reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

reklama
dlugowlosa, myślę że to Twój maluch rozrabia :tak:

inka26, ja też uważam tak jak dziewczyny że do immunologa warto iść jeszcze przed tym transferem, zrób jeszcze subpopulacje limfocytów u mnie w Poznaniu w szpitalu onkologicznym 100zł, warto wiedzieć jakie masz NK gdy będą za wysokie dostaniesz sterydy żeby organizm nie odrzucił zarodka.

mmm, dzięki, co u Ciebie, jak się czujesz ? jesień już za chwilkę :-)

Mimozama, wiesz musisz się pogodzić z tym że będziesz chodzić spać z kurami, młody potrzebuje dużo snu i to rządzi:tak:

Lilia, kciuki fantastyczne, dzięki kochana :-)

Anulla28, Tobie kochana antyki nie będą już potrzebne, to crio będzie szczęśliwe :tak: A urlopu nie możesz teraz wziąć ?

Aisa79, wiesz co kochana, powiem Ci tak jak mówię do męża gdy się wkurzy na kogoś, obsikaj babsztyla, po co się denerwować, przy następnym takim zachowaniu to wtedy jej wygarniesz. :-D

blueskye, ten Twój glutek ;-)to jednak może być implantacja :tak:, spójrz na ściągę, ewentualnie może coś się oczyściło

2-3 dniowe:

1dpt ( 1 dzien po transferze) .. Embrion sie dzieli

2dpt .. Embrion staje sie blastocysta
3dpt .. Blastocysta wychodzi z otoczki
4dpt.. Blastocysta zaczyna wczepiac sie w sciany endometrium
5dpt.. Proces implantacji sie rozpoczyna, blastocysta zaczyna "zakopywac" sie w endometrium
6dpt. Proces implantacji jest kontynuawny gdy and zarodek wnika glebiej w endometrium
7dpt.. Zarodekjest juz zaimplantowana
8dpt...Zaczyna byc produkowane HCG
11dpt...HCG jest na tyle duzo, ze mozna spokojnie

kate_p7, czekam na łachudrę i zaczynam hormonki z wielkim strachem. :tak::baffled: Cieszę się że toczycie rozmowy, najważniejsze to nie zamieść tematu pod dywan i nie zostawić go tak sobie, kompromisy muszę być, może przekonaj go by choć połowę zapłodnić, naprawdę rzadko się zdarza żeby z dwóch podanych zarodków oba się zadomowiły.

Olusia, czy Ty już w domku mościsz tyłeczek na łóżku ??

STAŁO SIĘ, ZACZYNAM STYMULACJĘ !!!:tak::-):rofl2:, tzn czekam na łachudrę i jestem przerażona. Co do upławów i moich koków, dr mówił że nie trzeba powtarzać badań, hm no nie wiem :confused: niby ten antybiotyk to petarda więc jest dobrze, na upławy już więcej nic mi nie zapisał, powiedział że już dość się nałykałam, ewentualnie dla mojego świętego spokoju mam zapodać sobie lactovaginal, już zakupiłam. Wszystkie badania hormonalne i wirusologia w porządku. Ale jest szok, moje AMH, w zeszłym roku miałam 2.9, a dzisiaj wynik po 2 stymulacjach 8.9, czy coś z tego rozumiecie ?? wiem że miałam robione II standardem no ale żeby aż taka różnica była ??
No żeby nie było tak kolorowo, to też się wkurzyłam, żeby dostać refundacje leków muszę podpisać oświadczenie że miałam już 2 stymulacje, wg prawników kliniki przysługuje mi tylko jedna stymulacja z lekami refundowanymi, dr wyjaśnił że program ten ma dużo nieścisłości a na konkretne pytania MZ nie odpowiada. Ja też już do nich napisałam 2 maila, 1 post na nasz bocian i do tej pory nie mam odpowiedzi, w poniedziałek będę ich bombardować telefonami.
Dziękuję dziewczyny kochane za kciuki.:-)

komóreczka, co u Ciebie, ile jajek w koszyku ? :-)

Jo.M, Aisa79, ogromne kciuki za pęcherzyki

andzia.m, trzymam kciuki za szczęśliwy transfer zakończony gigant betą.

SIERPIEŃ

30: Jo.M. - podglądanie pęcherzyków
30: Aisa79 - podglądanie pęcherzyków
30: andzia.m - udany transfer

WRZESIEŃ

01: kwiatuszekq - podglądanie pęcherzyków
01: dlugowlosa - wysoka beta !!

01: Aisa79 - punkcja

01: Sylaa1 - wysoka beta !!
02: Asia_77 - wizyta

02: agulla84 -
03: Cleo1980 - wysoka beta !!
04: liskka - wysoka beta !!

05: Mimozama - wysoka beta !!
07: Anulla28 - wysoka beta !!
08: dlugowlosa - wysoka beta !!
08: Migotka25 - wizyta kontrolna

09: Blake - próba przed transferem

PAŹDZIERNIK

01: Agulla84 - genetyk

Dziewczynki nie wyszłam dzisiaj.. lekarze mówił ze jutro jak bedzie wszystko dobrze....:tak:

Kasik
plamie ale malo....ciekawe kiedy przestane.... hmmm :tak:

liskka to juz trzymam kciuki za twoja wysoka bete !!:biggrin2:

blueskye hmm wiesz moze jednak przy lutce sobie podraznilas albo leciutko podraznil cie doktorek podczas transferu :tak: trzymam kciuki za maluszka... !!

Dorotka... mysle ze jutro bede lezec juz w swoim domku i w moim lozeczku.... woooow to super ze juz zaczynasz !! tak sie ciesze !!:tak: no to niezle tobie podskoczylo AMh.. ja mialam pierw 4,85 a potem jak robilam badanie dla kliniki mialam 8,9.. a mialas juz 2 stymulacje zebys dostala teraz leki refundowane?

Jo.M, Aisa79, ogromne kciuki za pęcherzyki;-)

Olusia, miałam 2 stymulacje ale komercyjne, bez dofinansowania i właśnie tego nie rozumiem, przecież w obwieszczeniu jak wół jest napisane że 3 stymulacje z dofinansowaniem, jak dla mnie pozostałe pełnopłatne w ogóle nie powinny być brane pod uwagę.

Blueskye kochana ciesze się że wróciłaś do walki... A tym glutkiem to sie nie martw, bo stres działa niekorzystnie a i tak na nic nie masz już wpływu. Niech się dzieje wola nieba :)

kate_p7 rozmrozone kormorki jajowe ogolnie sa dosyc słabej jakości i lekarze raczej nie radza mrozić. Ja na waszym miejscu zapłodniłabym wiecej po potencjał zapłodnienia jest juz nizszy.

dorotav to nie prawda ze przysługuje Ci tylko jedna stymulacja refundowanymi lekami każda z nas ma 3. Dzwon do NFZ.

reklama
Do góry