reklama
sykatynka
Fanka BB :)
Ewcia hcg - ja też dość długo jeszcze brałam estrofem po transferze, ze dwa-trzy tygodnie to na bank... na początku 3x2, później 3x1 a później odstawiono, jeśli dobrze pamiętam, to jak już było widać serduszko.
Jo.M - przykro mi... musisz to jakoś teraz przeboleć, odpocząć, przeżyć na swój sposób, i nabrać nowych sił, abyś mogła wrócić po mrozaczka
Jo.M - przykro mi... musisz to jakoś teraz przeboleć, odpocząć, przeżyć na swój sposób, i nabrać nowych sił, abyś mogła wrócić po mrozaczka
dariaa16
postaram sie zahowacspokoj i zaufac lekarzom dziekuje za wsparcie... natomiast mam pewien klopot a raczej niewiem co i jak. duzo czytalam o progesteronie o tym ze po transferze dostajemy go czasem w konskich dawkach, i sa trzy rodzajeLUTEINA LUTINUS I UTROGESTAN (CZECHY)... i teraz pytanie ktory i dlaczego podobno najgorsza jest luteina a najlepszy lutinus i utrogestan...wiec dzis poszlam do mojego gin. zapytac o recepte na utrogestan poniewaz mam kolezanke ktora moze mi wykupic i wyslac...lekarz zdziwiony ze na polska recepte w czechach komus sprzedadza utrogestan? i jak to jest? zaczal mi tlumaczyc ze te wszystkie leki to jedno i to samo i nie da mi recepty na utrogesan... a czytalam ze niekotre z was mialy ten lek? skad recepta? czy w invicta warszawa dostane taka recepte???? bo przedweszystkim cena jaka? refundowana czy nie bo jak nie to luteina 54zl lutinus 283zl a utrogestan 50zł....niewidzi mi sie placic za lutinus 283zł :/ ale skad wziac recepte...skoro moj gin twierdzi ze mi jej nieda bo ten lek dawno wycofano z polski..
Jo. M przykro mi.:-(
Hess ty cwaniaro, to super, że masz to zaświadczenie.
Tola32 z tego co wyczytałam to nie powinno się łączyć tych suplementów. Jednak nie był to artykuł naukowy z nazwami leków i ich dawkami, więc może to się tyczyć to wszystkich albo do nie wielkiej grupy.Lekarze jakoś o tym nie mówią. Jak po wypadku braalm clexane nikt mi nie mówił, że nie wolno czegoś jeść czy jakiś witaminek czy suplementów brać chociaż brałam go ponad miesiąc codziennie.;-)
Hess ty cwaniaro, to super, że masz to zaświadczenie.
Tola32 z tego co wyczytałam to nie powinno się łączyć tych suplementów. Jednak nie był to artykuł naukowy z nazwami leków i ich dawkami, więc może to się tyczyć to wszystkich albo do nie wielkiej grupy.Lekarze jakoś o tym nie mówią. Jak po wypadku braalm clexane nikt mi nie mówił, że nie wolno czegoś jeść czy jakiś witaminek czy suplementów brać chociaż brałam go ponad miesiąc codziennie.;-)
Olusia7982
w oczekiwaniu na cud...
Dziewczyny wizyta udana, echo wypadlo dobrze, wiec uspokoilam sie...malutka faktycznie wazyla tyle ile pisalam...nie bylo pomylki, dzis ma wiecej... zglosilam lekarzowi te moje skurcze i pobolewania, od razu mi zlecil badania na cito, morfologie, cukier, mocz do tego elektrolity, ck-mb oraz troponine, ekg, ktg..wiec na ekg przyspieszona akcja serca, serce nie pracuje miarowo, cisnienie dobre, w moczu liczne bakterie, morfologia o dziwo nawet w normie, hemoglobina 9,6, elektrolity nie dobre, od razu podlaczylo mi kroplowke pwe, magnez,,, jeszcze jestesmy w szpitalu.. lekarz zastanawia sie czy podac mi KIG ale to bym musiala zostac w szpitalu... czekam na kolejne badania i zobaczymy...na KTG wszystko dobrze, nie ma skurczy, maluszki sie ruszaja... obecnie czuje sie lepiej bo juz mnie tak nie boli jak wczesniej i serce bije lepiej.
Jo,M kochana przykro mi bardzo... trzymaj sie!!:-(
Kate zapisz mnie na 16 lutego na podgladanie maluszkow
Tola to jak pobieraja na glukoze to nie moga od razu na insuline? dziwne przeciez to ta sama krew...
Hess super ze wizyta udana i ze masz skierowanie do lekarza..
Giza czyli omega 3-6-9 nie mozna brac razem z fragminem?;-)
Jo,M kochana przykro mi bardzo... trzymaj sie!!:-(
Kate zapisz mnie na 16 lutego na podgladanie maluszkow
Tola to jak pobieraja na glukoze to nie moga od razu na insuline? dziwne przeciez to ta sama krew...
Hess super ze wizyta udana i ze masz skierowanie do lekarza..
Giza czyli omega 3-6-9 nie mozna brac razem z fragminem?;-)
Bunieczek i dariaa16 udanych wizyt
LUTY
10: bunieczek29 - wizyta u chirurga naczyniowego
10: bunieczek29 - przegląd podwozia
10: dariaa16 - początek stymulacji
11: dorotav - badania w szpitalu
12: GizaS - wizyta pęcherzykowa
12: calineczkaa - punkcja
12: annemarie - badania hormonalne
13: Migotka - wysoka beta!
13: bunieczek29 - badania genetyczne
16: Hess - początek wyciszania
16: Olusia - podglądanie maluszków
17: kate23 - przygotowanie do criotransferu
18: annmarie - wysoka beta!
20: kate_p7 - początek stymulacji
20: kikifish - podglądanie maluszka
24: kate_p7 - wizyta u anestezjologa
27: sykatynka - przygotowanie do criotransferu
28: kate_p7 - podglądanie pęcherzyków
MARZEC
Yplocka1 - udana stymulacja
Ying - Ying - udany criotransfer
.szkrabek - początek stymulacji
LUTY
10: bunieczek29 - wizyta u chirurga naczyniowego
10: bunieczek29 - przegląd podwozia
10: dariaa16 - początek stymulacji
11: dorotav - badania w szpitalu
12: GizaS - wizyta pęcherzykowa
12: calineczkaa - punkcja
12: annemarie - badania hormonalne
13: Migotka - wysoka beta!
13: bunieczek29 - badania genetyczne
16: Hess - początek wyciszania
16: Olusia - podglądanie maluszków
17: kate23 - przygotowanie do criotransferu
18: annmarie - wysoka beta!
20: kate_p7 - początek stymulacji
20: kikifish - podglądanie maluszka
24: kate_p7 - wizyta u anestezjologa
27: sykatynka - przygotowanie do criotransferu
28: kate_p7 - podglądanie pęcherzyków
MARZEC
Yplocka1 - udana stymulacja
Ying - Ying - udany criotransfer
.szkrabek - początek stymulacji
Ostatnia edycja:
calineczkaa
Zaraz ostatni zastrzyk Menopuru idzie w moją żyłę
Nie wiem, ale jakaś pozytywnie nastawiona jestem;-)
Jakaś nowa fala ciężarówek wśród moich znajomych się zaczęłaZ chęcią do Nich dołączę;-)
Nie wiem, ale jakaś pozytywnie nastawiona jestem;-)
Jakaś nowa fala ciężarówek wśród moich znajomych się zaczęłaZ chęcią do Nich dołączę;-)
Witam wszystkich pierwszy raz na forum! w czwartek 12.02 jak dojdzie kariotyp męża jedziemy na wizytę rejestracyjną do programu rządowego. A że będzie to 5 dzień cyklu więc do zabiegu będziemy przygotowywać się na marzec. Stąd moje pytanie: czy mogę prosić lekarza o l4 na cały cykl? Pracuję fizycznie na i chodzę na 12godz, z tego co czytałam mogę czuć się fatalnie a dotychczas kiepsko reagowałam na wszelkie hormony. Druga sprawa jest taka że jak dam l4 np na tydzień punkcji i transferu i mój szefunio zobaczy pieczątkę kliniki leczenia niepłodności to po powrocie ja zobaczę wypowiedzenie(pracownica na l4 to kłopot a w ciąży jeszcze większy). Dlatego myślałam o l4 na cały cykl a ew na kolejne może jakaś hmm depresja? Co o tym sądzicie jakie są wasze doświadczenia? Nie dość że człowiek pokrzywdziny przez życie to jeszcze kuźwa takimi rzeczami musi się martwić!
reklama
Tola32
czekamy na ten cud jedyny
Calineczka Menopur to chyba nie w żyłę co??? oby nie?!
Olusia szybko wracaj do formy
Co do badań hmmmm pani wogóle nie wiedziała o co tj za badanie. Skoro stwierdziła czy bede sobie insulne wstrzykiwać. Po powrocie ze szpitala w przyszłym tyg zrobie to badanie. Dzis znow miałam zjazd cukru, bynajmniej tak się czułam. Zjadłam o 8 a o 12 już sie słabo czułam. Ciemno mi przed oczami było troche.
Kolposkopie dziś zaliczyłam a w czw lup pt histerosoopie w Katowicach. I oby do przodu!!!
Olusia szybko wracaj do formy
Co do badań hmmmm pani wogóle nie wiedziała o co tj za badanie. Skoro stwierdziła czy bede sobie insulne wstrzykiwać. Po powrocie ze szpitala w przyszłym tyg zrobie to badanie. Dzis znow miałam zjazd cukru, bynajmniej tak się czułam. Zjadłam o 8 a o 12 już sie słabo czułam. Ciemno mi przed oczami było troche.
Kolposkopie dziś zaliczyłam a w czw lup pt histerosoopie w Katowicach. I oby do przodu!!!
Podziel się: