reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

reklama
ide...dzwonie... :/ mam dzwonic na ogolny numer invicta? czy jakis inny..i jeszcze jedno pytanie kto w invicta warszawa robi transfery?

@GizaS jaka piękna historia :-) bardzo mi się podoba i niechaj się i tu zadzieje :tak: tymczasem ja już zaczynam trzymać kciuki za twoją jutrzejszą wizytę serduszkową bardzo mocno <3

@kate_p7 seksik mojej komóreczki na szkiełku pewnie właśnie w tej chwili ma miejsce :) a po godz. 14 ma dzwonić dr Rokicki i powiedzieć czy IMSI zrobione… i czy wszystko w porządku poszło z rozmrażaniem wojowników mojego Mariunia… dobrej wizyty u anestezjologa Tobie jutro, Kochana <3

Dziewczynki, jak można zrobić sobie taką fajną stopkę, jaka wyskakuje pod postami?

I jeszcze takie pytanie: czy wiecie jakie jest prawdopodobieństwo tego czy zapłodniona w ICSI/IMSI komóreczka jajowa zacznie się rozwijać? W ubiegłym miesiącu w przeciwieństwie do tego miałam stymulację owulacji końskimi dawkami i tak samo jak w tym cyklu, który jest naturalny, miałam jedną komóreczkę, po zapłodnieniu nie podzieliła się :( ależ to smutne było. Czy to częste? np. 30% przypadków? czy raczej 70% na przykład?

@andromeda5 i @KATE23 ile rośnie u Was zarodeczków?

Ostatnia edycja:
dorotaMie - ty leczysz się u Rokickiego? Jesteś z niego zadowolona? Przyznam ci się, że ja wcześniej byłam w Invimedzie, tzn. nie in vitro, ale leczenie niepłodności i inseminacje i byłam bardzo z niego niezadowolona...
Jeśli chodzi o prawdopodobieństwo - mi po zakończonej stymulacji Pałka mówił, że w tym momencie jest ok. 35% szans na ciążę w ogóle (czyli zapłodnienie, rozwinięcie się zarodków, implantacja i serduszko), więc myślę, że prawdopodobieństwo zapłodnienia się komórki jest znacznie wyższe... ale to są tylko statystyki a wszystko i tak zależy od Twojego konkretnego przypadku...
GizaS - rozumiem cię, pamiętam, jaki stres towarzyszył wizycie serduszkowej :) ale potem jakie szczęście :) będzie dobrze, trzymam mocno kciuki!

Calineczkaa hurrrrrrrrrrrrrrrrrrrraaaa:-D:-D :-D Cieszę się bardzo, gratuluję i niech beta teraz już się w górę pnie:-D

Daria relanium bierze się dwie godziny przed transferem, tak jak i flamexin

Fusun nadal trzymam kciuki za Ciebie dzisiaj kochana:tak::tak::tak: Oby się udało!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

DorotaMie komóreczka piękna, niech się zapładnia i rośnie!!!

Sykatynka ja w ciąży nie brałam heparyny tylko acard... może spytaj o niego lekarza?

ja już dziś czuję jutrzejszy dzień zbliżający się wielkimi krokami, w nocy prawie nie spałam, tak bym chciałam by tym razem już się udało. Musze się dziś chyba jeszcze porządnie wypłakać, by jutro postarać się być spokojną i wyluzowaną.

Ostatnia edycja:
Andromeda - ja Acard już biorę i w ciąży też brałam... o Acardzie akurat wspomniał, ale wielu lekarzy (endo, hematolog) mówiło mi, że przy mutacji i skokach homocysteiny heparyna jest zalecana, ale wszyscy mówili, że zostawiają to lekarzowi prowadzącemu... a moimi lekarzami prowadzącymi są jak na razie Pałka i Kunicki, nie mam innego gina teraz....

DorotaMie statystyka wygląda tak:
jedna na cztery komórki zapładnia się prawidłowo, i daje ciąże w przypadku zdrowych ludzi. Ale moim zdaniem szanse są 50/50 bo albo się zapłodni i rozwinie, albo nie a alternatyw innych nie ma:-p Moim zdaniem komóreczki z naturalnego cyklu są lepsze, bo rosną według naturalnego cyklu, a natura sama wie co dobre, stymulacja rekrutuje też te zdegenerowane, więc moim zdaniem powinno być dobrze;-)

@kate_p7 :-) bardzo podoba mi się Twoje rozumowanie :tak::-D A i logikę 50 na 50 KUPUJĘ!!! :)

@sykatynka leczę się u dr Rokickiego, tak… no straszny z niego gbur, to prawda, ale jest też zorganizowany, konkretny, wie co robi… Doradzają mi jego zmianę z uwagi na to, jak zakomunikował mi moje minimalne szanse na ciążę (totalny gruboskór!!!) i ze względu na sposób traktowania ludzi… ale ja nie mam siły jakoś na zmianę kliniki :( Próbuje dostrzec w Rokickim to, co w nim dobre. A na drugą nóżkę chodzę do dr Zająca kochanego, z którym mogę normalnie porozmawiać i który mnie wspiera wiedzą i optymizmem

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry