reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

reklama
a i koszt tych badań PGD jest dość duży niestety jakieś 8-10 tyś. + imsi to kwota ogromna jakieś 20-25 tyś. Tak szybko ich nie uzbieram :( Bez sensu z tym programem rządowym że nie można dopłacać za dodatkowe opcje.

agulla84 no ciekawe czemu do 5 doby nie wytrzymują, tak mówiła mi o tym embrio glue bo pytałam czy mogę dopłacić za imsi, właśnie glue i hatching żeby zwiększyć szanse. I dokładnie tak mi powiedziała że o tym nie mówią ale wszytskim to dają bo inaczej nie mieliby wyników i nie dostaliby tyle kasy z ministerstwa. A za nic dopłacać nie można bo program tego zakazuje.

alternatywa muszę mieć skierowanie do imunologa. ?

inka, tak; musisz mieć skierowanie od rodzinnego. Podstawą są poronienia (2 i wiecej). I wiek 35+. Tylko nie jestem pewna, czy sam wiek wystarczy - musiałabyś sprawdzić. A swoją drogą jak Ci rodzinny wypisze skierowanie to myślę, że immunolog nie ma dyskusji. Ponieważ ja nie chodziłam w ogóle do rodzinnego stresowałąm się, że nie znając mnie nie wypisze. Ale na podstawie wyników i wypisu ze szpitala bez problemu wypisał.

alternatywa 35 lat nie mam ale 2 poronienia były to dostanę, pewnie mąż też musi te badania zrobić i mieć swoje skierowanie tak ? a powiedz mi jeszcze za te badania które nie są refundowane ile płaciłaś?

Witam
Od jakiegoś czasu sobie Was podczytuję.
Dzisiaj jestem w 25dpt 3 dniowego zarodka 8B. Hcg w 11dpt 183, w 12dpt 260. Robiłam tak dzień po dniu bo mój lekarz wybierał się na urlop. Wróci dopiero w poniedziałek i wtedy mam mieć wizytę z Usg. Szukałam, ale nigdzie nie mogłam znaleźć czy podczas tej wizyty pobierana jest krew na oznaczenie poziomu hormonów? W 6dpt miałam estradiol 1898 i progesteron 92,9 a w 12dpt estradiol 3750 i progesteron 189. Doktor zmniejszył mi lutinus z 3x1 na 2x1 i zrezygnował z estrofemu 1x1. Nadal biorę clexane 1x1 i encortolon 2x1 i tak się zastanawiam czy zrobić na własną rękę estradiol i progesteron czy czekać do poniedziałku. Nie mam żadnych objawów że jestem w ciąży i trochę się martwię. Może trochę bardziej niż trochę - nic mnie nie boli, żadnych mdłości czy wymiotów, tylko brzuch jest powiększony jakbym była w 4 miesiącu.

Indziak Witaj :)
nie martw się brak objawów wcale nie musi być złym znakiem, tylko 2 razy sprawdzałaś bete ?
W kwestii badań niestety nie pomogę.

Cześć dziewczyny

Olusia - Wakacje średnio się udały i ze względu na pogodę (tylko 3 dni słoneczka:szok:) i ze względu na moje marne samopoczucie po antykach. Cały czas byłam i jestem poddenerwowana i nie wiem o co chodzi. Nic nie odpoczęłam na wakacjach bo jak Ci pisałam jechaliśmy całą ekipa 12 os. i o odpoczynku nie było mowy. Także wróciłam bardziej zmęczona niż przed wyjazdem. Do tego po tych antykach co chwilę boli mnie głowa i ryczeć mi się już chce bo chyba zaczyna mi brakować już sił. No dobra nie biadole już.

Lilia - To jak wrócisz z wakacji to daj znać.

Dziewczyny mam pytanie odnośnie cytomegalii. Wczoraj robiłam badania i IgG mam ok 400 a IgM 1,05. To nie są moje wszystkie badania i dlatego na wyniku nie ma jeszcze podanych norm przez labo i nie wiem teraz co to ma znaczyć bo nie wiem jakie są normy. Jak macie jakieś badanie z normami pod ręką to napiszcie będę wdzięczna bo już się martwię że oba wyniki są dodatnie czyli masakra cd ...

Asia79 ale to za ma wysoki poziom fsh to nie znaczy ze biopsja by nie pomogla, u mojego M tak bylo tez mial wysoki poziom a jednak cos znalezli i walczymy o swoje!!!

Gos a jakie fsh ma Twój M?
U Mojego T. lekarze (kilku roznych) powiedzieli, że przy jego fsh wynoszacym prawie 40, sa minimalne szanse na znalezienie jakiegokolwiek plemnika i jest to niepotrzebne narażanie T na biposje, cały stres itd. Podjelismy wiec decyzje o dawcy.

reklama
inka ja się czujesz kochana? nadal plamisz?
ja jakoś nie bardzo chcę iść na tą bete jutro mam straszne opory czy jednak nie za szybko może poczekać do poniedziałku sama nie wiem

Ostatnia edycja:
Do góry