reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

kasik kciuki zaciśnięte!!!....:tak:
juhasek - myślę o Tobie!!!&&&&&&
ja walczę....z mdłościami od wczoraj...:baffled: aż niewiarygodne, że tak szybko się pojawiły. i te zapachy wszechobecne...:szok:
poszłam dziś na bete, zobaczymy czy przyrasta prawidłowo... wyniki pewnie po 15 wiec proszę o kciuki :tak:
no i zapisałam się na 30 tj środa na pierwsze usg pęcherzykowe...

LIPIEC

23: kasik36 - udany transfer + jeden mrozaczek na lodowisku
24: gos1512 - udany transfer świeżynki
24: inka26 - punkcja
24: agulla84 - podglądanie pęcherzyków
26: agulla84 - punkcja
28: Juhasek87 - wysoka beta !!
29: alternatywa - wizyta u immunologa
30: mmm - wysoka beta !!
30: dorotav - kontrola u gina
30: Ann84 - usg pęcherzykowe

SIERPIEŃ

06: Aisa79 - wizyta kontrolna przed stymulką

Ostatnia edycja:
reklama
finesse ja mam z ostatniego naszego mrozaczka ciążę, generalnie jak wygrana w totka - ostatni maluch z ostatniej próby rządowej:-) w sumie 4 stymulacje za mną, 7 transferów...Transfer miałam 11 lipca, podali mi blastusia 5-6 dniowego

Ostatnia edycja:
Dzień dobry :-)

Ann trzymam kciuki za betę i gratuluję pierwszych objawów :-)
Kasik powodzenia i kciuki za Twój dzisiejszy transfer
Finesse jak się czujesz, masz już jakieś objawy?
Wczoraj wieczorkiem wzięłam pierwszą tabletkę anty i jestem taka podekscytowana tym wszystkim :-). To jest zupełnie inne uczucie niz przy IUI.

Ann84, za samą wytrwałość należy się order! Będzie dobrze :))

Aisa79, na razie zestaw standard - większe cycofony (super :), lekko wywalony brzuszek (akurat u mnie widac, bo zawsze miałam płaski), ładniejsza cera (bomba), duzy apetyt (hmmm) i tyle. Żadnych nudności na szczęście. Aha, trochę mi się doba przestawiła - wcześniej chodzę spać i wczesniej wstaję.
Masz rację, różnica jest miedzy ivf a iui - mialam jedno iui na samym poczatku starań, w zasadzie oprócz zastrzyku na pęknięcie pęcherzyka to nic spektakularnego. A IVF to prawdziwy eksperyment medyczny na sobie... wsłuchaj się w swoje ciało i zaufaj intuicji :)

Dziewczyny ale mam dzisiaj stresa, czuję się jak by to był mój pierwszy raz
wink2.gif.pagespeed.ce.fmosKM3Vqe.gif
laugh.gif.pagespeed.ce.Ef0GmO-8PG.gif
pół nocy nie spałam
embarrassed.gif.pagespeed.ce.U2gs3C4iui.gif
No ale w sumie w ciąży będę pierwszy raz w życiu i tej wersji będę się trzymać przez kolejne 8 miesięcy
yes2.gif.pagespeed.ce.odCVgD4k4B.gif
Nie dziękuję nikomu, żeby nie zapeszyć
embarrassed.gif.pagespeed.ce.U2gs3C4iui.gif

Ann84, za samą wytrwałość należy się order! Będzie dobrze :))

Aisa79, na razie zestaw standard - większe cycofony (super :), lekko wywalony brzuszek (akurat u mnie widac, bo zawsze miałam płaski), ładniejsza cera (bomba), duzy apetyt (hmmm) i tyle. Żadnych nudności na szczęście. Aha, trochę mi się doba przestawiła - wcześniej chodzę spać i wczesniej wstaję.
Masz rację, różnica jest miedzy ivf a iui - mialam jedno iui na samym poczatku starań, w zasadzie oprócz zastrzyku na pęknięcie pęcherzyka to nic spektakularnego. A IVF to prawdziwy eksperyment medyczny na sobie... wsłuchaj się w swoje ciało i zaufaj intuicji :)

Finesse fajnie, że masz juz objawy, tak się na nie czeka :-). Życze Ci , żeby wszystko było dobrze. IUI miałam 6 razy z czego trzy na naturalnym i trzy na stymulowanym, clo, menopur i cos na peknięcie. Miałam ciąże biochemiczną ale przed zrobieniem bety czułam juz że cos jest na rzeczy. Czułam sie inaczej, bolały mnie sutki, brzuch, miałam straszna ochote na mleko i kiełabsę :-) i to było coś pieknego bo nigdy tak nie miałam. Kazdy objaw cieszy i powtarzam sobie, że chociaz miałabym rzygać przez pół ciązy to to zniose bo najwazniejsze, żeby sie udało zajść i i urodzic :-)

Kasik rozumiem Cię doskonale! Przed wczorajszą wizyta miałam nerwa jak cholera a co bedzie przed punkcją i transferem nawet sobie nie wyobrazam :-) Pewne stan przedzawałowy bedzie jak nic.
Zaraz bedziesz w ciązy :-), a po transferze bedziesz miała jakies wolne dni?

reklama
Do góry