reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Kto po in vitro?

GizaS a powiedz mi jakie sa Twoje wrazenia co do provity? I do kogo chodzilas?
Ja tez tam chodze di dr Manki :) Moja kuzynka chodzila tam do dr Grettki i po 2 udanym in vitro ma swoja "krolowa sniegu" :)

Byłam tam 3 lata temu u dr Gr.... mialam dwie inseminacje po których zrobilam przerwę a następnie wybrałam łódzką gamete i najgorszego lekarza jakiego spotkałam na swoejej drodze prof. R... ale to wiem z perspektywy czasu:dry:

Czytam o Bocianie i faktycznie jakby było 5400 plus oznaczenie wyników +- 500 to całkiem nieźle... ale ta odległość... musiałabym tamwynajć pokój na całą stymulację a M by tylko przyjechał na punkcję

reklama
Dziewczyny jestem.
Sama nie wiem. Mam jakiś złe przeczucia jeśli chodzi o tą stymulację. Dziś Lp: 5x16-20mm, lp: 7x 16-18, endo 13mm, estradiol 3141, progesteron 1,4. Mam wrażenie, że straszne mało te pęcherzyki przyrosły od poniedziałku, Rano musiałam dokupic 225jednostek gonalu i cetrotide,(dziewczyny w klinice zrobiły mi zastrzyk), wieczorem mam zrobić zastrzyk z Ovitrelle a w sobotę o 8 punkcja. Strasznie się zmęczona czuję. Wróciliśmy kolo 12 i do tej pory spałam, nawet nie mam weny obiadu zrobić... Załapałam doła :(

Ostatnia edycja:
kasik36 tak chodzi mi o scratching, tak myślałam że nie pobiera się wycinka. Zaczęłam się zastanawiać czy wycinek będzie badany bo zapłaciłam bardzo dużo 500zł. porównywałam ceny i z badaniem kosztuje 300-400 zł. w innych miejscach. Stąd moje pytanie.

Hej dziewczyny. Mam tylko 4 zamrozone z 18. Wiem ze to nie jest zle, ale z 18 myslalam ze wiecej zostanie.

Jo.M - mnie pasuje jutro:) dalej nie planuję ale raczej przyszły piątek nie bardzo. Prędzej środa lub czwartek. Kiki będzie chyba wtedy już na urlopie:(

Jo,M, no niestety już wiem że się nie wyrobię w tym cyklu bo po tym macrimorze muszę odczekać tydzień na zrobienie wymazu, więc mam nadzieję że zacznę w sierpniu razem z Tobą i to będzie nasze podejście. Też się obawiam polipów torbieli i innych pałatajstw.

mmm, nie wymyślaj głupotek, pęcherzyki jeszcze dojrzeją, lepiej powoli i dokładnie a nie szybko i może jeszcze się przejrzeją. Tak więc bądź spokojna, będzie dobrze.:tak:

Blake, 4 ale za to jakie silne, tyle dzieci Ci starczy :tak:

Zula, jak się czujecie ? co u moich ulubieńców ?

LIPIEC

11: gos1512 - wizyta stymulacyjna
11: Ann84 – udany crio-transfer !!
12: Olusia7982 - podglądanie pęcherzyków
13: Anulla28 - wysoka beta !!

14: Juhasek87 - udany crio-transfer !!
14: Inka26 - rozpoczęcie stymulacji
15: Quinnie - wysoka beta !!

16: Kasik36 - podglądanie pęcherzyków
16: Oktavi - badania prenatalne
22: Aisa79 - wizyta kontrolna przed stymulką

Hey :) Kochana ja leczylam sie w Artemidzie u prof W ale np na forum bociana dziewczyny bardzo chwala sobie JSz. Moj prof jest bardzo doswidczony ale jest bardzo specyficzny i zyskuje dopiero przy blizszym poznaniu. Na poczatku nie bylam zadowolona z niego bo jakies takie dziwne mial podejscie do wszystkiego. Jednak teraz uwazam,ze nie proponowal mi na poczatku wielu badan itp bo nie widzial potrzeby i pozniej powiedzial,ze nie bedzie Nas naciagal na kase skoro niektore badania w moim przypadku byly zbedne.
Malo mowi, duzo trzeba pytac...
Nie pamietam dokladnie ile kosztowal moj program, musialabym zerkanc w papiery. Jedno wiem,ze sie nie doplaca za naciecie otoczki, IMSI/ICSI,scratching...wizyty sa w prv klinicie natomiast punbkcje transfery odbywaja sie w szpitalu kliniznym. Maja bardzo dobrych embriologow.
Prof Szamatowicz,ktory obecnie juz chyba nie przyjmuje w klinice jest pierwsym lekarzem ktory przeprowadzil in vitro.
O kazdej klinice sa zdania podzielone.
Moj prof nie jest zwolennikiem podawania dwoch zarodkow i u mnie nie chcial sie zgodzic za co teraz jestem mu bardzo wdzieczna. Choc sa dziewczyny od niego ktore po ktorym razie dostaly dwa luib ze wzgledu na wiek.
Za pobranie estradiolu sie nie placi, jest to w ramach oplaty.
Z tego co wiem polacaja dziewczyny prof W, JSz, Z oraz JD...

Ja mialam dlugi protokol...najpierw gonapeptyl pozniej gonal 125j...wyhodowalam 12oocytow, zaplodnily sie wszystkie, do blastki dotrawalo 7szt...udfalo sie za 4razem :-)

W razie pytan pisz...

reklama
Do góry