reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

Witajcie dziewczyny

Jo.M. - przykro mi, że urlop się nie udał tak jak byś chciała :-(

inka - niestety jakość nasienia spada po odmrożeniu. Rozmawiałam kiedyś na ten temat z dr.

Ja też się leczę w Provicie. Jestem pacjentką dr Tomanka. Podobno dobry fachowiec w tej dziedzinie. Dr jest bardzo kontaktowy i cierpliwy, zawsze odpowie na moje pytanie i czuję się na wizycie bardzo swobodnie. Jak mam wątpliwości mogę się z nim skontaktować też telefonicznie.

reklama
Asia79 moj M mial ostatnie badanie robione w 2011 fsh i mial ok 20 a teraz tzn w 2013 mial robiona biopsje ale nie mial juz robionych badan hormonalnych i znalezli :) ja uwazam ze trzeba wszystkiego sprobowac bo moze akurat, a moj to bardzo dobrze zniosl 2 biopsje, nawet teraz po pierwszym nieudanym in vitro chce miec zrobione jeszcze raz zeby tkanka byla swieza, nie zamrozona :) a Wy podchodzicie do insyminacji?

Inseminacji mieliśmy 6 i ostatnia była z ciąża biochemiczna.
To mojego T. fsh 2 x większe i dlatego szanse na plemniki są zerowe. Wierzę, że uda mi sie teraz zajść w ciążę a jak nie to nie bedę mogła juz sobie pozwolic na kolejna komercyjna próbe i wtedy bedę kombinować.
W ogóle czytałam gdzieś, że po biopsji facet musi się oszczędzać i nie moze dzwigac ciężarów przez dlugi czas. Mój ma prace fizyczną więc nie wiem jak długo nie mógłby pracować.

Aisa79 ja tez mialam duzo IUI i jedna zakonczyla sie sukcesem ale moje szczescie nie trwalo dlugo.... :-(

Atena trzymam kciuki za twojego jedynego i najwazniejszego jedynaka... musi sie udac !! i na pewno dotrwa do mrozenia :tak:

Dziewczyny jak sie liczy wiek ciazy? od 1 dc? czy od punkcji?

Atena trzymam kciuki za Twojego jedynaczka

Olusia, teraz po dlugim czasie od inseminacji myslę sobie, że w moim i mojego T. przypadku szkoda było tracić czas i pieniądze na inseminacje, które i tak daja niewielkie szanse na ciąże. Z drugiej strony miałam nadzieję, że nie bede musiała miec in vitro, którego bałam się i ciągle sie boję.

Atena trzymam kciuki za Twojego JEDYNAKA!

Olusia wiek ciąży chyba liczy się od 1 dc, tak przynajmniej wskazuje większość kalkulatorów :) u mnie wychodzi dzisiaj 4t2d a mówią na to 5 tydzień, ale pojęcia zielonego nie mam czy dobrze myślę bo ogólnie w tematach ciążowych jestem żółtodziobem. Zbyt długo siedziałam w niepłodności i leczeniu i nawet do głowy mi takie rzeczy nie przychodziły :)

Dziewczynki proszę Was o kciuki za jutrzejszą 3 betę :)))

reklama
Do góry