reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

Kiki pod kołderkę mi już:happy:Teraz każdy chory, bo nie ma minusowych temperatur, i te bakterie krążą w powietrzu.
Jak to jest, jak ile mm mają pęcherzyki, to się podaje zastrzyk na pęknięcie?

reklama
Kate23, witaj i u nas :happy: trzymam kciuki za pingwinka by przy transferze został już z rodzicami :tak:

Kiki, weź gorącą kąpiel i do łóżka się pakuj, pamiętaj że tylko paracetamol i witaminę C możesz sobie zaaplikować, a na stopy grube skarpety i gorący termofor.

calineczkaa Średnica dojrzałych pęcherzyków wynosi 16 - 20 mm natomiast stężenie estradiolu w surowicy wynosi 200 - 300 pg/ml na każdy pęcherzyk.

kate23 witaj imienniczko:-)

Qurcze czytam ostatnio o tych hiperkach i nie rozumiem podejścia lekarzy u mnie w klinice!!!:wściekła/y:
Ja miałam hiperkę 17 komórek dobrych ogólnie było ich 23 i nikt mi transferu nie odwołał. Estradiol ostatniego dnia cos koło 5000. A zapładnialiśmy tylko dwie komórki, wściekła jestem... bo może to ma znaczenie...

Kiki może jednak bez gorących kąpieli bo w ciąży niewskazane;-)ale do łóżka się pakuj i wygrzewaj. Przeziębieniu mówimy NIE:no:
Ewcia ja mam dziś 15dpt i żadnych objawów, do wczoraj miałam rozpychanie i kucie w podbrzuszu a dziś spokój:zawstydzona/y:i sama nie wiem co o tym myśleć. USG mam miec w 23 dtp.
Jak patrzę na bety niektórych z Was to moja taka słabiutka:-(

Dzięki za miłe przywitanie:-D
Qurcze czytam ostatnio o tych hiperkach i nie rozumiem podejścia lekarzy u mnie w klinice!!!:wściekła/y:
Ja miałam hiperkę 17 komórek dobrych ogólnie było ich 23 i nikt mi transferu nie odwołał. Estradiol ostatniego dnia cos koło 5000. A zapładnialiśmy tylko dwie komórki, wściekła jestem... bo może to ma znaczenie...

jak widziałam Twój nick to przez chwilę zastanawiałam się czy sama czegoś nie naskrobałam:-p ja przy ostatnim pomiarze miałam estradiol ponad 3500 z tym że u mnie początkowo wolno rósł, a potem podskoczył drastycznie, a w dniu transferu miałam jeszcze silne bóle podbrzusza takie @, ponadto niewielką ilość płynu "gdzieś" - nie będę mądrować gdzie bo nie pamiętam:-p lekarka pierwotnie chciała przełożyć transfer na za 2 dni w 5 dobę, ale na drugi dzień zadzwoniła zapytac jak się czuje, a że nie było zmian to wszystko odwołali:baffled: byłam wściekła, ale Dziewczyny mnie uświadomiły, że nawet dobrze stało bo powikłania byłyby gorsze:-)

Kiki również radzę poleżeć w łóżku i się wygrzać:-) w razie mocniejszych dolegliwości polecam Apap, ja tym lekiem leczylam się jak karmiłam piersią:tak: zresztą moja Kumpela pół ciąży przeżyła na Apapie bo ciągle bolała ją głowa;-) zdrówka:tak:

Calineczka z tego co pamietam,mam nadzieję, że dobrze, to pęcherzyki muszą mieć 20mm albo więcej, żeby zrobić zastrzyk na pękanie;-) a i kojarzy mi się, że coś wcześniej pisałaś o robieniu zastrzyków - ja wszystkie zrobiłam sobie sama, ale pierwszy pojechałam do pracy i zrobiłam sobie pod okiem pielęgniarki:-D mój M to taki panikarz, że jak ja robiłam zastrzyki to On wychodził z domu:-) a z kolei Antek tylko pytał "Mamo mogę popatrzeć?":-D:-D:-D
Annamarie kciuki za piękne zarodki:-D
Migotka kciuki za zadomowienie Kropka:tak::tak::tak:

Kiki może jednak bez gorących kąpieli bo w ciąży niewskazane;-)ale do łóżka się pakuj i wygrzewaj. Przeziębieniu mówimy NIE:no:
Ewcia ja mam dziś 15dpt i żadnych objawów, do wczoraj miałam rozpychanie i kucie w podbrzuszu a dziś spokój:zawstydzona/y:i sama nie wiem co o tym myśleć. USG mam miec w 23 dtp.
Jak patrzę na bety niektórych z Was to moja taka słabiutka:-(

GizaS podczytując wątek strasznie Ci kibicowałam i wiem, że teraz każda dolegliwość lub jej brak będzie Cię przyprawiać o zawał serca i wcale Ci się nie dziwię bo pewnie będę robiła to samo - zresztą robiłam tak samo:-p ale niestety, albo stety tylko spokój nas uratuje, u mnie z tym ciężko, ale może Tobie się uda:-) wiesz mi, że w ciązy raz czujesz się tak, że możesz fruwać a raz masz taką dętkę, że szok - nie wspomnę nawet o tym co akurat boli a co nie:-p a na pocieszenie napiszę, że teraz począteczek ciąży to jescze jest pikuś i może nic nie boleć, ale po 6 tyg zaczynają się nudności i inne atrakcje, więc wszystko przed Tobą:-) może dzisiaj masz akurat spokojniejszy dzień, tak więc nie odczuwasz większych dolegliwości;-) mam nadzieję, że nie namądrowałam się zbytnio bo nie o to mi chodziło;-)

Migotka kicuki mocno zaciśnięte za sukece-zarodek wozrowy, musi sie udać:tak:czyli za tydzień beta:-pczy wytrzymasz dłużej?
Annemaria 8 komórek to bardzo ładny wynik, teraz tylko żeby się ładnie zapłodniły, a kiedy masz mieć transfer? I jak się czułaś po punkcji?

leze w lozku , nawet spałam po południu, czuje sie rozpalona . jak tylko maz wroci z pracy to posle go do nocnej apteki zeby pokupował leki . czyli moge apap *spam* gardlo i *spam* syrop , i na wieczor mleko+ czosnek i kanapki z czosnkiem.

Gizas kochana ty moja towarzyszko:) wcale nie masz niskiej bety. masz wieksza niz ja!! ja tylko pamietam slowa dr ze jesli w 14dpt bedzie beta powyzej 100 to on jest spokojny. a ja takiej nie miałam. bo tylko 84. wiec predzej ty mozesz byc spokojna niz ja:baffled:

kate - witaj:-D dobrze ze piszesz ze dopiero po 6 tyg cizay pokazuja sie objawy, bo ja praktycznie teraz mam 6 tc a zerooo objawow. w piatek sie okaze czy bedzie to dzien radosci bo bedzie mi dane zobaczyc serduszko, czy jednak tragiczny bo znow sie powtorzy puste jajo płodowe...

reklama
GizaS na bete w klinice mam się zgłosić 13.02. Myślę że nie wytrzymam tyle :) jak ma wyjść to wyjdzie wcześniej. Póki co leżę a mąż nade mną skacze :) po transferze poczułam w pewnym sensie ulgę choć jeszcze jutro będę się stresować co z pozostałą 4.

Do góry