reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

reklama
agulla mam jeszcze jednego mrozaczka, ostatniego, z drugiej proby

kochane dziekuje za wsparcie, wiem ze tylko wy mnie rozumiecie i wiecie co czuje, jak po raz kolejny musze tlumaczyc rodzicom czy tesciom co i jak i dlaczego i milion pytan... to mam ochote nastepnym razem juz nic nie mowic - chyba tak zrobie :-)

Ostatnia edycja:
Beta bez zmian 0. tak zastanawiam się na genetyka o pewnie je zrobię skoro koszt jest do przyjęcia. Już po 1 poronieniu pytałam o robienie kariotypu ale dr mówiła ze to za wcześnie. Nie wglebialam wiec tematu. Umówiłam się dziś do endokrynologa - ginekologa która się zajmuje za wysoką insulina zabieg mnie za wagę i powie co dalej. Zobaczymy.za tydzień w czwartek idę. Do maja dam sobie czas...mapa sek wagi. Badania. I koło czerwca druga stymulacja. A jak to jest do 2016 trzeba wykorzystać wszystkie 3 próby ? A jak się nie zdąży to co ?

jolka przykro mi bardzo ze z ta beta nam nie wyszlo, straszny dol:-(
my kariotyp mamy zrobiony jeszcze przed pierwsza proba i obydwa sa ok, ale jakos mrozaczki nie chca sie zadomowic

Yplocka - a ty masz mutację i wchłaniają ci się te witaminy i kwas w zwykłej postaci?
Bo ja się faszerowałam przez ponad miesiąc prevenitem, kwasem foliowym 5 mg i okazało się, że mi się nie wchłaniają, dlatego teraz zamówiłam te formy metylowane.
Jolka - w invikcie chyba nadal jest promocja na te mutacje, ja płaciłam 199 złotych. wyszła mi jedna mutacja.
Ale na homocysteinę i tak powinnaś od razu zacząć brać witaminy i kwas foliowy, tylko w zależności od tego, czy masz mutację, czy nie, zmienia się forma przyjmowania witamin. Bo mutacja może oznaczać, że twój organizm nie metyluje tych witamin, a zatem nie przyswaja ich i trzeba je podać w łatwiejszej do przyswojenia formie...
Zuzu - przykro mi... a wcześniej jaką miałaś betę, przypomnij, bo nie pamiętam...
Kiki, nie trzymaj nas w napięciu!

co to za czarna seria.... masakra :-(

kiki przykro mi okropnie, mialam nadzieje ze u Ciebie to juz bedzie ok, rozmawialas z lekarzem?

sykatynka wygladalo to tak, podane z blastusie 5-dniowe
8dpt 160
10dpt 372
12dpt 490
14dpt 300

Ostatnia edycja:
Zuzu, kurczę, a taka ładna ta betka była :( przykro mi bardzo...
Kiki, rozmawiałaś z lekarzem?
Trzymajcie się kochane...

reklama
Do góry