reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

reklama
Tola- chyba musialysmy sie minąć. Ja jak przyjechałam do kliniki to bylam 14:15 a juz 5 minut później wchodziłam do gabinetu i chyba o dziwo nie bylo opóźnienia tylko przyjal nas szybciej
szkoda ze nie udalo nam się trafic

Jestem po wizycie. Mam zielone światło. Idę długim protokołem. W 21 dc mam rano wsiąść zastrzyk z gonalopeptylu i ostatnia tabl antyków. Mam przepisanych 14 ampułek. I 22 grudnia kolejna wizyta usg.

Boje sie. Zapowiedzialam dr ze to moja ostatnia stymulacja. I na tym kończymy...
boje sie tego protokołu. Zawsze mialam krótki a teraz inaczej.

kate- trzymam kciuki . Będzie dobrze:)

Hess bidulko:confused:
Napewno niedługo przejdzie, ja miałam niewielkie bóle piersi, nie mogę powiedzieć, że były uciążliwe, sutki nie bolały. Domyślam się, że to może być bardzo uciążliwe i bolesne.

kate, dzięki za wpis do kalendarza :-) do genetyka na pewno pójdę tego 16, wynik badania mam tylko opisu nie mam, a że to ta sama poradnia to niech sobie mój profesor od niej opis wydębi, zresztą w poniedziałek będę ją molestowała, Najwięcej mnie wkurza to że to badanie nie jest na NFZ, ja za nie płacę, a poradnia prywatna ale na szczęście mają też wizyty z funduszu. Najwyżej odwołam wizytę u gina, mam zarezerwowany w obwodzie 17 grudnia. Podoba mi się opcja nasłania sanepidu, no szkoda ... ;-)

kiki, super wieści, trzymam kciuki, ja właśnie zastanawiam się nad długim protokołem, muszę obgadać temat z doktorkiem.

kikifish87 rozglądałam się ale rudowłosej nie widziałam ;-)Protokół masz ten co ja i tak samo rozpisany póki co :tak:Oby był dla nas szczęśliwy ;-)

Ja wpadłam do kliniki. Zarejsetrowałam się. Poszłam do WC a mąż już mnie woła że DR M na mnie czeka. To mega expres dziś był. 13:45 byłam w klinice a 13:55 była po wizycie. No conajmniej jak praca na taśmie. Prosiłam Dr żeby albo jak się uda to punkcja była 10 albo 12 bo 11 M jedzie na szkolenie. W pn wizyta więc już coś będe wiedziała. 6ds pęcherzyki mają po ok 14 mm. Zostaje na tych samych dawkach i decyzja w pn co dalej. Pęcherzyków ok 8. Endometrium ok. Pytałam o ten śluz podbarwiony na różowo- mówił że oki.

Kate - to mnie możesz wpisać do kalendarza na wizytę kontrolną na 12 grudnia... też będę potrzebowała kciuków, ponieważ od tego, czy wszystko dobrze się oczyściło, będzie zależało wszystko to, co dalej... Jestem zapisana do Niemoczyńskiego, ponoć dobry...
No i w przyszłym tygodniu wyniki przeciwciał antykardiolipidowych, antyfosfolipidowych, antykoagulanta tocznia, homocysteiny i APTT. Tyle zrobiłam na razie. Dorotka - nie było możliwości zrobienia tych anty beta 2-glikoproteinie... myślisz, że to możliwe, aby przeciwciała antyfosfolipidowe to było właśnie to, tylko pod inną nazwą?
W przyszłym tygodniu zrobię toksoplazmozę, cytomegalowirus i różyczkę...
Dostałam też już zestaw do panelu na niepłodność, muszę go tylko zrobić i odesłać... Dziewczyny, które to robiły - dostałam wraz z zestawem wypełniony już formularz kuriera - to teraz tylko zrobić badanie i zadzwonić po kuriera z tej firmy, żeby odebrał? I to już chyba na koszt invicty?
Dziewczyny z warszawy i okolic - bardzo polecam szpital św. Zofii. Żeby dac przykład różnicy w cenach - za przeciwciała antykardiolipidowe IgG i IgM w luxie ze zniżką zapłaciłabym ok. 160 zł. za oba, w św. Zofii zapłaciłam 80 za oba... Różnica niemała, szczególnie jeśli weźmie się pod uwagę to, że tych badań troszkę jest.. Przy okazji fajne pielęgniarki, dobra obsługa, wszystko fajnie skoordynowane, na numerki, wyniki do odbioru w necie... Ja po zeszłotygodniowym doświadczeniu z Madalińskiego jestem Zofią zachwycona... Nawet żałuję, że jednak nie poszłam tam w zeszłym tygodniu, ale nie ma co płakać nad rozlanym mlekiem...

sakatynka - ale reklama, Hehe. W luxie to nawet zwykle badania są droższe. Ja chodziłam do Alab laboratoria, tam mają taniej różne badania i wyniki w necie. Choć w luxie też w necie są. Ja na razie polaze do luxa, bo póki co nie mam jakiś wielkich potrzeb.

Kate ja wcale nie jestem silną kobietą :-(gdyby nie mój mąż to chyba już dawno bym leżała i wyła cały dzień....... ale wiem że nie mogę bo po co to wszystko, ta cała walka skoro bym się poddała. Każda z nas chce dopiąć tą walkę do ostatniego guzika i urodzić długo oczekiwane dziecko i dać mu cały świat. Często mi się zdarza siedzieć i płakać .....to chyba mi pomaga. Ale gdy się czyta na forum, że kolejnej dziewczynie się udało to każda z nas pomimo tego że chciała by być na miejscu tej dziewczyny to cieszy się razem z nią bo warto walczyć i że jest to możliwe tylko czasami trzeba poczekać. Kochana trzymam kciuki aby twoja fasolka została już z tobą i żebyś byłą szczęśliwa i trzymała kciuki za nas i przesyłała ciążowe fluidki :-)

ja nadal nie mam @ zaczyna mnie to wkurzać, kurdę wszystko przez ta wstrętną małpę się przesuwa a myślałam że szybko wrócimy do kolejnego transferu a tu d...ciekawa jestem czy teraz po tym zabiegu może wystąpić owulacja :-/ bezsensu :-(

Ostatnia edycja:
reklama
Tola- ja tego protokolu wogole nie rozumie. Na czym on polega. Najgorsze ze nawet orientacyjnie nie moge sie nastawic kiedy bede miec punkcje
Zmartwilo mnie to ze ty dzis bylas w 6ds i bylas na wizycie i usg. Mnie kazal przyjsc jak wezme 13 z 14 gonalopeptylu( 22.12) Czyli dopiero wtedy bede miec usg?

Moglby mi ktos na chlopski rozum wytlumaczyc ten dlugi protokol?

Przepraszam ze tylko o sobie ale zamiast sie cieszyc ze zaczynamy to mam metlik w glowie

Ostatnia edycja:
Do góry