sham- wsumie wyszlo ze przez 1,5 tyg probowalam wszelkimi sposobami naturalnymi (miod cytryna mleko czosnek,imbir syrop z cebuli) i w srode mi sie nie poprawialo a wrecz pogorszylo, zaczal mi sie kaszel i gardlo bolalo jeszcze bardziej.
poszlam do dr i wyladowalam na antybiotyku ale powiedziala ze dala mi delikatny i dopuszczany w ciazy.
dziewczyny teraz sie zastanawiam co zrobic . Biore metformax. teoretycznie moj dr kazal mi go odstawic juz przed stymulacja.ale jak to ja go nie posłuchałam. podpytałam na forum na bocianie i tam dr mi odp ze raczej w stymulacji jest wskazany. wiec moj dr nie wie ze biore metformax a nie wiem kiedy powinnam go odstawic.
Dla mnie to smieszne bo w jednej klinice moj dr jest przeciwnikiem metformaxu a jak kiedys bylam u Czerwinskiej to ona zas jest zwolennikiem i kaze brac tylko nie pamietam do ktorego tyg.
kiki - mnie też kazali odstawić Metformax przed stumulacją i to zrobiłam. Już po stymulacji poszłam do diabetologa i powiedział, że trzeba brać Metformax aż do stwierdzonej ciąży. U nas na ten temat sa po prostu stare teorie, w Australii czy USA, normalnie się bierze Metformax, zresztą nawet w ciąży. Ale u nas ciężarna nie dostanie go. Jednak w ulotce chyba Metformaxu jest napisane, że trzeba go odstawić 2 tygodnie przed zabiegiem / operacją, bo może dojść do zakwaszenia organizmu. Więc niestety nadal człowiek jest głupi. Ja bym brała, ale z tydzień przed punkcją jednak go odstawiła.