reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

sham- wsumie wyszlo ze przez 1,5 tyg probowalam wszelkimi sposobami naturalnymi (miod cytryna mleko czosnek,imbir syrop z cebuli) i w srode mi sie nie poprawialo a wrecz pogorszylo, zaczal mi sie kaszel i gardlo bolalo jeszcze bardziej.
poszlam do dr i wyladowalam na antybiotyku ale powiedziala ze dala mi delikatny i dopuszczany w ciazy.

dziewczyny teraz sie zastanawiam co zrobic . Biore metformax. teoretycznie moj dr kazal mi go odstawic juz przed stymulacja.ale jak to ja go nie posłuchałam. podpytałam na forum na bocianie i tam dr mi odp ze raczej w stymulacji jest wskazany. wiec moj dr nie wie ze biore metformax a nie wiem kiedy powinnam go odstawic.
Dla mnie to smieszne bo w jednej klinice moj dr jest przeciwnikiem metformaxu a jak kiedys bylam u Czerwinskiej to ona zas jest zwolennikiem i kaze brac tylko nie pamietam do ktorego tyg.

kiki - mnie też kazali odstawić Metformax przed stumulacją i to zrobiłam. Już po stymulacji poszłam do diabetologa i powiedział, że trzeba brać Metformax aż do stwierdzonej ciąży. U nas na ten temat sa po prostu stare teorie, w Australii czy USA, normalnie się bierze Metformax, zresztą nawet w ciąży. Ale u nas ciężarna nie dostanie go. Jednak w ulotce chyba Metformaxu jest napisane, że trzeba go odstawić 2 tygodnie przed zabiegiem / operacją, bo może dojść do zakwaszenia organizmu. Więc niestety nadal człowiek jest głupi. Ja bym brała, ale z tydzień przed punkcją jednak go odstawiła.

reklama
Witajcie dziewczyny i chłopaku :-)

kiki - kuruj się, niech mężulek Cię wygrzewa :tak:

lookator - dobrze, że w końcu macie przyczynę niepowodzeń. No nie ma szans, żeby przy ponad 30% Wam się udało. Tylko kurna czemu tak późno... wwwrrrr :wściekła/y:

dorotav, Asia_77 - co u Was dziewczyny?? Ostatnio nie nadążam z czytaniem.

Tola - w Provicie krew do badania NK pobierają przeważnie 2 dni w tygodniu od 7.30-17.00. Trzeba wcześniej zadzwonić i zapytać w które dni pobierają, bo różnie z tym bywa.

GizaS - gratuluję upragnionego cudu :-)

Dla wszystkich zainteresowanych obniżeniem NK. Są 3 sposoby: encorton, intralipid 20% - 1 wlew 400 zł u mnie w klinice i jakieś wlewy zaczynające się od 6 000 zł, ale nazwy nie pamiętam.

Ostatnia edycja:
annemarie, progesteron taki masz bo przyjmujesz progesteron w lekach. Ja brałam bardzo dużo luteiny i dobrze reagowałam na nią i progesteron miałam powyżej 100. Oczywiście lepiej większy niż za niski :)

Tola - w Provicie krew do badania NK pobierają przeważnie 2 dni w tygodniu od 7.30-17.00. Trzeba wcześniej zadzwonić i zapytać w które dni pobierają, bo różnie z tym bywa.
Ta cena to tez jak w GC prawie 400 zł? Czy cena jest inna dla klientów Provity a innych z zewn?
Lilia Ty też robiś ten immunofenotyp swojemu M czy tylko sobie?
To 2-3 tyg sie czeka tak? I można później się załapać tam do immunologa?

annemarie, progesteron taki masz bo przyjmujesz progesteron w lekach. Ja brałam bardzo dużo luteiny i dobrze reagowałam na nią i progesteron miałam powyżej 100. Oczywiście lepiej większy niż za niski :)

Moj Progesteron w globulkach ,nie wchlania sie do krwi,to jest wynik stymulacji ,po transferze dostalam jest 5000 jednostek.Moj jajnik ma 8 cm , i mam jeszcze pare zarodkow ,ktore sa mega ,a nie mogli ich przy punkcji wyciagnac.

hej kobietki i faceciku,
udało mi się i jestem w szpitalu, ale nie obyło się bez przygód, przez to że brałam duphaston i estrofem na wywołanie @ nie chcieli mnie przyjąć, całe szczęście że był profesor który mnie kierował do szpitala. Dzisiaj już miałam część badań, jutro glukoza i insulina z pysznym soczkiem a w poniedziałek do domu i coraz bliżej do nowego podejścia.

hej kobietki i faceciku,
udało mi się i jestem w szpitalu, ale nie obyło się bez przygód, przez to że brałam duphaston i estrofem na wywołanie @ nie chcieli mnie przyjąć, całe szczęście że był profesor który mnie kierował do szpitala. Dzisiaj już miałam część badań, jutro glukoza i insulina z pysznym soczkiem a w poniedziałek do domu i coraz bliżej do nowego podejścia.

to super,trzymamy kciuki i brzuchy:-) ,zeby bylo wszystko okej:tak:

hej kobietki i faceciku,

Dorotav, powodzenia. Trzymaj się.

reklama
Do góry