reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

Inka- napiszę tyle ile pamiętam...
hormony to wiadomo łącznie z prolaktyną po obciążeniu, androgestionem, testosteronem itp
tarczyca: Tsh, ft3, ft4, anty-TG, anty- tpo i przeciwciała przeciwtarczycowe
homocysteina,
antytrombina,
białko C i S i proteinogram
przeciwciała: przeciwjądrowe (ANA)
Przeciwkardiolipinowe,
przeciw 2 beta- glikoproteinie,
przeciw jajnikowe
przeciw plemnikowe
Subpopulację cytokin i TH1/TH2
MLR
wymazy: mykoplazma i ureaplazma i chlamydia
cytomegalia, różyczka i toxoplazmoza
poziom kwasu foliowego i witaminy D3
Glokozę i insulinę na czczo i po obciążeniu 75mg glukozy ( po godzinie i po dwóch)
Poziom komórek NK
aktywność NK

Jak coś mi się przypomni to dam znać:)

Mąż napewno robił przeciwciała przeciwplemnikowe z krwi i nasienia, chlamydię, cytomegalię no i te wszystkie Hbs itp

reklama
No ja wlasnie weszlam do domu tzn jakies 30 min temu, kapiel itp... po USG i wyjsciu ze szpitala, pojechalam do tesciowej na ciastko i herbate, byla tez moja mama.. potem podjechalismy na chwile na miasto posiedziec bo graja i piekna sloneczna pogoda i cieplo.. potem poszlismy na makaron i pizze bo taka mialam ochote.. posiedzielismy sobie, bylo milo... ale juz w domku jestem i leze sobie i odpoczywam... Na USG moje dwie kropeczki rosna, jeden jest troszke wiekszy od drugiego, no ale wszystko jest dobrze.. maluchy maja juz 1,63 cm a drugi 1,49 cm tetno 157 i 165.. wg USG dzis jest 8t czyli 2 dni starsza ciaza niz mam na suwaczku...

mi mi
- gratuluje serduszka...:biggrin2:. ja dalej biore metformax 500 mg... pojde do swojego gina to zadecyduje co i jak.. i jakie leki i ile mam brac... a ty ile bierzesz tego Metformaxu? ja 2x1, lutke dalej biore tak jak bralam... dalej mam lekkie plamienia... i przez to mam lekkiego stresa... dlatego lekarz wypisujac mnie chyba mial lekkie obawy...

Komóreczka pisalam juz to kiedys ze jestesmy tutaj zeby sie wspierac nawzajem w dobrych i zlych chwilach :tak: trzymam kciuki obys jak najszybciej podeszla do swojego transferu i zeby komoreczki ladnie sie zaplodnily :tak:

Dorotko bede posluszna zaleceniom... jak najbardziej... bede sie oszczedzac jak tylko moge...wiesz w szpitalu to co innego lezec, gorzej w domu jak zawsze jest cos do zrobienia, a to obiad, a to zakupy itp...:tak:

liskka trzymam kciuki za wysoka bete a @ na pewno nie przyjdzie
yes2.gif.pagespeed.ce.odCVgD4k4B.gif
przy kazdym protokole sprawdza sie estradiol i progesteron oraz robi sie USG

Kasik tak tak juz w domku jestem :tak:

Aisa79 pęcherzyki masz super, a estradiol i prg miodzio.
yes2.gif.pagespeed.ce.odCVgD4k4B.gif
super juz punkcja w poniedzialek

Andzia to teraz kciuki za kropka.. by zostal z toba na 9 miesiecy.. a jaki mialas podany? :-)

Olusia super że już w domku :-) i dzionek miły :-) a teraz pełen relaks ;-)

Miałam podany zarodek B2

Kiedyś któraś z Was wrzuciła opis oznaczeń zarodków, nie mogę tego znaleźć, mogę prosić jeszcze raz? Chcę rozszyfrować swojego kropka ;-)

Ostatnia edycja:
andzia - kciuki za transfer. Niech kropek zostanie z Tobą na 8 miesięcy:)

ja nie bardzo mam kiedy nawet leżeć, więc mam nadzieję, ze to nie zaszkodzi kropkowi:)
Olusia fajnie, że wreszcie jesteś w domu. Odpoczywaj i teraz to już tylko lepiej będzie:)

reklama
andziam m gratuluje;-) co do klasy B pamiętam jak ktoś pisal na forum, ze zarodeczki klasy B dzielnie walczą..

komóreczka nic się nie martw, wszystko będzie dobrze, szansa na ciaze z mrozonych ocytow jest taka sama jak z mrozonych zarodkow, dane statystyczne Invicty..poza tym gin dał ciala moim zdaniem bo u nas męża zmusili do depoztytu tłumacząc "może to być dla pana za duzy stres;-P" argument był słuszny mamy depozyty dwa na taką ewentualność, albo po prostu brak plemnikow w nasieniu, do czego wystarczy zapalenie jakies;-P

finesse i o to chodzi dokładnie boimy się, że nie będziemy mogli przyjąć wszystkich zarodków...a do adopcji oddac nie chcemy;-( chciaz jak widze zadko ze komu się udaje za pierwszym razem;-( tylko za 5-6tym..;-(wiec może trzeba zmienić swoje myslenie..na razie myslimy o zapladnianu 3-4 komorek;-) mąż ma podwyższoną fragmentacje więc może w innym cyklu fragmentacja będzie mniejsza tak jak ostatnio;-P gin mowi ze tak lepiej niż zapladniac wszystkie jednym nasieniem gdy mezczyzna ma kiepskie nasienie...

Do góry