reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

Olusia ja mam to samo z wyliczeniem wieku ciazy a mialysmy punkcje tego samego dnia wiec powinno byc podobnie. Wg @ jest ponad tydzien mlodsza od usg. U mnie wg usg zaczne 10 tc we wtorek. A prenatalne mam dzien przed Toba :)

Ostatnia edycja:
reklama
Kate_p7 z tego co wiem..co sie naczytalam...to dwa cykle odstepu powinny byc minimum miedzy jednym protokolem a drugim.chyba ze wracasz po mrozaki. Nie maltretuj tak ciala...nawet jak jakis lekarz powie ze mozna. Dla nich to glownie kasa.malo ktorego obchodzi nasze zdrowie..stan psychiczny...fizyczny. daj sobie odpoczax.jajnikom sie zregenerowac...macicy oczyscic. Uwierz mi...prosze... uwierz tej ktora malo sie nie przekrecila ... bo zaufala kiedys lekarzowi dla ktorego najwazniejsze byly statystyki.

Kasik i Olusia dopytajcie dokładnie dr czy nie powinnyscie robić badań zgodnie z wiekiem ciąży, nie uwzględniając USG, bo u mnie w podobnej sytuacji ( córeczka juz jest 6 dni dalej według USG) zawsze mam badania zgodnie z wiekiem od,, miesiączki". Jak za szybko zrobicie to badanie, może jeszcze nie być wszystko widoczne.

bluesky ja wracam po mrożone komórki, więc chyba można już teraz..ale zastanawiam się czy nie poczekać dłużej.. bo wyprodukowałam dużo komorek, co spowodowalo wysoki poziom estradiolu i hiperke;-( z drugiej strony nie potrafie już o niczym innym rozmawiać, myslec, nawet jak spie mysle o ivf;-P co mnie tez martwi, załamię się jak się nie uda..a może człowiek będąc w tej sytulacji tylko o tym myśli;-( może powinnam nabrać dystansu, ale czy się da? Zaczynam się zastanawiać czy sens jest walczyc, mąż ma ciężki OAT, ja teoretycznie zdrowa, obydwoje młodzi ale jak widze nie ma reguł, a i tak możemy nigdy nie mieć dziecka;-(
trzymam kciuki za twoje zarodeczki, oby dobrze się wgryzły..;-)

Ostatnia edycja:
reklama
Dziewczyny, przy invitro ciaze nie powinno sie liczyc od ostatniej miesiaczki, bo nie zawsze to wychodzi tak jak powinno. To zalezy od dlugosci stymulacji.

takze nie powinnyscie liczyc wedlug usg, bo usg klamie ;) dzisiaj lekarz wam moze pokazac ze ciaza jest tydzien do przodu a jutro ze tydzien do tylu.

Najlepiej jest obliczyc za pomoca kalkulatora online. Dzien punkcji minus 2 tyg plus wszystkie dni po transferze. Tylko nie jest to regula, bo mogla byc dluzsza stymulka.

Do góry