Hey
Kochana ja leczylam sie w Artemidzie u prof W ale np na forum bociana dziewczyny bardzo chwala sobie JSz. Moj prof jest bardzo doswidczony ale jest bardzo specyficzny i zyskuje dopiero przy blizszym poznaniu. Na poczatku nie bylam zadowolona z niego bo jakies takie dziwne mial podejscie do wszystkiego. Jednak teraz uwazam,ze nie proponowal mi na poczatku wielu badan itp bo nie widzial potrzeby i pozniej powiedzial,ze nie bedzie Nas naciagal na kase skoro niektore badania w moim przypadku byly zbedne.
Malo mowi, duzo trzeba pytac...
Nie pamietam dokladnie ile kosztowal moj program, musialabym zerkanc w papiery. Jedno wiem,ze sie nie doplaca za naciecie otoczki, IMSI/ICSI,scratching...wizyty sa w prv klinicie natomiast punbkcje transfery odbywaja sie w szpitalu kliniznym. Maja bardzo dobrych embriologow.
Prof Szamatowicz,ktory obecnie juz chyba nie przyjmuje w klinice jest pierwsym lekarzem ktory przeprowadzil in vitro.
O kazdej klinice sa zdania podzielone.
Moj prof nie jest zwolennikiem podawania dwoch zarodkow i u mnie nie chcial sie zgodzic za co teraz jestem mu bardzo wdzieczna. Choc sa dziewczyny od niego ktore po ktorym razie dostaly dwa luib ze wzgledu na wiek.
Za pobranie estradiolu sie nie placi, jest to w ramach oplaty.
Z tego co wiem polacaja dziewczyny prof W, JSz, Z oraz JD...
Ja mialam dlugi protokol...najpierw gonapeptyl pozniej gonal 125j...wyhodowalam 12oocytow, zaplodnily sie wszystkie, do blastki dotrawalo 7szt...udfalo sie za 4razem :-)
W razie pytan pisz...