reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

dziewczyny mam pytanie. w ile dni po przyjęciu zastrzyku hamującego (ja brałam diphereline) rozpoczynałyście stymulację.

dawno nie byłam na Waszym wątku, ale widzę że dużo smutków, ale i radości przewijają się. trzymajcie się ciepło:-)

reklama
Smerfeta jestem w szoku. Nie mogli sobie poradzic z szyjka pod narkoza? A ci w lodzi maja inny sprzet czy jak? 3 dni jak bedziesz w szpitalu to jakies bardziej inwazyjne chyba. Ja po 2 godz wyszlam do domu. Masz te zabiegi refundowane?

Cześć Wszystkim! Jestem tutaj nowa, postanowiłam napisać bo... prawdę mówiąc nie radzę sobie już sama ze sobą. Mam za sobą 4 lata starań o dziecko. Przeszłam już chyba wszystkie możliwe metody kończąc na IVF. W marcu miałam 1 stymulację, a 5 kwietnia transfer 5 dniowej blastocysty 3AA. Na zimowisku mam jeszcze 4 śnieżynki.
Ponieważ mam pco, podczas stymulacji doszło u mnie do hiperstymulacji i przez 3 miesiące byłam zmuszona odpoczywać. Nie odpoczęłam, za to psychicznie rozsypałam się na drobne kawałki.
Aktualnie biorę tabletki antykoncepcyjne, a właściwie kończę brać. Dzisiaj też mam dostać zastrzyk z Decapeptyl Depot 3,75 i cierpliwie czekać na pojawienie się miesiączki. Od 3 dc będę brała Progynovę, a kolejną wizytę mam między 12 a 14 dc. Lekarz zaproponował transfer około 21 dc... trochę późno... a w takich cyklach stymulowanych moja przeważnie ociągająca się miesiączka lubi nadejść np w 25 dc.
To będzie moje pierwsze podejście do criotransferu. Postanowiliśmy zabrać dwa zarodki przy tym podejściu.
Jeśli pozwolicie to dołączę do Was, bo jestem przekonana że jesteście najlepszym źródłem informacji i opinii. Chciałabym kiedyś doświadczyć tego cudu pod swoim sercem, jednak moje nastawienie i rozżalone serce powoli przestaje czuć siłę do dalszej walki i życia...

Migotka witaj ;)
Ann84, Buterfly,Jesi, przykro mi bardzo :-(

Dziewczyny mam pytanie czy mam powtorzyc wg Was jutro bete? to byla by 3 beta, wczoraj robialm, w sumie jak zadzwonilam do lekarza to mowil ze nie trzeba.
Mam pytanie do tych ktorym sie udalo czy łykacie wit D? Bo ja jeszcze biore 800 j i nie wiem czy odlozyc. Aaa i biore zestaw wit dla kobiet w ciazy feminovit+dha i tam jest kwas foliowy 4ug i nie wiem czy brac dodatkowo?

Dziewczynki kamień spadł mi z serca, właśnie odebrałam swoje wyniki na mutacje w genie BRCA1 (rak piersi i/lub jajnika) i wynik jest ujemny, tzn. brak mutacji. Tak bardzo się cieszę, wiem, że to tylko jeden rodzaj raka i w sumie mimo braku genu i tak kiedyś może się przypałętać ale to zawsze optymistyczna wiadomość:-) Zrobiłam badanie za free w Invikcie dzięki dr Ochman, która mnie na to namówiła bo moja mama miała raka piersi.

Ann84, Buterfly,Jesi współczuję, że ta dziwka- niepłodność znów zebrała żniwo, ale pamiętajcie, że jesteście silniejsze od niej. Można z nią wygrać.
Montana nie musisz robić trzeciej bety. Przyrostem się nie przejmuj, też miałam prawie tak duży jak Ty, malec po prostu pracuje.

reklama
alfa1973, przykro mi, że maluszek nie podzielił się dalej, może jak odpoczniecie psychicznie i wiadomo przy napływie kasy wrócicie do myśli o ivf. Powodzenia kochana. :tak:

kasik36, wspaniale, że immuno dała Wam zielone światło, niech jej słowa się spełnią !! No i fantastycznie, że genetyka wyszła czysto. :tak:

Quinnie, kciuki za sobotę już zaciśnięte :-)

jesi27, tak bardzo mi przykro, u mnie też były skrzepy

Ann84, trzymaj się kochana, w lipcu maluszek zostanie z Tobą, trzymam za to kciuki

butterflysunrise, wiem o czym piszesz, mnie też czeka 3 podejście i powiem Ci że mam wielkiego stracha że znowu się nie uda, za każdym razem spadam coraz głębiej i ciężej mi się podnosić, ale dopóki dajemy radę musimy próbować. W końcu i dla nas musi zaświecić słońce.

Migotka25, witaj, życzę powodzenia, trzymam kciuki. :-)

montana8, maluszek jest silny i rośnie, a może beta taka dużo bo się podzielił ?? nie czytaj takich rzeczy, teraz nie możesz się stresować i szukać najgorszego.

A ja siedzę w domu na L4 z infekcją, przez to,że u mnie jest za mało komórek NK (4%) łapię wszystko co możliwe :shocked2:

CZERWIEC

26: Anuszka - wysoka beta !!
27: genna - wizyta serduszkowa
27: Blake - kontrola i usg pęcherzyków
28: Anulla28 - udany transfer !!
28: Quinnie - udany transfer !!

LIPIEC

04: dorotav - wizyta przed stymulacją
04: Jo.M. - wizyta w klinice z kwalifikacją do programu MZ
04: montana8 - pierwsza wizyta z kropką

Do góry