reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

Witam serdecznie,
jestem studentką położnictwa i piszę pracę licencjacką na temat przeżyć kobiet poddających się zapłodnieniu pozaustrojowemu. W związku z tym zwracam się z serdeczną prośbą o wypełnienie ankiety, która znajduję się pod poniższym linkiem,
z góry dziękuję za pomoc.

http://www.ankietka.pl/ankieta/60995/analiza-przezyc-kobiet-poddajacych-sie-zaplodnieniu-ivf.html

ŻYCZĘ PANIĄ POWODZENIA;-)
wypelnione:-)
dorocica-> ja mysle, ze to dobrze, ze bedziesz miec wpiera histeroskopie. Moze znajdzie sie powod niepowodzen, uda go sie zlikwodowac i nastepne podejscie nedzie juz strzalem w dziesiatke. Lepiej sprawdzic, niz pozniej miec zal, ze sie nie udalo, a moze histeroskopia by cos pomogla

reklama
Dziewczynki dziękuję za wsparcie:):):)Mam nadzieję,że jutro będą dobre wieści....
dorocica ja miałam histeroskopie jeszcze przed in vitro i dobrze bo okazało się że miałam zrosty, usunęli mi odrazu więc in vitro udane....osobiście nie wspominam miło tego zabiegu bo nie miałam znieczulenia ogólnego tylko tzw, głupiego jaśka....i tragedia....wszystko mnie bolało, całą drogę powrotną w aucie spałam i potem jeszcze w domu do 17.00 a zabieg miałam o 8.00:(:( za to po punkcji mimo że miałam narkozę byłam zaraz że tak się wyrażę "żywa"...:):):)Dlatego ja uważam że warto zrobić histeroskopie.....

katya1
ja tez mam PCO tez mialam jeden criotransfer na cyklu bezowulacyjnym i nie udal sie niestety, czytalam rowniez ze lepiej na owulce tylko ze u mnie jest ten problem ze owulki to prawie nigdy a na zastrzyki zadobrze sie stymuluje i potem dochodzi do przestymulowania wiec jak teraz by tak samo bylo to gin mi powiedzial ze cykl na straty, a co do udania czy nieudania to trzeba miec nadzieje i kochana bedziemy w ciazy :)))))) trzymam mocno kciukaski :)))))

szarlotka80
kciuki zacisniete :))))))

dorocica
ja mialam histerioskopie po nieudanym criotransferze ale u mnie wyszlo wszystko ok, zadnych zrostow ani polipow faktycznie jakas blizna niewielka na endometrium byla ale lekarz powiedzial ze to przez leki, dostalam wtedy progesteron dopochwowo i powiedzial ze zniknie a tak to nie ma sie do czego przyczepic, nie wspominam ja milo bo mialam bez znieczulenia i glupiego jasia tez nie dostalam bolalo strasznie i prawie im tam zjechalam na tym krzesle ale przezylam faktycznie lepiej zrobic niz pozniej miec wyrzuty :)))) bedzie dobrze, a mam takie pytanie rozmawialas juz z lekarzem o transferowaniu 3 zarodkow??? pytam z ciekawosci bo mi nie chca podac 3 zarodkow

Ostatnia edycja:
katya1
generalnie już się nie łudzę, że się kiedykolwiek uda, mam doła......

uda sie napewno! Wiezre ze predzej czy pozniej kazdej sie uda! przeciez nie moze byc inaczej!

szarlotka80 kciukasy zacisniete!
dorocica mysle ze dobrze robicie! jaki by nie byl wynik tego badania to Ty bedziesz miala pewnosc ze robisz wszystko co w Twojej mocy.
asiiek trzymam kciuki za dobra cytologie!

SZARLOTKA80-kciukasy mocno trzymamy buziaki,ja ma w srode pierwsze podgladanko moich jajeczek mam nadzieje ze stymulka idzie ok.

Mi Mi - a Ty podchodzisz do transferu w Polsce czy w UK?

Mi Mi & Katya1 - mi moj lekarz powiedzial, ze lepiej podchodzic na cyklu bezowulacyjnym, bo sa wieksze szanse. Wiec juz sama nie wiem ... ale chce mu wierzyc :) bo fajnie by bylo gdyby nam sie udalo!

katya1 uda się,musisz w to wierzyć i nie poddawać:-)
aniija w opisie masz transfer jednego zarodka i się udało,gratuluje!!! sama zadecydowałas tylko o jenyn zarodku czy lekarz?
dorocica trzymam za ciebie mocno kciuki:-)

Ja z moim stanem zapalnym ide jutro do gina,na razie jaos to wytrzymuje,ale lekko nie jest;-)
Mam 4dpt brzuch nadęty jak balon i troche mnie pobolewa,piersi mnie troche bolą

Hej Dziewczęta! Kilka dni do Was nie zaglądałam - bo jak pisałam wpadłam w wir różnorakich zajęć by za dużo nie mysleć i nie świrować po odwołanym transferze :-) Ale terapia jak najbardziej działa :-D Dla mnie atywny tryb życia i wiele zajęć były zawsze najlepszym lekarstwem na wszystko.
Jutro mam wizytę u lekarza i idę skonfrontować rozbieżne tezy dwóch lekarzy z tej samej kliniki - ciekawa jestem co mój lekarz powie na to, że jego kolega jakby nie było - podważył jego podejście do tematu...
Odnosząc się do tego, co ostatnimi czasy pisałyście:
Katya1 - kochana - widzę, że ta kawka ze mną i szarlotką jest KONIECZNA!!! Zaraz się rozprawimy z Twoimi dołami. Daj szybciutko znać kiedy Ci pasuje :-) Kto Cię lepiej zrozumie jak nie my!
dorocia - ja też miałam histeroskopie, po poronieniu lekarz zadecydował, że przed kolejnym podejściem należy ją zrobić by sprawdzić czy problem z utrzymaniem ciąży nie tkwi w macicy. Okazało się, że wszytsko tam w najlepszym porządku. Sam zabieg dobrze wspominam - znieczulenie miałam miejscowe + tabletka głupi jaś 10 min przed zabiegiem. Czytam, ze dziewczyny pisały, że bolało -> mnie kompletnie nic nie bolało, pewnie wynika to z faktu, że nie miałam usuwanych żadnych zrostów i wszystko było ok. Jedynie co, to przespałam cały dzień po zabiegu i obudziłam się z okropnym bólem głowy (po tej tabletce). Więc nic się nie obawiaj, zrób tą histeroskopię - bo może akurat coś tam jest nie tak (a lekarz mi mówił, że jak cos tam znajdą to praktycznie większość przypadków są w stanie od razu "naprawić") :-D
szarlotka - ja oczywiście kciuki mam cały czas zaciśnięte i czekam na dobre wieści (innych być nie może)
mi mi - przykro mi, ze u Ciebie też wszystko się przesuwa...doskonale wiem jak to jest...ale jak sama pisałaś - zakładam, ze wkrótce będziemy sobie wzajemnie gratulować!! Trzymam moooocno kciuki:-D A Ty faktycznie chciałabyś 3 zarodki???Jak ja usłyszałm, ze teraz przy criotransferze podadzą mi 3 zarodki to z leksza się przeraziłam. Nawet po tym, jak lekarz zapewniał, że oni na 100% wiedzą, że z tego trzeciego nie będzie ciąży i podają ze względów etycznych to ja cały czas mam mieszane uczucia. Uważam, że dwa to max. Mnie osobiście trochę przeraża nawet ciąża bliźniacza...

Ostatnia edycja:
uda sie napewno! Wiezre ze predzej czy pozniej kazdej sie uda! przeciez nie moze byc inaczej!

szarlotka80 kciukasy zacisniete!
dorocica mysle ze dobrze robicie! jaki by nie byl wynik tego badania to Ty bedziesz miala pewnosc ze robisz wszystko co w Twojej mocy.
asiiek trzymam kciuki za dobra cytologie!
dziekuje :-)
szarlotka czekamy na dobre info ;-)
dorocica ja nie miała tego badania ale jezeli moze pomoc to smiało rób

reklama
katya1 sama zadecydowałas tylko o jenyn zarodku czy lekarz?
z moich 8 jajeczek rozwinal sie tylko jeden zarodek tak wiec nie mialam wyboru. widocznie to byl ten jeden jedyny ale silny i zostanie w moim brzuszku na kolejne 8 miesiecy:-)
co do mojej decyzji to chcialam 2 zarodki bo tak po cichutku marza mi sie blizniaki;-)

Do góry