reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

Genna a Ty jakie masz wskazania do clexane? Bo niezbyt się na tym znam, coś wspominałaś chyba o jakimś białku (S lub C) ale pewna nie jestem. Ja mam oba białka ok więc tak naprawdę nie wiem czy powinnam to sama brać. A od Lawendowego mogę odkupić clexane tylko chyba są różne dawki, nie wiem jakie ona ma, zaraz do niej napiszę. Poczekam do 15-tej jak nie zadzwonią to spróbuję sama do nich zadzwonić tylko, że to często graniczy z cudem. W najgorszym wypadku napiszę sms'a do mojego doktorka.

Lolitka sorry, że tak Cię bombarduję pytaniami :sorry2: ale transfer planowany na środę więc chiałabym zrobić wszystko co mogę. Czy clexane trzeba jakoś specjalnie przechowywać? Bo u nas straszne upały i trochę się boję przez neta zamawiać. Dawki też są chyba różne, jak nie ma specjalnych wskazań to jaką bezpiecznie wziąć?

Edit: No zadzwonili nareszcie i tak: pobrano 7 kumulusów, z czego było 5 komórek (1 pusta, 2 dojrzałe, 2 mocno niedojrzałe), dzisiaj czyli w 3-ciej dobie jedna jest klasy 8A a druga 8B. Jutro jeszcze zadzwonią czy dalej wszystko ok i transfer na srodę na godzinę 14:00 :-)

Ostatnia edycja:
reklama
jazzabell, gos kciuki za seksik na szkiełku:-) dobrze że już jesteście po...:tak:

Kola- ja miałam usuwanego nie mięśniaka ale polipa z macicy przez histeroskopie... ale to nie to samo... naprawdę nie mogą przez laparo? jaki duży on jest?

Ann84 chodzi mi o otwór gębowy :) hahaniesteyy tych tabletek nie da sie wymiennie do rożnych otworów :p dla bezpiecEnstwa maluszka zwiększ progesteron juz obojętnie gdzie , znam przypadek ze dziewczyna nie posłuchała mnie , wolała lekarza no i wyładowała w szpitalu z
Krwawieniem prE niski progesteron , pamiętaj ze tego nie można prEdawkowac wiec śmiało bierz tenmprogesteron jakikolwiek mas w domq
Kasik ja mam, miałam dawkę 0,4 i racEj taką dają
, lawendowy chyba tez taki ma bo chciałam od niej ale akurat dotastalqm receptę na refundacje
Kasik
Tak ja biorę ze względu na białko C i S ale lawendowy ma ze względu na jakąś mutacje .

Kasik ciesze sie ze nadal jest wsYstko ok, z tego co piszesz to mógł doktorek przedłużyć ci stymulke o 1-2 dni to moze więcej byłoby dojrzałych?

Ostatnia edycja:
Ann przede wszytskim gratuluje...mieśniak ma niecałe 5 cm jest w ścianie. Dok z kliniki uważa zeby go usunac poprzez laparotomie, bo jak to określił potem mi dobrze zszyją macicie a lapraskopie wynokać na takim i w tym miejscu to tez duza sztuka. A w szpitalu wyobraźcie sobie że kazali mi wyjść na korytarz i samej podjać decyzje, bo oni już wiele ciaż widziali przy takich miesniaakch i są donoszone a poza tym nie dają gwarancji ze odrośnie albo zrosty beda...zwariuje

Kasik: clexane 0.4 albo fragmin 5000 jest ok. Nie patrz na bialka nie bialka. Bierz i juz:) bierze sie to profilaktycznie gdyz testy na krzepliwosc i klopoty z nia zwiazane nie zawsze wychodza ok (nie zawsze pokazuja czy jest problem). Clexane czy fragmin musi byc w lodowce ale jak polezy na poczvie 1 dzien to sie nic nie stanie

Genna: zbyt duze stezenie progesteronu jest nielorzystne. Nieprawda ze nie mozna przedawkowac. Tak samo jak dluzsze niz trzeba przyjmowanie moze ( choc nie musi) byc niekorzystne

Lolitka na poczcie jak przeleży to pewnie nic się nie stanie ale cały dzień w busie poczty polskiej w 30 stopniowym upale na zewnątrz już może zaszkodzić :-( Skontaktuje się z Lawendowym, może mi odsprzeda albo lekarza poproszę to mi przepisze po transferze.

Genna ostatnio tak miałam, że miałam 3 duże pęcherzyki i 2 małe i doktorek mi przedłużył stymulację o 2 dni a i tak nic z nich nie było i były tylko 3 dojrzałe. Teraz wszystkie były równe i estradiol też wskazywał na to, że są gotowe przy tej ilości więc nie sądzę, żeby te 2 dni dodatkowej stymulacji coś pomogło. Jeszcze nie daj Boże te gotowe już by były przejrzałe i dopiero by się narobiło. Widać taki mój urok, że mogę mieć max 3 komórki.

reklama
Dziewczynki: sorry. Wprowadzilam w blad. Faktucznie i clexane i fragmin trzymalam w szafce. Chyba do 25 stopni mozna przechowywac. Pokrecilo mi sie:) choc w lodowce trzeba trzymac przy upalach jak teraz

Do góry