reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

Agus

Zaczepiscie. Wiec Ty masz blastusie 5 dniowe? Myslalam ja ze Ty 3dniowe masz malenstwa. Zaczepiscie no.....:-)

TRZYMAM KCIUKI i nie puszczam przez najblizsze tygodnie

A tak dla wsiech....oto jak wyglada blastka
250px-Blastocyst_English.svg.png

i Agus, te bb to jest po prostu jakosc blastki. to co sie nazywa embryoblast na rysunku, to wlasnie 'pierwsze' b.... trhphoblast to 'drugie' b

Ostatnio edytowane przez moderatora:
reklama
Kahaa
daj spokój kobietą z tą hyper. Nie wszystkie które maja hyper są w ciąży. Ja miałam hyper i mi nawet transferu nie zrobili, bo bali się komplikacji na maksa. Tak więc daj już spokój hyper, dużo wypoczywaj, leż gadaj z fasolami, tłumacz im że oprócz tego że mają się przyjąć, to jeszcze się mają prawidłowo rozwijać, tak aby hcg prawidłowo rosło:)

To z odpoczywaniem i gadaniem z fasolami tyczy się również ciebie Aga.:)

Aga, super że miałaś transferowane blastusie:)

Lolitko wielkie dzięki my otrzymaliśmy zdjątka naszych blastusiów:-) są sliczniutkie, powiem wam że poprzednie in-Vitro miłam robione w państwowym szpitalu wiadomo tam nie było podawanie monitorowane a tu przed podaniem zobaczyłam na ekranie nasze śliczne małe zarodeczki:-)aż mi się łeżki w oczach zakręciły.

Ewelinko oczywiście będę się stosowała do twoich rad zresztą ja nic innego ni erobie tylko do tych moich fasolinek gadam, a i jak powiedział mi dzisiaj lekarz proszę być spokojną nie stresować się jak na kobietę w ciąży przystało:-)

Kochane,
Troche mnie tu ubylo i juz masa wiadomosci za mna...
lolitka, dzieki za info o ziolkach. Sadze ze cos zakupie przy najblizszej wizycie w PL. A to juz w marcu. jak zwykle zreszta wybiore sie tam z lista zakupow... ciesze sie ze i Ty masz niedlugo kolejne podejscie...i widze ze pare osob dolaczylo...i promyki wpadly na nasze forum z nadzija dla nas. Dzieki mala za pozytywne newsy...
Czuje po kosciach ze zaraz nam tu sie pojawia kolejne dobre wiadomosci...Aga, kahaaa...trzymamy kciuki...piszcie jak samopoczucie! i luz...stresy na bok...w koncu kiedys musi sie udac!!!:-)
Ewelinko...twoja kolej juz wkrotce...
Dorocia...co u Ciebie...kiedy Ty transferujesz
No i witajcie NOWE dziewczeta...w kupie zawsze razniej!!! Juz tu niedlugo cala armie uzbieramy i pod dowodztwem lolitki wygramy ta nasza walke!!!
Houk!

Kati

Tak na podsumowanie ziolek

• ZIOŁA O. SROKI pobudzające pracę jajników, zalecane szczególnie w cyklach bezowulacyjnych.
  • Skład:
    lebiodka - 50gr
    koszyczek rumianku - 50gr
    macierzanka - 50gr
    pokrzywa - 50gr
    dziurawiec - 50gr
    rdest ptasi - 50gr
    ruta - 20gr
    nagietek - 20gr
    nostrzyk - 20gr
  • Dawkowanie:

Małą łyżeczkę ziół zalać szklanką wrzącej wody, naparzać pół godziny, odcedzić, pić szklankę naparu przed snem.
  • 2. ZIOŁA O. KLIMUSZKI - mieszanka antyzrostowa, likwidująca stany zapalne w jajowodach i jajnikach, pobudzająca pracę jajników, stabilizująca układ rozrodczy
  • Skład - wszystko po 50 gr:
    szyszka chmielu
    ziele przywrotnika
    ziele krwawnika
    liść ruty
    ziele nostrzyka żółtego
    kwiat lawendy
    kłącze tataraku
    kwiat nagietka
    owoc róży
  • 3. ZIOŁA O. KLIMUSZKI wszystko po 50gr:
    kwiat jasnoty białej
    liść mącznicy
    liść rozmarynu
    liiść pokrzywy
    ziele rdestu ptasiego
    ziele drapacza
    ziele przywrotnika
    kwiat kasztanowca
    korzeń mniszka
    owoc róży
  • Dawkowanie 2 i 3 mieszanki:
  • Na każde jednorazowe użycie należy brać kopiastą łyżkę stołową mieszanki ziołowej, zalać ją szklanką wrzącej wody, przykryć na trzy godziny. Następnie przecedzić, lekko podgrzać i pić 3 razy dziennie po szklance przed posiłkiem."
  • Tekst pochodzi z: "Wróćmy do ziół leczniczych" O. Klimuszko

4. NA PIERWSZĄ FAZĘ CYKLU - pobudzająca organy odpowiedzialne za owu oraz zawierająca roślinne estrogeny
  • Skład:
    liść maliny - 40g,
    rozmaryn - 40g,
    kwiaty bzu czarnego - 40g
    szałwia - 40g,
    bylica pospolita - 40g

Dawkowanie:
    Łyżkę zaparzyć szklanką wrzątku, pić 3 razy dziennie.
  • 5. NA DRUGĄ FAZĘ CYKLU - wzmacniająca produkcję progesteronu
  • Skład:
    przywrotnik - 40g
    pokrzywa - 40g
    krwawnik - 40g

spoko

pamietaj tylko zbey nie mieszac z lekami przy ivf. jak zaczniesz to ziolka out

ps. ja se wlaznie nagietek wypilam i na nocke jeszcze krwawnika strzela

OKI...a czy slyszalas cos o takim preparacie o nazwie ALVEO firmy Akuna...wczoraj znajoma mi podrzucila na ten temat foldery i gazetki...jakby co moge zeskanowac i przeslac Tobie...
Pozdrawiam

reklama
KAPRYCHA

jesli czytasz to forum to sie kurna odezwij no. kiedy masz kolejne podejscie?

Kati

Nic nie wiem o tym....szto to? Jakies witaminki czy niedozwolne wspomagacze ivf?

kuzwa, jak mnie jajorki bola. mnie nigdy w zyciu jajory nie bolaly a po ivf mnie ciagle nawalaja. a w ostatnim miesiacy to juz wogole strasznie. mam nadzieje ze zadne dziadostwo mi sie nie przypatalo bo sie bardzo zdenerwuje jak mi to zaburzy procedure

Do góry