reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

dodora żebyś wiedziała,że zwariuje...:rofl2:
winki80 testowałam już dzisiaj nie wytrzymałam ale d.. nic ,betkę miałam zrobić 11 dnia ale już sama nie wiem.:eek:

reklama
zuzanka81 - dzis dopiero 9dpt. Poczekaj troche. Jeszcze ze dwa dni. Skad wiesz jak czuly test mialas. Oczywiscie ,ze rob bete i sama zobaczysz ,ze bedzie ok. Trzymam kciuki. To cholerne czekanie nas wszystkie wykancza.

zuzanka81 - dzis dopiero 9dpt. Poczekaj troche. Jeszcze ze dwa dni. Skad wiesz jak czuly test mialas. Oczywiscie ,ze rob bete i sama zobaczysz ,ze bedzie ok. Trzymam kciuki. To cholerne czekanie nas wszystkie wykancza.

...w środę podjadę na betę i zrobię ,nie wiem dlaczego musimy to wszystko przechodzić,inne to rachu ciachu i po strachu przy pierwszym podejściu,a my stymulacje ,punkcje i inne stresujące rzeczy....masakra

[B pisze:
Czarnykot[/B] - tak jak mowilam ,zero info ,zero niczego -dlaczego oni na tak tutaj olewaja? Dasz rade ,mi za prierwszym razem prwaie sie udalo. Nie zalamuj sie na poczatku bo kochana oszalejesz do kwietnia. Bedzie dobrze.Musi byc.QUOTE]

Musze sie podzielic wrazeniami z mojej kliniki. Kurcze po prostu czulam sie jak 1000$ tylko mowili , idz tam zaplac za to , idz tam zaplac za tamto kurde ja wiem ze to dla nich chleb powszedni i traktuja nas "tasmowo" ale ludzie oni powinni widziec jak z nami postepowac.Nikt nie pytal jak sie czuje jak mi wyszla negatywna beta , kazali przyjsc za 10 dni jesli domowy test ciazowy bedzie negatywny.Po co kazali przyjsc?? Zeby cie naciagnac na jeszcze jeden raz.Tutaj to sa olbrzymie pieniadze.Tak z ciekawosci ile kosztuje ISCI w Polsce ? Pozdrawiam wszystkich serdecznie.

dokladnie:-) 17 marca bedzie dokladnie 5tydzien 0 dzien:-)

ptencer - czyli jak miałam punkcje 26.II to znaczy ze 19 III będzie 5 tygodni???? Qurcze właśnie nie wiedziałam jak to policzyć:)
dodora - Ty to jesteś obeznana już w te klocki;-) Ja na piątkowej wizycie miałam progesteron 77,17. Lekarz stwierdził że bardzo dobry i nic mi nie przepisał. Tzn wogóle nic mi nie przepisał tylko nadal to co już biore bez zmiany dawki:)
winki80 - Nie wymyślaj dziewczyno tylko na bete szuruj!!!!:wściekła/y:

Meg- nie mogę na bete bo tutaj jęk nie robią. W Polsce będę doiero na święta. Pierwsza wizytę mam dopiero 1 kwietnia w mojej ivf klinice a do tego czasu będę miala mega stres. Cóż muszę sobie z tym jakoś poradzić.

Tu jest świetna stronie która pokazuje dokładnie ktory dzień ciazy i kiedy poród. Jako dzień owulacji wpiszcie dzień punkcji.

Due date calculator - When is my due date?

winki80 gratulacje !!!! to cudowne zobaczyć te magiczne II kreseczki !!!!! teraz musisz zająć swoją głowę czymś żeby się tak nie denerwować..... a wszystko będzie dobrze :)

leyla_75 :( smutno mi razem z tobą ..... trzeba próbować !!!! bo cóż nam pozostało ?!

zuzanka81
jeszcze większy stresor jesteś jak ja ..... spokojnie, zrób badania krwi a wszystko będziesz wiedziała (w Novum nie robią betki tylko HCG)

czarnykot gratuluję że już jesteś po wszystkim.... pomyśl sobie że to właśnie ten jedyny maluch miał do ciebie trafić i już !!!! i że z tym jednym to musi się udać - coś jak przeznaczenie..... będzie dobrze , trzymam kciukasy

a mnie troszkę nie było.... obiecałam sobie że do USG tu nie zajrzę ,ani w ogóle do internetu.... no i nie zajrzałam.... USG było wczoraj, wyruszyliśmy na wyprawę(wyjazd ok 11, badania w Novum 15, wizyta 18.20) no po prostu masakra czasowa, ale czego się nie robi...no i ...badania super mój progesteron 333, HCG -1134 super-no i USG a tu dzidzia nie rośnie.... :-( mam jechać w piątek , jak się nic nie zmieni odstawić leki i pozwolić dzidzi odejść.... jak wracaliśmy zaczęłam krwawić więc dzidzia pewno sama ucieka... do pracy nie wracam do końca tygodnia-zaległości kolosalne, psychika padła.... mrozaczki czekają ale to jakoś bliżej wakacji -może... jak uzbieramy kasę bo już na długach jedziemy, przepraszam że dołuję ale nie mam z kim pogadać-smutno mi bardzo...

leyla u nas też są to olbrzymie pieniądze, ja miałam klasyczne IVF i wyniosło mnie 11000zł, ale ja słabo się stymulowałam, jakby ze stymulacją było lepiej to wyniosłoby do 8000zł i niestety nie mam żadnych mrozaczków więc cała procedura od nowa, za ICSI dopłaca się 1000zł.

bzzz- kochana nie załamuj się, nie trać nadziei, nie wolno Ci, badania masz ok, więc może być wszystko jeszcze w porządku, mój lekarz mówił mi ,że miał pacjentkę u której nie było słychać serca dzidzi, pacjentka się załamała a on kazał jej przyjść za tydzień i po tygodniu wszysko było ok. więc u Ciebie też może być wszystko dobrze.

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry