reklama
dorotav
Fanka BB :)
sykatynka, jestem z Tobą, doskonale wiem co czujesz, jak będzie Cię mocno bolało to poproś o coś przeciwbólowego, ja dostałam zastrzyk z Dolarganu, nie męcz się długo z bólem bo my już wystarczająco się nacierpiałyśmy, to nie jest pokuta. Zdecydowałaś się na badania genetyczne ?
sykatynka
Dorotka, nie zdecydowałam się na badanie, bo obgadalam to z mężem i stwierdziliśmy, że to da nam tylko przyczynę śmierci maluszka ale nie wniesie nic na przyszłość, bo i tak ciężko stwierdzić czy kolejne zarodki będą miały to samo.... Poza tym to dla mnie rozdrapywanie rany, wolę zamknąć ten rozdział i próbować dalej, chociaż wiadomo że nigdy nie zapomnę....
dorotav
My już wiemy, że nasz Hemen był zdrowy genetycznie, chromosomy 15,16,18,21,22,X,Y prawidłowe, z powodu formaliny chromosomu 13 nie udało się zbadać, czekam jeszcze na opis od lekarza genetyka i na wizytę 16 grudnia. Hemen był chłopczykiem. Teraz wiem, że będę szukać dalej powodu, na pewno zbadam ten podstępny zespół antyfosfolipidowy i wredną trójcę urea, myco i chlamydię.
Ostatnia edycja:
dorotav
sykatynka, każdy przypadek jest inny, podstawowe chromosomy, które odpowiadają za podstawowe choroby mieliśmy zbadane, co z resztą tego nie wiadomo, wszystkich chorób nie jesteś w stanie zbadać, z rozmowy w poradni usłyszałam, że jeśli te podstawowe są ok to reszta raczej też. W tej chwili cieszę się, że posłuchałam swoich lekarzy, wiem że gdybym nie zrobiła tego badania cały czas bym myślała, jestem spokojniejsza, choć w tej chwili ryczeć mi się chce jak byk.
sykatynka
Dorotka, może to prawda, teraz będziesz spokojniejsza a najważniejsze jest to, że prawodopodobnie w przyszłości możesz zrobić coś żeby temu zapobiec..... Ja się boję, że wyjdzie coś w zarodku i nie będę miała na to wpływu.... A te zespoły antyfosfolipidowe i mutacje i tak chce zbadać - to na co mogę mieć wpływ....
reklama
agulla84
Sykatynka trzymaj sie kochana
Podziel się: