reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

Olusia brzuch mam jak w 5-tym miesiącu ciąży ale przed ciążą miałam jak w 3-cim więc nie ma się co dziwić ;-):-D Zawsze byłam bardzo szczupła, może dlatego tak bardzo widać. Po encortonie (przyjmuję go już pół roku) jestem jak Pudzian, bary mam jak u kulturysty, piersi spore a zawsze były małe, boczki wypływają ze spodni a brzuch zaczyna się już pod piersiami :szok:

reklama
Kasik ja nigdy nie nalezalam do szczuplych jak modelki... byly miesiace gdzie bylam grubsza, potem szczuplejsza itp... a wiadomo leki i hormony tez robia swoje....tez mi wystaje troszke boczków ale nie jest tragicznie... tez sie nie przejmuje teraz tym... tak jak napisalas zajme sie soba po porodzie... a na pewno bedzie co robic... :tak:

dorotav :
andzia.m, ależ się uśmiałam, no handlować nie będę, ale bardzo cieszę się że tyle ich jest, może coś z tej liczby będzie któreś pięknie się połączą i ładnie podzielą no i zostaną z nami na zawsze.

Dorotko, życzę tego z całego serca i wierzę, że tym razem się uda!!!!!
Mam nadzieję, że dobrze się czujesz po punkcji :-)

Ostatnia edycja:
Aisa79, jak test już wyszedł to znaczy że maluch jest silny i ma już określone smaki, co za degustator :-D

Asia_77, na pewno szybko się tego badziewia pozbędziesz, roczne leczenie to już jakieś ekstremalne przypadki a Ty do nich nie należysz !! Trzymam kciuki za jutrzejszą wizytę. Pamiętasz moje enterokoki wzięłam antybiotyk i mogłam podchodzić do stymulki więc Ty będziesz miała tak samo.:tak:

Luize, 11 komóreczek, piękny wynik, trzymam kciuki za zarodeczki niech będą piękne i zdrowe.:tak: kiedy będziesz miała transfer ?

yplocka1, jak wizyta ?

Olusia, dziękuję za przekazanie wiadomości. :-)

Kochane moje, dziękuję za wszystkie kciuki, myśli, ale ja jeszcze poproszę o więcej, bardzo się boję o te moje zarodki. Jak już wiecie jest tylko 6 komórek, estradiol z poniedziałku był tylko 1550 a w piątek 1470 więc marnie przyrósł, jak widać gonal u mnie słabo zadziałał mimo 225 dawki, mam tylko nadzieję że komóreczki poszły w jakość. Po całej tej punkcji słabo się czuję, brzuch i głowa mnie boli. Ręce też, niestety pielęgniarka nie mogła sobie poradzić, zresztą nie tylko u mnie, udany wenflon założył mi anestezjolog, stara metoda z rękami zanurzonymi w ciepłej wodzie dała radę. Zapładnianie będzie metodą IMSI i zastosują embrio glue, po transferze wezmę sterydy i zastrzyki p.zakrzepowe, jak już to nie pomoże to już pomysły mi się skończyły.
A i jeszcze czekam na wynik prg bo zapomnieli zrobić:shocked2:

WRZESIEŃ

18: Asia_77 - wizyta przed transferem
18: liskka - wizyta serduszkowa

18: Blake - spotkanie przed operacyjne
19: dorotav - transfer
23: Lilu19 - udany criotransfer

23: Aisa79 - wizyta pęcherzykowa
24: kate_p7 - wizyta przygotowanie do ET

24: Anulla28 - wizyta serduszkowa
25: kasik36 - badania prenatalne
26: kwiatuszekq20 - wysoka beta !!
30: kasik36 - wizyta u doktorka

PAŹDZIERNIK

01: Agulla84 - genetyk
03: Olusia7982 - badania prenatalne
04: Jazzabell - usg genetyczne

16: gos1512 - podglądanie podczas antyków

21: inka26 - immunolog
Ladygodiva - criotransfer
dlugowlosa - criotransfer

Komóreczka - criotransfer

LISTOPAD

Migotka25 - criotransfer

andzia.m - stymulacja
mmm - wizyta przed stymulacją

Blake - criotransfer

Ostatnia edycja:
Luiza ale masz duzo komoreczek.. teraz trzymam kciuki za seks na szkielku :tak:

Dorotko
kochana przepisz mnie na badania prenatalne na 3 pazdziernik... to teraz trzymam kciuki za seks na szkielku... beda do ciebie dzwonic co z zarodkami? trzymam kciuki !! u mnie juz na samym koncu tez malo przyrosl estradiol.. mialam powyzej 2000.. czyli bierzesz fragmin czy inny lek? i jakie leki masz rozpisane?:-) ciepla woda czy masz malo widoczne zyly ?? ja bralam dawki 150 gonalu:tak:

Olusia, wszystkiego dowiem się w piątek, ile się zapłodniło, ile do mrożenia, moja klinika nie dzwoni, a leki będę brała od transferu i właściwie jeszcze nie wiem czy to będzie fragmin czy inny lek. Na razie mam rozpisany duphaston i antybiotyk, oczywiście witaminy femibion i magnez. Moje żyły to wielka tragedia, nie dosyć że ich nie widać, to jeszcze są cienkie i mają mnóstwo zrostów po chemii.

Dorotko aaa myslalam ze sie jutro dowiesz ile sie zaplodnilo itp.. a jaki masz antybiotyk? ja bralam zamur 250 przez 7 dni po 2 tabletki...hmmm to moze ja tez bym miala problem zeby sie wkuć tobie skoro masz takie zylki... no ale próbowałabym :-) chociaz nie raz mi sie udawało u pacjentow ktorzy mieli fatalne zyly itp... :tak:

Olusia, antybiotyk mam unidox, na 3 dni, dzień przed 1 tab, w dniu punkcji 2 tab, dzień po 1 tab. Na pewno byś mi ładnie założyła, mówiłam jej że mam jedną żyłę taką w miarę, ale uparła się że będzie kłuć w dłoń, no i wyglądam jak wyglądam, ciekawe co powiem rodzince jak mnie zobaczą :-)

a może wiesz co oznacza wynik APTT poniżej normy ?

Akurat 10dzień wypadnie w niedziele ale myślałam że jakoś po weekendzie się wybiorę. Wole iść najpóźniej jak się da niż martwić się ze za mało jest ale nie wiem czy wytrzymam;-)

reklama
Ja juz po wizycie. W sumie niczego nowego ona nie wniosla. Profesor stwierdzil, ze trzeba probowac dalej. Wszystko u mnie niby ok. Nie wiadomo dlaczego sie nie udaje. Moze sprobujemy wlewy crh. Zarodki piekne, amh super, macica ok. Następna wizyta 9 października. Dorotav kciukasy zacisniete.

Do góry