reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

Aisa79 - No to oby ta norma to było to ;-). Ja nie wiem czy jeszcze dziś będę miała wyniki bo robiłam badanie dopiero o 13 jak wracałam z pracy. Ogólnie to nie wiem jak się czuję. Tak trochę ciężko mi się oddycha ale to może jakiś lek tak na mnie działa , podbrzusze od czasu do czasu zaboli ale nie szczególnie jakoś i tyle w sumie. Trochę słaba jestem ale to też może przez te obijanie się przez ostatnie 3 dni. Dziś pojechałam do pracy na ok 5 godz więc jakoś dzień leci ;-). Brzuch mam też dość spory , ubieram dłuższe bluzki i nie dopinam spodni . Chociaż zaraz po punkcji jakieś 2-4 dni miałam trochę bardziej nabrzmiały brzuch.
A co to może oznaczać to nie wiem , pożyjemy zobaczymy. W zasadzie za każdym razem mam jakieś inne odczucia albo już mi się wydaje że tak jest. Beta wyjaśni wszystko. A Twoje samopoczucie jak ?

reklama
Tak was czytam dziewczyny i nie wiem co myślec. Mi nie badano wogole progesteronu, estradiolu .. Nie wiem co to estrofen nawet . Ehh nie ma u nas takiego czegoś jak weryfikacja . I konsultacja aż tyle przez telefon ? Matko kochana...
Pierwsze usg miałam w 1 dniu okresu, potem po dwóch dniach od stymulacji codzienne podglądanie pęcherzyków i zastrzyki robiła mi lekarka . Każda klinika chyba ma inaczej ..Ale dzięki Wam wiele sie dowiedziałam i będę mieć wiele pytań na przyszłość.

Aisa79, zaciskam kciuki za dobry wynik.

Ostatnia edycja:
kasik36,na bank to ten skubaniec się oczyszcza, niech już idzie w cholerę żeby przestał Cię stresować

andzia, no jak na razie nic nie czuję w okolicy brzucha i jajników, jutro się okaże czy coś się tam zadziało, jedynie co to jestem słaba jak szczeniak, no i kiepsko się czuję, wizytę mam dopiero po 15 więc wieczorkiem na pewno się odezwę.

Migotka25, ja też lubię ten kalendarz, on zawsze dawał mi nadzieję i czas szybko z nim leci.

Lilia, nosz cholibka, teraz Tobie coś się przyplątało, na pewno dostaniesz zielone światło, pamiętasz moje koki ? dostałam antybiotyk, już Wam nie pisałam ale po nim z powrotem dostałam grzybka i dzisiaj kończę kolejne opakowanie tabsów. Trzymam kciuki

Aisa79, prg bardzo ładny, a na betę to jeszcze za wcześnie, ja czekam na tą ostatnią ona jest najważniejsza bo będzie wielka.

Blake, jak próba generalna ? kiedy transfer ?

martolek, kciuki za betę zaciśnięte

WRZESIEŃ

10: andzia.m - wysoka beta !!
10: dorotav - podglądanie pęcherzyków

11: kwiatuszekq20 - udany transfer
12: Aisa79 - druga weryfikacja bety
15: Anulla28 - wizyta serduszkowa
15: malaMiii - wizyta
15: Jo.M. - wysoka beta !!
15: yplocka1 - wizyta

16:Aisa79 - wysoka beta !!
16: inka26 - histeroskopia
18: liskka - wizyta serduszkowa
24: kate_p7 - wizyta przygotowanie do ET
25: kasik36 - badania prenatalne
26: Olusia7982 - badania prenatalne
30: kasik36 - wizyta u doktorka

PAŹDZIERNIK

01: Agulla84 - genetyk
04: Jazzabell - usg genetyczne

16: gos1512 - podglądanie podczas antyków

21: inka26 - immunolog
Ladygodiva - criotransfer
dlugowlosa - criotransfer

X/XI: Komóreczka - transfer

LISTOPAD

Migotka25 - criotransfer

Ostatnia edycja:
Trzymam kciuki za wizyty i za wysokie bety..;-)

Jo.M ja tez po punkji nie moglam sie zapiac w spodnie mialam taki duzy brzuch ale potem stopniowo mi spadl.. ale wiadomi tez byl powiekszony od tych lekow hormonalnych..;-)

Aisa trzymam kciuki za transfer ;-) a estradiol super..

Andzia kciuki za wysoka bete!! ;-)

Kasik uuu znow plamienia.. no oby szybko minely i zebys byla spokojniesza ;-)

Martolek kciuki za bete ;-)

Mam plamienia.. i tez mnie to martwi.. :-( ech..

Jo.M a jak tam twoje reszte komorek? Dotrwaly do blastki? Kiedy robisz bete? A jak wynik progesteronu?

Aisa dwie blastki masz w sobie.. zatem trzymam kciuki! ;-)

reklama
Dziewczynki właśnie odczytałam dzisiejsze wyniki badań i co możecie mi powiedzieć na ten temat ?

- progesteron 22,69 ng/ml
- estradiol 42,34 pg/ml

Dziś mam 4 dpt 3-dniowych zarodków
Chyba zwiększę sobie lutkę od wieczora a co z tym estradiolem?

Aisa79 - I jak konsultacja 1 weryfikacji. Jakie masz normy podane tych badań?

Olusia - Dziś sobie uświadomiłam że mi nie zadzwonili co z moimi zarodkami a ja też nie zadzwoniłam. Ale matka ze mnie;-). Zadzwonię może jutro bo chyba się przydadzą z tego co widzę jaki mam mały jak zwykle progesteron.

Ostatnia edycja:
Do góry