reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

reklama
andzia.m - Trzymam kciuki za punkcję i oby z tych 3 komórek były 3 zarodeczki:tak:

Lilia
- No cześć wczasowiczko. Jak tam już jesteś w pracy czy się aklimatyzujesz do pracy :-D. U mnie jakoś leci rano 2 zastrzyki i póki co tyle. Czuję trochę podbrzusze tzn jajcory ale jakoś specjalnie nic mi nie jest. Jutro mam wizytę po kolejne leki i sprawdzenie czy mi coś tam rośnie. Boję się tej wizyty jak cholera. Jutro będzie wiadomo jak ta moja stymulacja się miewa;-)

Cześć Dziewczynki

Quinnie , dulano85, andzia.m - udanych wizyt i dobrych wiadomości.

martolek trzymam kciukasy za malucha...:-)

A ja oczywiście z kolejnym pytaniem. Która z Was brała encorton po transferze i w jakiej dawce. Jakie są wskazania do jego brania?

Dziękuję z góry za odpowiedzi i miłego dnia życzę

andzia m. tak tak 3 zarodeczki;-)

asia_77 encorton to steryd, na obniżenie przeciwciał, czyli chyba żeby nie odrzucić zarodka, poszperam dalej może cos jeszcze dorzucę;-)

Czesc dziewczyny..postanowilam dolaczyc do was :D...bo w kupie zawsze razniej :D
Jestem wlasnie na etapie zstrzykow brzuch...dzis bylam w 7dniu na wizycie kontrolnej i moje endo ma 11mm i mam tak po 5 "jajeczek" okolo w kazdym jajniku o wielkosci od 8mmdo 13mm....i tak strasznie sie boje czy sie uda....
W srode jade na kolejna wizyte kontrolna by zobaczyc jak wszystko rosnie....
JA mam pco a maz powolne zolniezyki :(
wiec 3lata staran na nic....
Obecnie jestem w gb....czy ktoras z was tez? i czy ktoras z was slyszala by z pco invitro wyszlo?
Lekarz mnie pociesza mowiac ze mlody wiek i wysoki ten hormon ktorej nazwy nie pamietam :(( powienien nam zwiekszyc szanse....bo powiedzieli mi ze srednio jedna na 3pary zachodz w ciaze...tak sie boje ...chyba juz wszystkiego....
A pobieranie jak przezylescie???
prosze odp i podzielcie sie doswiadczeniami :-)

DZięki za odpowiedzi.

kate_p7
no właśnie tak mi mówiono, że bierze się go aby nie odrzucił organizm zarodka. Więc zastanawiam się jakie są wskazania ....bo niektóre dziewczyny biorą inne nie. I oczywiście kombinuję , czy nie załatwić sobie go prywatnie nawet jak mi lekarka nie zapisze:zawstydzona/y:

reklama
Witaj Komóreczka dobrze trafilas, tu Każda Cię zrozumie i wysłucha, bo wszystkie jedziemy na tym samym wózku ;-) Kochana tyle pecherzykow i takie endo... pozazdrościć ! Czym jesteś stymulowana i w jakich dawkach?
Co do samopoczucia po punkcji - napisze w piatek bo mam w czwartek i znajac siebie przespie caly dzien :-)

Do góry