reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

cześć, czytuję wypowiedź forumowiczki z bociana
dziewczyny w końcu się połączyłam z MZ i wiem tyle ,że nic nie wiem
w tym tygodniu na stronie MZ będzie informacja odnośnie refundacji i ich zasad nic mi nie powiedzą konkretnie ponieważ nie ma jeszcze wszystkiego doprecyzowanego ustawą
trzeba śledzić stronę internetową
z tego co wstępnie wiem to ,ze refundacja będzie ale nie dla wszystkich będą podobne uwarunkowania jak do programu (takie są wstępne założenia) mam nadzieję ,ze jednak to zmienią
ale wstępnie będzie refundacja od lipca , bo powiedzieli ,że wprowadzają ustawę która będzie obowiązywała od lipca

reklama
Blake nie wiem czemu nie potrafili sobie poradzić. Mój lekarz też się zdziwił. Może u mnie jest jednak mega źle? :zawstydzona/y:Niby w Łodzi jest lepszy sprzęt i lepszy specjalista. Mój dr już rozmawiał z nim na mój temat, bo twierdzi że u mnie jest po prostu takie zagięcie, właśnie tak jak to opisywałaś. A 3 dni w szpitalu - bo takie wymagania NFZ :confused2:

Mmmm dzięki za info o refundacji :tak:
Kasik cieszę się, że mutacji nie ma
a040.gif
Jeśli będziesz chciała zacząć brać prewenit intensiv to sprawdź czy w innych lekach przyjmujesz wit B6 i B12 bo bardzo dużo jej w prewenicie a niedobrze jest przedawkować te witaminy. A co do DHEA z Eljot - ostatnio nigdzie nie mogę go dostać :confused2:

Dorotav też bierzesz coś na zbicie komórek NK? masz meeega niskie :szok:
Migotka witaj! nie smutaj się bo masz aż 4 śnieżynki!!! to są aż 4 wielkie nadzieje i na pewno przynajmniej jedna z Wami zostanie

Ostatnia edycja:
Ann84, buterfly, Jesi przykro mi dziewczyny, trzymajcie się. Starajcie się myśleć pozytywnie i nie poddawać się. Są wśród nas dziewczyny, które bardzo długo walczyły i udało się, więc mam nadzieję, że nam wszystkim również się uda.

moja wizyta dziś - endo 10mm i transfer 03.07 - data przesunięta na moją prośbę. Kolejna trójka w dacie - zawsze mam transfer 3 dnia miesiąca. Oby ten trzeci raz, trzeciego dnia okazał się szczęśliwy:sorry:. Mam wykupić zastrzyki clexane - mam tylko nadzieję, że je dostanę w aptece, bo jest mały problem, bo nie mogę dostać wymaganej dawki. No nic, od jutra zacznę maraton po aptekach i mam nadzieję, że będą.
Kasik, to masz zielone światło, teraz to już musi się udać:)
Witaj Migotka:)

Ostatnia edycja:
Montana witaj,ja bralam wit B complex na dlugo przed transferem i tam jest 400 jednostek kwasu foliowego plus do tego 500 jednostek osobno.W sumie do konca 12 tygodnia ciazy 900 jednostek.I nic wiecej,zadnych witamin ciazowych.Dopiero kiedy skonczylam 12 tydz przerzucilam sie na wit dla ciezarnych.Gratuluje ciazy!:-)

Zagladam tu czasami do Was dziewczyny i mocno trzymam za Was kciuki:tak:Pozdrawiam.

Smerfeta, trzymam kciuki za udaną operację. Nic nie biorę na zbicie komórek NK, mam je takie niskie bo 17 lat temu miałam ziarnicę i leczona byłam chemią. Co do DHEA eljot to kupowałam ostatnio na doz.pl, ok.40zł, w aptece normalnej bardzo podrożał 66zł, !!

CZERWIEC

26: Anuszka - wysoka beta !!
27: genna - wizyta serduszkowa
27: Blake - kontrola i usg pęcherzyków
28: Quinnie - udany transfer !!

LIPIEC

03: Anulla28 - udany transfer !!
04: dorotav - wizyta przed stymulacją
04: Jo.M. - wizyta w klinice z kwalifikacją do programu MZ
04: montana8 - pierwsza wizyta z kropką

Ostatnia edycja:
Dorotav dzięki! ziarnica? jejku to wiele za Tobą, współczuje... DHEA z Eljot na doz.pl od ponad tygodnia jest niedostępne. Mam nadzieję, że jeszcze gdzieś dostanę w starej cenie, która też w sumie nie jest zbyt niska bo ponad 40 zł, no ale 66?!!
a015.gif

Dorotav jakbys czytala w moich myslach... Sama chyba lepiej bym tego nie ujela. Dokladnie tak się czuje... Dzięki za wszystko. Powoli jakoś dojde do siebie ale muszę zrobić przerwę....

Ann84 przykro mi... :-(

Migotka25 witaj...:tak:

kasik36 wspaniala wiadomosc :-D

alfa1973 przykro mi, że maluszek nie podzielił się dalej :-(

montana8 maluszek jest silny i rośnie, a może blizniaki? kiedy masz wizyte u lekarza?:tak:

dorotav kuruj sie kochana !! :tak: nie daj sie chorobie !!

mmm... oooo czyli moze jednak bedzie refundacja... no to fajnie... ciekawa jestem czy sie zalapie na nia.... hmmm no zobaczymy...
narazie czekam na @ i sie jej doczekac nie moge :tak:

Anulla28 trzymam kciuki za transfer !! :-)

reklama
Do góry