reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

reklama
Cześć dziewczyny

Aisa79 - Ja mam wizytę na 10:30 i już się stresuję czy te 4 komórki dalej równo i dobrze rosną. Och jak tu się nie stresować przy stymulacji a nawet i po , normalnie nie da się:baffled:. A Ty o której masz wizytę. Daj znać jak poszło. Ja podejrzewam że punkcję będę miała tak poniedziałek-środa , u Ciebie raczej podobnie.

andzia.m - Mam nadzieję że Twoja komóreczka to już niezły zarodeczek. Daj znać jak Ci zadzwonią. Trzymam kciuki

Dorota - Powodzenia na wizycie;-)

Anulla28 - Trzymam kciuki za wysoką betę :tak:

inka26 - Ja uważam po swoich doświadczeniach że właśnie warto iść do immunologa przed kolejnym transferem. Może się okazać że masz jakieś przeciwciała , wirusy itp i zarodek niestety nie przetrwa przez to. Ja tak miałam . Po 8 nieudanych transferach wybrałam się do immunologa i okazało się że mam cytomegalię a M chlamydię. Z tego powodu że wcześniej tego nie sprawdzili być może nie doszło do implantacji a raczej na pewno bo jak naczytałam się o tych wirusach to włos się jeży na głowie. Musiałam przejść kurację antybiotykową przez 5 miesięcy żeby pozbyć się dziadostwa. Jeżeli masz jakieś wątpliwości to lepiej wybrać się do immunologa a nie tracić zarodki niepotrzebnie.

Lilia
- Kurcze ale zła jestem że się nie spotkamy. Powiem Ci że cieszę się że te wakacje się kończą bo mamy sporo znajomych zagranicą i w wakacje nic tylko się witamy i żegnamy. Ciągle jakieś gościny i imprezy. Ja już chyba za stara jestem na wieczne imprezowanie:szok: .

Zula - Sorki że nie mogę dzisiaj się z Wami spotkać.

Andzia czekamy na dobre wiesci o Twoim jedynaku :)

Olusia fajnie, ze zobaczysz dzisiaj swoje kropki, to skutecznie uspokaja. A Ty juz w ogole nie plamisz? U mnie 3 dni bylo zupelnie czysto a od wczorajszego wieczora znowu :(

Noc byla nerwowa bo budzilam sie czesto i sprawdzalam jak sytuacja. Plamienia sa ale niewielkie i brazowe wiec staram sie myslec pozytywnie, choc przyznam sie szczerze, ze z coraz wiekszym trudem mi to przychodzi. Nawet nie wiem czy informowac o tym mojego doktorka. Ostatnio nie kazal zmieniac lekow i czekac wiec teraz pewnie powie to samo. Oby do wtorkowej wizyty. Rano poszlam do przychodni w naszej miescinie zrobic wyniki ktore mi doktorek ostatnio zlecil bo na wtorek na wizyte musze miec. Jestem lzejsza o 180 zl :( Dodatkowo zrobilam estradiol i progesteron bo moze tu tkwi problem plamien.

Ostatnia edycja:
Komoreczka, udanej punkcji !

Dorotav, daj znac jak po wizycie u lekarza.

Olusia, 4.09 :-) Nie chce wczesniej bo przez to cmienie w brzuchu możliwe ze jeszcze @ mnie zaskoczy przed, ale dalej mam nadzieje ze nie !!

Miłego dnia dziewczynki!

Ostatnia edycja:
Hej,

Jo.M. ma na 11.20 wizytę i mam juz teraz duzego stresa, jutro to nie wiem co będzie. Po ostatniej mojej wizycie ze srody jestem pesymistycznie nastawiona i srednio wierze już w powodzenie. Nie mam ochoty nawet sie spotkac z panią dr, aczkowliek postanowiłam, że powiem jej parę słów o jej podejściu do mnie.
Bardziej wierzę w Wasze komórki niz swoje.

Olusia, fajnie, kolejne spotkanie z maluszkami będzie:-)

Kasik to pewnie tylko luleina ale nie szalej dzisiaj tylko odpoczywaj,
Mi mi Ty też dzisiaj na spokojnie

Dorota powodzenia dzisiaj :-) Bedziesz pamietała o mnie?

Komóreczka daj koniecznie znac po punkcji

Jo.M. Część badania zrobiłam na własną rękę ( cytomegalia, p/c antykardiolipinie, p/c tarczycowe, antykoagulant toczniowy, prolaktyna,chomocysteina, chlamydia, wszystko jest ok. Czekam jeszcze na wyniki wymazu na bakterie tlenowe beztlenowe i grzyby) ale nie wiem czy to wystarczy, może jeszcze coś powinnam zrobić. a ty jaki badania robiłaś pamiętasz ?

reklama
Do góry