reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

tak Kwiatuszekq, blastusie. A Twoje zarodeczki ilu dniowe?
to czekanie to jest masakra
z objawów to ból brzucha, piersi (od dzisiaj to nawet przy chodzeniu), zawroty głowy i zmęczenie. No i kapusta kiszona :happy2:
a Ty cos czujesz? Bo ja jakoś od 4 dpt miałam taki ból brzucha normalnie jak na okres. Myslałam, ze nic z tego a jednak się udało

reklama
Hej Dziewczyny tak na szybko, ja już po. Czuję się dobrze. Pobrali 11 komórek :-D Mam pytanie, czy w razie czego mogę wziąć coś przeciwbólowego, bo w tym zamieszaniu zapomniałam zapytać dr.
Dzięki za wsparcie :-)

Dorotko - myślę o Tobie i trzymam kciuki

Dziewczynki - pisze w imieniu Dorotki - poprosila mnie o napisanie co u niej....

Jest juz po punkcji, pobrali 6 komórek, pani pielegniarka nie umiala zalozyc wenflona i wkuwała sie 3 razy.. w koncu zalozyla anestezjolog.. troszke po zabiegu plami, teraz lezy i odpoczywa, wiecej napisze nam wieczorkiem jak wejdzie na fb :-)

kwiatuszekq20 juz nie dlugo i bedziemy cieszyc sie twoja wysoka beta !!:-)

Aisa mysle ze tak szybko klaczki nie pojda sobie ode mnie... no ale zobaczymy.. wlasnie zjadlam pol buleczki z maslem...bo juz mnie ssalo w zoladku...

Luize
a jak tam u ciebie punkcja?:tak:

Anulla i jak tam twoje plamienia? ustapily? wiesz skad je masz?:tak:

Luize po punkcji lekarz zalecił mi nospę

Olusia dzięki za info od Doroty. Współczuję z tym wenflonem. mi tez pielęgniarka nie mogła sie wbić a jak jej sie udało to zaczęła mi krew się lać z żyły :baffled: nie znosze tego urzadzenia.

W takim razie dziewczynki trzymam kciuki za to, żeby pięknie sie komóreczki zapłodniły i urosły duże.

Kwiatuszekq myslę, że bete bedziesz mogła zrobic wczesniej niz 14dpt

wklejam Ci to co kiedyś Kasik wstawiała dla 3 dniowych zarodków
1dpt ( 1 dzien po transferze) .. Embrion sie dzieli
2dpt .. Embrion staje sie blastocysta
3dpt .. Blastocysta wychodzi z otoczki
4dpt.. Blastocysta zaczyna wczepiac sie w sciany endometrium
5dpt.. Proces implantacji sie rozpoczyna, blastocysta zaczyna "zakopywac" sie w endometrium
6dpt. Proces implantacji jest kontynuawny gdy and zarodek wnika glebiej w endometrium
7dpt.. Zarodekjest juz zaimplantowana
8dpt...Zaczyna byc produkowane HCG
11dpt...HCG jest na tyle duzo, ze mozna spokojnie

z tymi objawami to róznie, ich obecność jak i brak nie oznaczają, że sie udało albo nie.
Naprawdę brzuch mnie tak bolał na @, ze juz skresliłam ta próbę. Proszę wierzyc w swojego maluszka! ;-)

Luize, ja po punkcji mogłam brać paracetamol w razie bólu

Dorotav, powodzenia z komoreczkami, niech sie zapładniają ładnie. Miałam ten sam problem z zakładaniem wenflonu, dopiero za drugim razem sie udało ..

Asia77, moja znajoma miała ureoplasme w ciąży, dowiedziała sie będąc juz w ciąży,podali jej antybiotyk

Kwiatuszek, okropne to czekanie niestety

reklama
Dorota to teraz kciuki za seks na szkiełku :) niech sie dzieje wola nieba :) odpoczywaj

Kwiatuszek nie czekaj do 14 dpt wiedzę ze na polnej to standard , 10 dpt wynik bedzie miarodajny :)
Luize mam nadzieje ze teraz bedIe duuuuzo zarodków :) zatem kciukaski

Olusia mam nadzieje ze masełko ci nie zaszkodzi bo ja wlasnie wymiotuje jak zjem pieczywo z. masłem niestety :/

Do góry