reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

Dziewczyny, ja w naszej Invikcie podczas stymulacji byłam podglądana chyba ze 4 razy...
Ja akurat uważam, że podglądanie codzienne nie jest konieczne, dla mnie byłoby ono wręcz męczące i uciążliwe. A jednak dobry lekarz mniej więcej potrafi ocenić, jak szybko rosną pęchole, też w oparciu o badania estradiolu i progesteronu, i codzienne podglądanie jest jak dla mnie trochę bez sensu... No ale oczywiście raz w ciągu stymulacji to trochę mało... chociaż może jeśli ocenił, że już są wystarczające i ładnie urosły, to może nie potrzebował kolejnych wizyt...
Ale z pozostałymi rzeczami to owszem, idą bardzo schematycznie...
Ciekawa jestem, co mi kunicki w sobotę powie na moje nk i prośbę o ew. encorton... No kurczę, chyba jakoś na te limfocyty musi zareagować...?

Ostatnia edycja:
reklama
Dziewczyny, ja w naszej Invikcie podczas stymulacji byłam podglądana chyba ze 4 razy...
Ja akurat uważam, że podglądanie codzienne nie jest konieczne, dla mnie byłoby ono wręcz męczące i uciążliwe. A jednak dobry lekarz mniej więcej potrafi ocenić, jak szybko rosną pęchole, też w oparciu o badania estradiolu i progesteronu, i codzienne podglądanie jest jak dla mnie trochę bez sensu... No ale oczywiście raz w ciągu stymulacji to trochę mało... chociaż może jeśli ocenił, że już są wystarczające i ładnie urosły, to może nie potrzebował kolejnych wizyt...
Ale z pozostałymi rzeczami to owszem, idą bardzo schematycznie...
Ciekawa jestem, co mi kunicki w sobotę powie na moje nk i prośbę o ew. encorton... No kurczę, chyba jakoś na te limfocyty musi zareagować...?

no u mnie dr Neuberg chyba zasugerowal sie wczesniejszymi 6 stymulacjami u ginekologa zwyklego,... i dlatego tylko raz mialam podgladanie....ale i tak mnie to martwi :(

A więc rozkład jazdy na jutro:

kiki kciuki za malucha, niech rośnie duuuuuży;-)
dariaa16 jajców dużo ma być bo inaczej pogadamy:tak:no i oczywiście wszystkie ładne.

DorotaMie a może nie dwa tylko trzy pęcherzyki będą bo jeden zrobił psikusa i się schował:-p

LUTY

20: kate_p7 - początek stymulacji
20: kikifish - podglądanie maluszka
20: dariaa16 - punkcja
20: DorotaMie - podglądanie pęcherzyków

23: annemarie - wysoka beta!
23: DorotaMie - punkcja
23: calineczkaa - wysoka beta!
24: kate_p7 - wizyta u anestezjologa
24: GizaS - wizyta serduszkowa
24: andromeda5 - udany transfer
24: KATE23 - udany criotransfer
25: Fusun - wysoka beta!
25: dariaa16 - udany transfer
27: sykatynka - przygotowanie do criotransferu
27: Olusia - podglądanie maluszków
28: kate_p7 - podglądanie pęcherzyków

MARZEC

01: .szkrabek - początek stymulacji
05: Hess - początek stymulacji
28: Olusia - się rozpakowuje!

Dorotav - początek stymulacji
Yplocka1 - udany criotransfer

Ying - Ying - udany criotransfer

Podgladanie codzienne ma sens i to jak najwiekszy. Tyle ze malo ktora klinika tak robi. Ale co drugi dzien to juz obowiazek. Poziom estradiolu bez obrazu usg jest bezuzyteczny
Jak mzna wogole raz podejrzec i na tej podstawie decydowac o dawce lekow czy punkcji. Ktos tu chyba idzie na robienie kasy bo medycznie takie postepowanie to bezsens

Znawczynie!! :) progesteron 3,2 - 2 dni temu był 2,8 - z czym to się je??
8 dzien stymulacji- co myślicie?? odbędzie sie transfer??

nie wiem czy to może ja spowodowałam takie zamieszanie z ilością wizyt celem podglądania oocytów, sprawdziłam teraz dokładnie i miałam przy każdej stymulacji 3 wizyty, a nie jedną jak pisałam, przepraszam Was bardzo...:zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y: pomyliłam z wizytami przed criotransferem :zawstydzona/y:

sham - transferu nie będzie. Progesteron za wysoki, odroczą Ci do następnego cyklu i podadzą mrozaczka. Ja tak miałam mieć, a miałam progesteron nieco niższy od Ciebie (2,65 3 dni przed punkcją). Tylko niestety u mnie nie uchowały się zarodki. Nie pamiętam do jakiego progesteronu robią transfery.

reklama
sprawdził endometrium jeśli się nie mylę to było 8-9, a teraz jest albo 9-10, albo 10-11
ale już raz miałam za wysoki progesteron i przełożony transfer - tak więc nic nowego choć nie rozumiem dlaczego tak przyrasta progesteron
a mi powiedział że zobaczymy później,.. ale lepiej się nastawić że może się nie odbyć...
strasznie zmęczona jestem :/ i może być u mnie hiperka :/

Do góry