reklama
Anulla28
Cudzie trwaj !!!
yplocka, tak mi przykro :---(. Współczuję ogromnie. Trzymaj się kochana i niech czas ukoi Twój ból.
Kasik, no proszę, jestem pod wrażeniem, że dzwonili do Ciebie) Ale kiedyś byłam świadkiem, jak pani dzwoniła do jakiejś pacjentki, że zwolnił się termin i godzina i czy nie chce wtedy przyjść. No i do mnie 2 razy dzwonili, no ale mi nie pasowało i chyba dlatego przestali dzwonić
GizaS - ja mam wrażenie, że przy zarodkach nie z blastocysty jest więcej ciąż. Sama się zastanawiałam ostatnio, żeby podali mi 3-dniowego
Kasik, no proszę, jestem pod wrażeniem, że dzwonili do Ciebie) Ale kiedyś byłam świadkiem, jak pani dzwoniła do jakiejś pacjentki, że zwolnił się termin i godzina i czy nie chce wtedy przyjść. No i do mnie 2 razy dzwonili, no ale mi nie pasowało i chyba dlatego przestali dzwonić
GizaS - ja mam wrażenie, że przy zarodkach nie z blastocysty jest więcej ciąż. Sama się zastanawiałam ostatnio, żeby podali mi 3-dniowego
_Infinity_
Fanka BB :)
Magdalena 1975 brak odpowiedzi nie wynika ze złej woli - po prostu leki o które pytasz są u nas mało popularne, stosuje się raczej ich zamienniki. Z trzech które podałaś standardowo stosowany jest tylko Estrofem. Ale widzę że dziewczyny które miały styczność z resztą już Ci odpisały. Także cierpliwości - zawsze ktoś da znać
yplocka bardzo, bardzo mi przykro :-( mam nadzieję że czas wyleczy rany i jeszcze zawalczysz ...
yplocka bardzo, bardzo mi przykro :-( mam nadzieję że czas wyleczy rany i jeszcze zawalczysz ...
Pyscek
:)
yplocka- wiem kochana co czujesz :-( przeżywam teraz to samo, jedyne co mogę powiedzieć to wypłacz się i zbieraj siły do walki, jestem z Tobą :*
Gizas co do Twojej sprawy to ciężko powiedzieć co jest przyczyną, może powinniście zrobić jakieś dokładniejsze badanie zarodków lub plemników... Teroretycznie jak komórki dzielą się dobrze do 3doby a poźniej już nie to jest wina plemników... Może tu jest pies pogrzebany bo sama pisałaś że Twój M nie ma najlepszej armii... Nie myśleliście aby spróbować zapłodnić jakąś cześć komórek nasieniem dawcy??? i sprawdzić co się dzieję, czy w ogóle coś się ruszy dalej?? A co do tych co masz w brzuszku to zawsze lekarze powtarzają że w brzuszku są najlepsze warunki rozwoju więc mam nadzieje że jednak się uda.
genna
DIewczynki kochane, skarbnico wiedzy czy wiecie jak to jest z progesteronem po crio? Dzisiaj mam 3dpt Blastki a PR to 6,04 ng/ml. Nie wiem
Co o tym myślec, wiem ze po crio to jakoś inaczej jest.
Co o tym myślec, wiem ze po crio to jakoś inaczej jest.
Genna ja mam zawsze z tym problem i po crio mam niski progesteron teraz w 10dpt miałam 5,6 więc cieniutko. U mnie w klinice każą dokładać dupka, chociaż ja mam dosyć niski prg to nie mam plamień ani nic w podobie (odpukać) ale wpływa to na rozkurczanie macicy. A co do prg po crio to on jest sztucznie suplementowany i inny jest poziom we krwi a inny w organiźmie. Ostatnio była rozmowa na ten temat i nasze specjalistki mówiły że badanie go jest bezsensu. A jakie dawki bierzesz??
genna
3x2 Luteina 100, 3x1 duphaston, wydawało mi sie ze sporo, bziumelka właśnie pamietam tą rozmowę o tym PR ale sama rozumiem ze sie zaniepokoilam
_Infinity_
Genna no właśnie ta rozmowa pozostała nierozstrzygnięta jak dla mnie ;-) Skoro lekarze zalecają badanie PRG to po coś to robią i przynajmniej u mnie zwiększenie dawki z 3x2 do 3x3 w wynikach dało jasne i 100% przełożenie na wzrost. Dodam że w kilkakrotnym badaniu wynik był taki sam (+/- jedną jednostkę) więc nie zgodzę się również z argumentem że aż tak się waha i badanie nie jest rzetelne.
Reasumując moja opinia jest taka że badamy i ew. zwiększamy aby chociaż trzymać się okolic 20 albo w ogóle nie badamy jeżeli należymy do obozu 'badania nie jest miarodajne' - bo po co kasę wydawać? ... ;-)
Reasumując moja opinia jest taka że badamy i ew. zwiększamy aby chociaż trzymać się okolic 20 albo w ogóle nie badamy jeżeli należymy do obozu 'badania nie jest miarodajne' - bo po co kasę wydawać? ... ;-)
reklama
kasik36
Genna tak sobie myślę, że skoro masz też dupka to może on nie wychodzi we krwi i w rzeczywistości masz tego progesteronu więcej w organizmie Myślę, że nie zaszkodziłoby gdybyś dodała po "50" lutki do każdej aplikacji, żeby było 3 x 150. O kurcze właśnie doczytałam, że Ty bierzesz 3 x 200 to chyba wystarczająco
Podziel się: