reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

reklama
Ewcia hcg - ja też dość długo jeszcze brałam estrofem po transferze, ze dwa-trzy tygodnie to na bank... na początku 3x2, później 3x1 a później odstawiono, jeśli dobrze pamiętam, to jak już było widać serduszko.
Jo.M - przykro mi... musisz to jakoś teraz przeboleć, odpocząć, przeżyć na swój sposób, i nabrać nowych sił, abyś mogła wrócić po mrozaczka :)

postaram sie zahowacspokoj i zaufac lekarzom ;) dziekuje za wsparcie... natomiast mam pewien klopot a raczej niewiem co i jak. duzo czytalam o progesteronie o tym ze po transferze dostajemy go czasem w konskich dawkach, i sa trzy rodzajeLUTEINA LUTINUS I UTROGESTAN (CZECHY)... i teraz pytanie ktory i dlaczego podobno najgorsza jest luteina a najlepszy lutinus i utrogestan...wiec dzis poszlam do mojego gin. zapytac o recepte na utrogestan poniewaz mam kolezanke ktora moze mi wykupic i wyslac...lekarz zdziwiony ze na polska recepte w czechach komus sprzedadza utrogestan? i jak to jest? zaczal mi tlumaczyc ze te wszystkie leki to jedno i to samo i nie da mi recepty na utrogesan... a czytalam ze niekotre z was mialy ten lek? skad recepta? czy w invicta warszawa dostane taka recepte???? bo przedweszystkim cena jaka? refundowana czy nie bo jak nie to luteina 54zl lutinus 283zl a utrogestan 50zł....niewidzi mi sie placic za lutinus 283zł :/ ale skad wziac recepte...skoro moj gin twierdzi ze mi jej nieda bo ten lek dawno wycofano z polski..

Jo. M przykro mi.:-(
Hess
ty cwaniaro, to super, że masz to zaświadczenie.:tak:

Tola32 z tego co wyczytałam to nie powinno się łączyć tych suplementów. Jednak nie był to artykuł naukowy z nazwami leków i ich dawkami, więc może to się tyczyć to wszystkich albo do nie wielkiej grupy.Lekarze jakoś o tym nie mówią. Jak po wypadku braalm clexane nikt mi nie mówił, że nie wolno czegoś jeść czy jakiś witaminek czy suplementów brać chociaż brałam go ponad miesiąc codziennie.;-)

Dziewczyny wizyta udana, echo wypadlo dobrze, wiec uspokoilam sie...malutka faktycznie wazyla tyle ile pisalam...nie bylo pomylki, dzis ma wiecej... zglosilam lekarzowi te moje skurcze i pobolewania, od razu mi zlecil badania na cito, morfologie, cukier, mocz do tego elektrolity, ck-mb oraz troponine, ekg, ktg..wiec na ekg przyspieszona akcja serca, serce nie pracuje miarowo, cisnienie dobre, w moczu liczne bakterie, morfologia o dziwo nawet w normie, hemoglobina 9,6, elektrolity nie dobre, od razu podlaczylo mi kroplowke pwe, magnez,,, jeszcze jestesmy w szpitalu.. lekarz zastanawia sie czy podac mi KIG ale to bym musiala zostac w szpitalu... czekam na kolejne badania i zobaczymy...na KTG wszystko dobrze, nie ma skurczy, maluszki sie ruszaja... obecnie czuje sie lepiej bo juz mnie tak nie boli jak wczesniej i serce bije lepiej.

Jo,M kochana przykro mi bardzo... trzymaj sie!!:-(

Kate zapisz mnie na 16 lutego na podgladanie maluszkow:tak:

Tola to jak pobieraja na glukoze to nie moga od razu na insuline? dziwne przeciez to ta sama krew... :eek:

Hess super ze wizyta udana i ze masz skierowanie do lekarza..:tak:

Giza czyli omega 3-6-9 nie mozna brac razem z fragminem?;-)

Bunieczek i dariaa16 udanych wizyt :rolleyes:

LUTY

10: bunieczek29 - wizyta u chirurga naczyniowego
10: bunieczek29 - przegląd podwozia
10: dariaa16 - początek stymulacji

11: dorotav - badania w szpitalu
12: GizaS - wizyta pęcherzykowa
12: calineczkaa - punkcja
12: annemarie - badania hormonalne
13: Migotka - wysoka beta!
13: bunieczek29 - badania genetyczne
16: Hess - początek wyciszania
16: Olusia - podglądanie maluszków
17: kate23 - przygotowanie do criotransferu
18: annmarie - wysoka beta!
20: kate_p7 - początek stymulacji
20: kikifish - podglądanie maluszka
24: kate_p7 - wizyta u anestezjologa
27: sykatynka - przygotowanie do criotransferu
28: kate_p7 - podglądanie pęcherzyków

MARZEC

Yplocka1 - udana stymulacja

Ying - Ying - udany criotransfer
.szkrabek - początek stymulacji

Ostatnia edycja:
Zaraz ostatni zastrzyk Menopuru idzie w moją żyłę:-D
Nie wiem, ale jakaś pozytywnie nastawiona jestem;-)
Jakaś nowa fala ciężarówek wśród moich znajomych się zaczęła:-DZ chęcią do Nich dołączę;-)

Witam wszystkich pierwszy raz na forum! w czwartek 12.02 jak dojdzie kariotyp męża jedziemy na wizytę rejestracyjną do programu rządowego. A że będzie to 5 dzień cyklu więc do zabiegu będziemy przygotowywać się na marzec. Stąd moje pytanie: czy mogę prosić lekarza o l4 na cały cykl? Pracuję fizycznie na i chodzę na 12godz, z tego co czytałam mogę czuć się fatalnie a dotychczas kiepsko reagowałam na wszelkie hormony. Druga sprawa jest taka że jak dam l4 np na tydzień punkcji i transferu i mój szefunio zobaczy pieczątkę kliniki leczenia niepłodności to po powrocie ja zobaczę wypowiedzenie(pracownica na l4 to kłopot a w ciąży jeszcze większy). Dlatego myślałam o l4 na cały cykl a ew na kolejne może jakaś hmm depresja? Co o tym sądzicie jakie są wasze doświadczenia? Nie dość że człowiek pokrzywdziny przez życie to jeszcze kuźwa takimi rzeczami musi się martwić!

reklama
Calineczka Menopur to chyba nie w żyłę co??? oby nie?!:confused2:
Olusia szybko wracaj do formy :tak:
Co do badań hmmmm pani wogóle nie wiedziała o co tj za badanie. Skoro stwierdziła czy bede sobie insulne wstrzykiwać. Po powrocie ze szpitala w przyszłym tyg zrobie to badanie. Dzis znow miałam zjazd cukru, bynajmniej tak się czułam. Zjadłam o 8 a o 12 już sie słabo czułam. Ciemno mi przed oczami było troche.
Kolposkopie dziś zaliczyłam a w czw lup pt histerosoopie w Katowicach. I oby do przodu!!!

Do góry