reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

reklama
Lawendowy jest duże prawdopodobieństwo, że będę potrzebowała bo wyszła mi mutacja w genie MTHFR, co prawda pani immunolog twierdzi, że skoro mam przy tym dobrą homocysteinę to jest ok ale ja się jeszcze w tym nie za bardzo orientuję. Teraz zbijam komórki nk encortonem i 23 wizyta. A Ty z jakiego powodu brałaś?

Lawendowy ja używam clexane ;) ale nie wiem czy będę jeszcze używać okaże sie po teście juz niedługo :) jeżeli okaże sie ze tak to ja chętna będę :)

Ostatnia edycja:
Smerfeta - Ja wybrałam się do immunologa ponieważ miałam już łącznie 8 transferów ( i z moich komórek , i z dawczyni) a nigdy nie było implantacji. Od strony ginekologicznej wszystko super. Zawsze miałam ładne endo , hormony zawsze w normie , ładne zarodki mimo słabszego nasienia M. U nas okazało się , że M miał chlamydię a ja cytomegalię. Czyli 2 wirusy mające wysoki wpływ na zarodki. Obecnie jestem po prawie 6 miesięcznej kuracji antybiotykowej i w sierpniu/wrześniu chcę spróbować ostatni raz. My mieliśmy badania takie:
Ja - morfologia , chlamydia , mycoplazma , cytomegalia , przeciwciała ANA , toxoplazmoza , anty-TG , anty-TPO i jeszcze coś było ale teraz zapomniałam , M- tylko przeciwciała ANA i chlamydię. Ogólnie koszty nie małe , bo średnio na miesiąc ok 1 tyś na antybiotyki wydawaliśmy + wizyty. Nie wiem czy to leczenie w końcu przyniesie oczekiwany skutek tzn ciążę ale wiem , że zrobiłam już wszystko. Jak nie wyjdzie to chyba będzie trzeba pogodzić się z tym.
Jo.M dzięki za info. Badania które wymieniłaś w mojej klinice wykonywane są przed refundowanym ivf (i tak jak widzę, nie tylko w mojej klinice). Akurat te wyniki mamy ok. Teraz robiliśmy badania między innymi na przeciwciała przeciwjądrowe, przeciwplemnikowe kilka badań z "ANA" w nazwie, rozszerzone badania nasienia... nie pamiętam niestety wszystkich, a kartka z listą badań została z probówkami z krwią.

Niestety prawda jest taka że tych badań mogłybyśmy zrobić tysiące i może jeszcze "coś" by się znalazło, ale też trzeba mieć na to tysiące złotych i dużo sił i cierpliwości :zawstydzona/y: Tak jeszcze tylko dopytam, czy robiłaś może histeroskopię? Dziś na "zakwalifikowanych..." wyczytałam że dziewczynie w histero wyszło, że ma endometrium non-active. Taka info jeszcze bardziej determinuje mnie do wykonania histeroskopii (mam umówioną na 1 lipca)

smerfeta...ale musisz sie upomnieć przed histero ze chcesz badanie hist-pat. ja mialam zrobioną histero..czekałam na wyniki..napisałam w koncu do lekarki..a ona mi na to ze macica była ok wiec nie było hist-patu:angry:
rozumiesz..płacisz taką kasę..i nie zrobią tego co powinni...

Zula dopiero teraz doczytałam że jesteś w ciązy i z tego co zrozumiała bliźniaki:tak:gratuluję, super że się udało. Miałaś podane dwu dniowe maluchy? wiesz jakiej klasy?Było coś innego niż w poprzednich procedurach? Czy może robiłas jakieś badania i porawiłaś coś?
Jeszcze raz gratuluję i zycze spokojnej ciązy:tak:

reklama
O rany ile tu nowych nicków :szok:.

Dziewczyny ja mam też do oddania clexane tylko że w dawce 0,8, estrofem, progynova i parę innych leków (musiałabym przejrzeć apteczkę). Także jakby co proszę o priv i jakbym nie odpisywała parę dni to trzeba poczekać, różnie teraz bywa z moją aktywnością na forum :tak:.

Trzymam kciuki za Wszystkie staraczki

Do góry