reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

mmm, cudowne wieści, trzymam kciuki by to podejście było tym szczęśliwym. Przecieraj szlaki, kochana, ja jeszcze trochę, w piątek wizyta i wszystkiego się dowiem.

Quinnie, luteina 50 mg 100% 28,58zł, ryczałt: 3,20zł i luteina 100 mg 100% 54,40zł ryczałt 3,56zł w przypadku podrażnienia mój gin zaleca clotrimazolum krem bez recepty dostaniesz w aptece ok.3zł. Utrogestanu nie znam.
stresuję sie trochę ale raz to przeszłam to i drugi przejdę

reklama
dorotav utrogest jest naprawde super....zadnych podraznien i nie wyplywa :tak: przepisuja go standardowo w Niemczech....90 sztuk (100 mg) kosztuje ok 36 euro:happy2: a co do ryczaltu to ze mna to nie przejdzie, bo wszystko mam na 100% ale zobaczymy moze z tymi Czechami mi sie uda, a co do clotrimazolu to wlasnie wtedy przy tych podraznieniach tez stosowalam, ale i tak byl dyskomfort :crazy:

Anulla28- bardzo mnie zmartwiłas. czuje ze to nie fer. jestem zwiazana z klinika umowa z programu 2+1 wiec nie naleze do rzadowki. przykro mize nawet lekow nie dostane refundowanych:-(
lilia-kochana zyje, ale tez nic nie pisze bo nie mam o czym. teraz skupiam sie na pracy.

powodzenia dziewczynki dla tych ktore teraz startuja z stymulacja jak i dla tych ktore na dniach maja transwery.

mmm, w BIL-u są już leki ale nie mają wpisanej dopłaty, na razie są z ceną 100%, ile będą kosztować możesz się dowiedzieć na stronie MZ w załączniku do obwieszczenia
404 | Ministerstwo Zdrowia.
parę dni temu wypisałam wszystkie leki i ich ceny z refundacją

mmm, w BIL-u są już leki ale nie mają wpisanej dopłaty, na razie są z ceną 100%, ile będą kosztować możesz się dowiedzieć na stronie MZ w załączniku do obwieszczenia

cholibka, znowu mi link nie wchodzi

Leki stosowane w procedurze in vitro objęte refundacją od 1 lipca 2014 r. | Ministerstwo Zdrowia

jak wejdziesz w link powyżej i klikniesz w niebieski tekst przeniesie Cię do załączników do obwieszczenia tam są ceny leków

Ostatnia edycja:
Kiki, to Agulla przekazała informację, ale też uważam, że to nie jest sprawiedliwe, że tylko z rządówki mają refundację. Nie powinno być takich zależności, bo niektóre kobiety nie mogą się zakwalifikować do rządówki, a leki też im się należą. To tak jak dzielić ludzi chorych na tą samą chorobę i tylko niektórzy dostaną tańsze leki. Mam nadzieję, że nie będziesz potrzebować dużo leków i wreszcie nie będziesz ich długo przyjmować, bo będą skutkować ciążą;-)

cholibka, znowu mi link nie wchodzi

Leki stosowane w procedurze in vitro objęte refundacją od 1 lipca 2014 r. | Ministerstwo Zdrowia

jak wejdziesz w link powyżej i klikniesz w niebieski tekst przeniesie Cię do załączników do obwieszczenia tam są ceny leków

wiem pamiętam i nawet sobie skopiowłam, ale potem pisałaś że jeszcze gonapeptyl będzie refundowany

Ja mam skopiowane ceny:
Cetrotide 0,25 mg - 50% 65,57zł
Gonal-f, 900j.m. (IU)/1,5 ml (66μg/1,5ml) --ryczałt 463,15zł
Gonal-f, 300 j.m. (IU)/0,5 ml (22 g/0,5 ml) -- ryczał 172,46zł
Gonal-f, 75 j.m. (IU) (5,5 μg) - ryczałt 57,06zł
Puregon, 300 j.m. -- ryczałt 48,85zł
Puregon, 600 j.m. -- ryczałt 59,18zł
Elonva,100 μg - ryczałt 513,87zł
Elonva, 150 μg - ryczałt 513,87zł
Menopur, 1200 j.m.FSH + 1200 j.m. LH - ryczałt 397,65zł
Menopur, 600 j.m. FSH+ 600 j.m. LH - ryczałt 195,26zł
Fostimon, 75 j.m. - ryczałt 3,20zł