reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

dziewczyny chyba trzeba też uważać na apteki bo ja miałam tą samą receptę co koleżanka z sali ja zapłaciłam za swoją nie całe 400zł a ona 200zł za te same leki po transferze czyli luteina 100 i luteina 200 i zastrzyki i jeszcze jakiś antybiotyk więc podejrzewam że apteki też sobie sprzedają jak chcą tymbardziej że od jednej lekarki były recepty !!!

reklama
ja jak miałam transfer to inny dr wypisał mi receptę i wpisał - ryczałt i obok 100% chyba się pomylił i nie mogłam jednak skorzystać z tańszej ceny.
Agulla- a to to tak-sprawdziłam ceny u mnie np.Ovitrelle koszt 150zł a w Szczecinie w jednej aptece 70zł i tylko tam jeźdzę.

w tym załączniku do obwieszczenia MZ
Gonapeptyl Daily, roztwór do wstrzykiwań, 0,1 mg/ml (zawartość opakowania 7 amp.-strz.a 1 ml) cena 100% 186,85 ryczałt 3,20

chodzi o ten sam lek, tylko do tej pory kosztował na wolnym rynku ok 310 zł podzielić to przez 7 ampułkostrzykawek i wychodzi ok 40zł za jedną ampułkostrzykawkę

juhasek faktycznie może to zależeć od apteki?bo ja wykupuję zawsze w klinice a ta dziewczyna kupiła gdzieś u siebie tyle że ona mówiła że na ryczałt dostała luteinę i zastrzyki ale podobno zjeżdziła kilka aptek i właśnie w jednej jej raczyli powiedzieć ze ma ryczałt

a Ovitrelle będzie refundowane? ja miałam ostatnio gonapeptyl na pęknięcie
od czego zależy który lek lekarzprzepisze?

reklama
mmm, ovitrelle nie ma, jest pregnyl,
a który lek przepisze lekarz to chyba zależy od jego widzimisię, od tego jaki przedstawiciel do niego zajrzy

Do góry