reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

Giza to mnie zaskoczylas tym... bo wiem ze 250 zl kosztuje trojca ale wymaz... nie wiedzialam ze tez na ta trojce pobieraja z krwi w gc...:tak:

Dorotka... na weekend chca ciebie polozyc do szpitala.. ciekawa jestem czy beda cos robic...:tak:to co lekarz nie wiedzial kiedy mialas przyjsc? niezle...!

Migotka o ktorej masz miec wyniki betey?:tak:

reklama
Giza, weź mi doradź też mam te mutacje, chcę wziąść clexan 0,4 od poniedziałku (we wtorek byłby transfer), i tak aż do testowania, potem oczywiscie brałabym cały czas. Acard odkąd mam zacząć brać?Żle nie wpłynie na transfer?Coś jeszcze?Jakieś rady?I nospa forte3 razy dziennie przez pierwsze dni po transferze?W dniu transferu oczywiście też?

Olusia, podobno mają mi robić badania krwi co 2 godziny, będą badać poziom hormonów, wiesz pewnie w piątek wszystko pozlecają by robić przez weekend, a wyniki i tak odczytają w poniedziałek pewnie jeszcze usg i dopiero do domu. Jak się zapisywałam to położna mówiła że dzień w tą czy w tą nie robi różnicy, a jednak dzisiaj okazało się że to spora różnica.

Calineczka zatrzyki przeciwzakrzepowe brałam na następny dzien po punkcji, acard biorę od listopada odkąd wiem o mutacjach ale na 2 dni przed punkcją odstawiłam. Co do refundacji czasem dziewczyno się uda dostać na ryczałt ale to rzadkość :baffled: ja mam pełno płatny fragmin i za 10 zastrzyków płace +- 120 zł a clexane jest chyba droższy. Nospę brałam profilaktycznie na uśmierzenie potencjalnych skurczów, przez 5 dni od punkcji brałam relanium dwa razy dziennie. Dokupiłam do trasnferu embryogel-koszt 350 zł. Jadłam ananasa przez 5 dni bo miałm 3 dniowe zarodki, przy blastkach można jeść 3 dni. Garść suplementów, inofem, olej lniany i sporo leżenia.Czy coś z tego pomogło... nie wiem:baffled:moze wreszcie po prostu splot wszystkich warunków był idealny do zagnieżdżenia. Maluch wgryzł się chyba 3 dpt bo wtedy bolało mnie podbrzusze , ciagło i kuło. czułam sie do końca jak na @. Teraz mam spokój, żadnych objawów, piersi normalne, nie sa tkliwe:-pani powiększone, z brzuchem też nic się nie dzieje, tylko mam chyba już opuchniety od tych zastrzyków...

Koleżanka z pracy odprzeda mi opakowanie clexanu, ona miała na ryczałt;-)Tylko czy ważna jest dawka?Bo są różne.
To wezmę dzień po punkcji, a Acard jedna tabletka dziennie, po punkcji też można brać?

Pomylilam się z relanium-brałam od transferu przez 5 dni:blink:Acard jedna tabletka dziennie-ja mam dawkę 75. Fragmim mam dawkę 5000 jm. Ananas po transferze ale ja jadłam już dzien przed ale to tylko tak bo miałam chęc, je się po transferze.

reklama
Do góry