reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

HI DZIEWCZYNY.
kasia_30 - trzymam kciuki za wysoka betke:-) Odpoczywaj i nie denerwuje sie.
Asiiek - Co tam u Ciebie ?
eweli1982 - Czy za pierwszym razem Ci sie udalo ?
Meg - Jak samopoczucie kochana ? Na jakim protokole podchodzilas,dlugim czy krotkim ? Czy jestes juz po USG ?

reklama
Cześć dziewczynki!
Zaciążonym gratuluje, a za testujące nieustająco trzymam kciuki, za majowe transferzystki oczywiście tez ( bo sama jestem w ich gronie) :)
Oraz bardzo dziękuję wszystkim dziewczynkom, które wysyłają ciążowe wiruski!!!

Mi mi - moj lekarz w uk, dal mi taki plan na przygotowanie do criotransferu. Dzien 21 usg sprawdzajace czy nastapila owulacja i zastrzyk Prostap. po dwoch tygodniach i skonczonej @, usg i Oestrogen 2 mgm ( jedna tab, przez pierwsze 5 dni, dwie od 6 do 9 dnia), 8 dnia usg sprawdzajace czy rosnie endo, od 10 do 14 dnia 3 tab dziennie. 12-go dnia znowu usg. od 15 dnia trzy tab + 2 czopki (cyclogest). Transfer jest zwykle 17-go dnia. Plan jest taki, ale jak pokazuje życie moze byc inaczej. Ja jestem na poczatku drogi i juz mam kilkudniowe przesuniecie... wiec mam nadzieje, ze taraz to juz pojdzie z gorki. W poniedzialek ide na kolejne usg i mam nadzieje w koncu zaczac brac tabletki. Jak będziesz miała jeszcze jakieś pytania, to się nie krępuj :)

Magisterka88 - jak Ci interesuje IVF robione w UK - to ja tez sie zgłaszam do ankiety.

Dziewczynki,a mnie się zrobił stan zapalny,piecze i śwędzi,że masakra:szok: jutro jade do lekarza, martwię się tylko,zeby taki stan nie przeszkodził w zagnieżdzeniu sie fasolki.

Dziewczynki,a mnie się zrobił stan zapalny,piecze i śwędzi,że masakra:szok: jutro jade do lekarza, martwię się tylko,zeby taki stan nie przeszkodził w zagnieżdzeniu sie fasolki.

kochana, ja na początku też miałam stan zapalny, najprawdopodobniej po luteince dowcipnej, i jak widać nie zaszkodził fasolkom,więc pędź do lekarza i nic się nie martw ;-)

Kasia_30-> eweli1981 ma racje, to przez leki pewnie ta infekcja i nie ma wplywu na sukces programu
ewli1982-> kiedy kolejna wizytka?

matylda
bardzo dziekuje za informacje :))))) wsumie podchodzimy podobnie bo ja 21dc tez mam sie wstawic na usg i zastrzyk potem mam czekac na @ jechac znowu na usg i lekarz tez mi cos mowil o lekach wiec to pewnie bedzie na endo ale wszystkiego dowiem sie 24maja bo wtedy jade na wizyte, napisze co i jak :))))) buziolki i trzymam kciuki :)))))

Ostatnia edycja:
Eweli1982 dzięki za poradę:-) tak się martwiłam,podejrzewałam,ze to przez luteine,bo przecież dba sie o higiene a ja nigy nie miałam stanu zapalnego,to mój pierwszy raz,dlatego tak się wystraszyłam,że jest coć nie tak.
Eweli widze w opisie,ze miłaś transfer 2 zarodków,kto o tym zadecydował ty czy lekarz?
ptencer tobie rownież dziękuje za wsparcie

HI DZIEWCZYNY.
kasia_30 - trzymam kciuki za wysoka betke:-) Odpoczywaj i nie denerwuje sie.
Asiiek - Co tam u Ciebie ?
eweli1982 - Czy za pierwszym razem Ci sie udalo ?
Meg - Jak samopoczucie kochana ? Na jakim protokole podchodzilas,dlugim czy krotkim ? Czy jestes juz po USG ?
alaT - moje samopoczucie średnie. Chyba lepsze jest fizyczne od psychicznego póki co. Ja miałam długi protokół.
Chodzi Ci o USG po zabiegu?? To jeszcze nie miałam.

reklama
ewli1982-> kiedy kolejna wizytka?

następna wizytka 16 maja i już się nie mogę doczekać żeby zobaczyć czy z maluszkami wszystko w porządeczku:-D

Kasia o ilości zarodków zadecydował lekarz. Pewnie jakbym się uparła na 1 to byłby 1 ale wiedziałam że szanse powodzenia są małe, więc chciałam 2. 3 zarodki podają baaaardzo rzadko, bo jednak jest duże prawdopodobieństwo trojaczków a wtedy jest to straszne obciążenie dla organizmu. Trzymam za ciebie mocno, żeby wszystko było ok:-)

Do góry