reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

reklama
Kasik, skup się teraz na maleństwach, które sa w brzuchu i nie myśl na razie o planie B, bo może nie będzie potrzebny.

Hejcia kochane laseczki.... :) przepraszam ze nie odpislaam wczesniej... juz zdaje relacje... a wiec w piatek mialam punkcje.. pobrali 15 komorek z czego 10 bylo dobrych... zaplodnilo mi sie 6.. ktore ladnie sie dzielily... 1 z nich stanela w 3-4 dobie a 3 doszly do stadium blastocysty, ladnie sie dzielily dalej... podali mi w poniedzialek 2 zarodki 8 komorkowe w 3 dobie... dzien po punkcji i po transferze przyjmuje rano i popoludniu lutke 200mg, kwas foliowy, aspiryn cardio, euthyrox 25, fragmin oraz wieczorem po 2 tabl lutki po 100mg.. oraz relanium... od poniedzialku biore relanium 2x1 i normalnie jestem taka nacpana ze ledwo zyje.. praktycznie caly czas bym spala.. a jak mam isc gdzies to mi sie w glowie kreci... wiec wiekszosc czasu leze.. relanium mam brac 5 dni, wzielam sobie l4 na tydzien... biore tez przynajmniej raz dziennie lutke podjezykowo...

Inka, 12 pęcherzyków, ekstra, trzymam kciuki ;-)lutka 200 nie jest refundowana i kosztuje ok 150 zl.. natomiast lutka 50 i 100 jest w refundacji

Atena74, Kasik, Lilia, genna... kochane dziekuje ze sie o mnie martwilyscie...:tak:

Kasik trzymam kciuki za twojego kropka... niech zostanie z toba na 9 miesiecy ::-D to w koncu dosstalas 2 zarodki?

Ann84 na pewno dobrze przyrasta :-D

Lilia nie denerwuj sie kochana.... wiesz ze cie kocham.... :happy2:

A powiedzcie mi czy można brac tran w kapsułkach przy tych lekach co biore oraz drugie pytanie moja znajoma jest po transferze i chce zrobic tautaz myslicie ze można? Czy to będzie mialo jakis wpływ na to? Czy nie?

lolitka progesteron po transferze idzie przedawkować??? bo cos tak wlasnie pisalas powiedz mi jakie ty dawki bralas dopochwowo i podjezykowo progesteronu po transferze ??? bo mój lekarz daje mi ok 400mg na dobe i jak dobrze pamiętam to 11 dpt miałam ok 10... ale to jest mało wlasnie nie pamiętam jak ostatnio brałam bo brałam na wlasna reke i miałam ok 100, 11dpt choć i tak się nieudalo w lekarza już nie wierze tak jak kiedyś wierzyłam... wiec jak bys mogla poradzić dawke tak obym nie przesadzila a nie było za mało
a co może jeszcze zwiekszyc receptywność endometrium oprócz estrofenu ja przy stymulacjach nie dostaje nigdy estrofenu u mnie ryzyko hiperstymulacji jedynie przy crio zazywalam... z góry dziekuje :)))

Olusia relanium w jakiej dawce bierzesz czyli zaczelas po jednej tabl. przed transferem 3dni... i jeszcze dwa dni masz brac??? czy jeszcze 5dni 2x1??? pytam się z ciekawości bo tez będę miała przepisane relanium bo skorcze miałam za każdym razem a poza tym takie nerwy ze nie mogłam opanować tego :) trzymam kciuki teraz musi się udac

Ostatnia edycja:
Olusia fajnie, że juz po transferze jesteś, odpoczywaj sobie teraz.
Tatuazu radziłabym nie robic bo mozna przeciez dostac jakiej infekcji skórnej, zreszta do zrobienia tatuazu tez trzeba sie odpowiednio przygotować i nie wolno brac niektórych leków.

mi mi od dnia trasferu czyli poniedzialku do czwatku biore po 2x1 relanium a w piatek i w sobote mam wziasc wieczorem....i koniec....tez bylam zaskoczona ze tyle a sam lekarz mi to powiedzial... biore w dawce 5 mg...

Lilia♥ tez cie kocham... oczywiscie musialam sie ju zdrzemnac bo chodzilam nie przytoomna...

Aisa79 faktycznie masz racje... :) to powiem by nie robila tatuazu,,,

Niech kolezanka poczeka, stymulacja i w ogóle całe in vitro i tak jest wystarczająco obciażające dla organizmu. Też czekam ze zrobieniem tatuazu (jeden juz mam) i obiecałam sobie, że jak uda mi się zajść w ciążę i urodzę szczęśliwie, to strzele sobie jeszcze jedna dziarkę :-)

Kasik, no to niefajnie, że nie możesz wybrać ile chcesz zarodków. Trochę Invicta przesadza - tak jak u mnie rzekomo nie mogą podać 2 bo nie mam 35 lat, a inne kliniki dają. Nie obrażaj zarodków, bo ja mam 1BB i mi sama mówiłaś, że skoro to blastka, to nie jest źle i te słabsze lepiej niekiedy rokują. Więc zacznij wierzyć w swojego kropka:) To, że u mnie 1BB nie został to nie znaczy, że u Ciebie nie zostanie. Trzymam kciuki żeby dni do pozytywnej bety zleciały szybko i plan B okazał się niepotrzebny:)

reklama
Do góry