reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

Dziewczyny jestem już w szpitalu, mam założona tabletkę na wywołanie poronienia, mam nadzieję, że to wystarczy.... Ale co się naczekalam to moje.... Od 7 rano....

reklama
sykatynka, jestem z Tobą, doskonale wiem co czujesz, jak będzie Cię mocno bolało to poproś o coś przeciwbólowego, ja dostałam zastrzyk z Dolarganu, nie męcz się długo z bólem bo my już wystarczająco się nacierpiałyśmy, to nie jest pokuta. Zdecydowałaś się na badania genetyczne ?

Dorotka, nie zdecydowałam się na badanie, bo obgadalam to z mężem i stwierdziliśmy, że to da nam tylko przyczynę śmierci maluszka ale nie wniesie nic na przyszłość, bo i tak ciężko stwierdzić czy kolejne zarodki będą miały to samo.... Poza tym to dla mnie rozdrapywanie rany, wolę zamknąć ten rozdział i próbować dalej, chociaż wiadomo że nigdy nie zapomnę....

My już wiemy, że nasz Hemen był zdrowy genetycznie, chromosomy 15,16,18,21,22,X,Y prawidłowe, z powodu formaliny chromosomu 13 nie udało się zbadać, czekam jeszcze na opis od lekarza genetyka i na wizytę 16 grudnia. Hemen był chłopczykiem. Teraz wiem, że będę szukać dalej powodu, na pewno zbadam ten podstępny zespół antyfosfolipidowy i wredną trójcę urea, myco i chlamydię.

Ostatnia edycja:
O kurczę, Dorotka, czyli to co mówią że na tym etapie to głównie wady genetyczne zarodka to bzdura, co widać na waszym przykładzie....

sykatynka, każdy przypadek jest inny, podstawowe chromosomy, które odpowiadają za podstawowe choroby mieliśmy zbadane, co z resztą tego nie wiadomo, wszystkich chorób nie jesteś w stanie zbadać, z rozmowy w poradni usłyszałam, że jeśli te podstawowe są ok to reszta raczej też. W tej chwili cieszę się, że posłuchałam swoich lekarzy, wiem że gdybym nie zrobiła tego badania cały czas bym myślała, jestem spokojniejsza, choć w tej chwili ryczeć mi się chce jak byk.

Dorotka, może to prawda, teraz będziesz spokojniejsza a najważniejsze jest to, że prawodopodobnie w przyszłości możesz zrobić coś żeby temu zapobiec..... Ja się boję, że wyjdzie coś w zarodku i nie będę miała na to wpływu.... A te zespoły antyfosfolipidowe i mutacje i tak chce zbadać - to na co mogę mieć wpływ....

Sykatynka trzymaj się tam! I podobnie jak Dorotka radzi jeśli tylko trzeba będzie to bierz tabletki na znieczulenie. To strasznie smutne przez co musisz przejść...

Dorotka :*

reklama
Do góry