reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

Bziumelka i Octavi gratki :)

Infinity po kim ten maluszek taki uparciuch? ;)

Ja po wizycie u genetyka. Mutacja w genie niegrozna wiec nie widzi potrzeby leczenia. W nastepnym tygodniu zgodnie z planem moge zrobic wyniki na gen raka, mimo brania sterydu i antybiotyku. Pani genetyk byla tak mila i zadzwonila do laboratorium po jakim czasie od antybiotyku jest sens robic subpopulacje i potwierdzila, ze po 7 dniach. Tak wiec odwowalam wizyty 9 i 16, chcialam sie umowic na 23 ale nie ma miejsc wiec wstepnie zapisalam sie na 30. Mam dzwonic co kilka dni to moze sie cos zwolni. W recepcji bylo dzisiaj wyjatkowo pusto i chyba dlatego pani byla bardzo mila, nawet zadzwonila do labo dowiedziec sie czy jak zrobie subpopulacje w piatek po bozym ciele to wynik bedzie na poniedzialek no i bedzie :)

reklama
kasik, super, że tylko 7 dni będziesz czekać na wykonanie NK, że nie trzeba dłużej, no i 30 czerwca to właściwie nie długo więc wszystko idzie ku celu. No i ta mutacja super że to nic poważnego. :-)

Infinity, leż i oszczędzaj się, super że wyniki są dobre :tak:

Witam, widzę, że Panie odpisują tylko "swoim" ale mam nadzieję,że znajdzie się osoba która zechce mi odpowiedzieć na pytanie, więc zadam je jeszcze raz :)
Do czego są następujące leki, tzn jakie mają przeznaczenie i czy któraś z Pań je stosowała :
Utrogestan.
Estrofem.
Diphereline

reklama
Witam, widzę, że Panie odpisują tylko "swoim" ale mam nadzieję,że znajdzie się osoba która zechce mi odpowiedzieć na pytanie, więc zadam je jeszcze raz :)
Do czego są następujące leki, tzn jakie mają przeznaczenie i czy któraś z Pań je stosowała :
Utrogestan.
Estrofem.
Diphereline

Nie odpisujemy tylko "swoim" widać poprstu każdej jakoś Twój wpis umknął.
Na wstępie witaj i powodzenia w walce o maluszka.
Co do leków to ja biore utrogestan 100 jest to progesteron naturalny podobno bardzo dobrze się wchłania oraz nie podrażnia. W Polsce jest nie dostępny ale niektóre z nas go sobie sprowadzają np. z Czech.
Estroferm to jest estradiol ja biorę progynova le to jest to samo z dawką 2mg estradiolu i biorę go w dawcę 3x1.
Diphereline jest to lek na wyciszenie przysadki mózgowej przed stymulacją mogą to być zastrzyki podawane codziennie w poprzedzającym cyklu stymulacji (najczęściej od 21dc) aż do dnia punkcji bądź jeden zatrzyk długo działający podawany ok. 3-4tygodnie przed punkcją. Ja brałam odpowiednik tego leku gonalpeptyl (myślę że dobrze napisałam). Stosuje się go chyba tylko w długim protokole in vitro.
Jeśli coś chcesz jeszcze wiedzieć to pytaj.

Do góry