reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

reklama
Dziewczyny jestem pod wrażeniem, przed chwilą dzwonili z Invicty, że zwolnił się termin 23 czerwca do immunologa i pani pyta czy mnie przepisać z 30-tego bo pamięta, że wczoraj ten termin bardziej mi odpowiadał :szok: Coraz bardziej Invicta mi zaplusowuje ;-):-D Chyba się dowiedzieli, że chcę uciec do Białegostoku ;-)

Magdalena.1975 no nie jesteśmy takie, nie odpisujemy tylko "swoim" ;-):-) Każdy jest u nas mile widziany bo doświadczenie każdej z nas może się komuś przydać. Ja wczoraj w kolejce do genetyka nawet zaczęłam Ci odpisywać ale pani doktor wezwała mnie do gabinetu 15 minut przed czasem i musiałam odrzucić odpowiedź w połowie a później z ręką na sercu zapomniałam. Bziumelka już Ci ładnie opisała wszystko. Utrogestan sprowadzają też z Rosji, podobno jest bardzo dobry bo nie podrażnia. Ja kiedyś miałam podawane Diphereline jako zamiennik Gonapeptylu, niestety jest do mieszania a Gonapeptyl jest gotowy do wstrzyknięcia, jeżeli podaje się jednorazowo to działa na pęknięcie pęcherzyków a jak kilka dni pod rząd to na zbyt wczesne niepęknięcie. Śmiało pytaj jeżeli jeszcze chcesz coś wiedzieć. Po Twoim "opr" na pewno każda odpisze ;-)

Yplocka nie wiem co powiedzieć, tak bardzo mi przykro :-( Trzymaj się jakoś ...

Ostatnia edycja:
Yplock nieeeeere !!!!!! ;(
Magdalena 1975 witaj ja nie odpowiadała mnie twoje pytanie bo biorę tylko estrofem z tego co
Masz resztę mam inną, ale dziewczyny ku ci odpowiedziały

kasik36 na pewno zbijesz komórki nk i ruszysz z podwójną siła.... :-)

yplocka powodzenia na wizycie... trzymam kciuki... !! uuuuu wlasnie doczytalam.. tak strasznie mi przykro kochana....:-(

hey :) wrocilam po nieobecnosci kilku dniowej....

Yplocka zaczne od Ciebie....wiem,ze teraz zadne slowa nie sa w stanie Cie pocieszyc, ukoic bolu. Musisz byc teraz dzielna, wrocic do formy psychicznej i pedzic szybko po mrozaczki...tak bardzoe mi przykro kochana...wierzylam,ze wszystko bedzie dobrze...jaki ten los jest niesprawiedliwy...tule :*

Infinity to kolejny uparciuszek na forum...wszystko na pwno jest dobrze z wynikami...bardzo ruchliwy uparciuszek mieszka w brzuszku :-)

Ostatnia edycja:
Dziewczyny czy któraś z Was miala przypadek że zarodki nie przekraczają w hodowli 3 doby a pomimo to sa w ciąży albo znalezione przyczynę tego? Szukam jakiś informacji, embriolog nie wie dlaczego tak się dzieje. Mam AMH 0,74 pobierane zawsze 4 komórki MII, M ma słabe nasienie ale do icsi zawsze coś wybierają. Zarodki klasy A, ale zatrzymują się w 3 dobie. Dziś dzoniłam do embriologa i mój zarodek przestal się roziwjaci to już po drugiej dobie:zawstydzona/y: a mam podane dwa dwu dniowe zarodki jeden 4 komórkowy A i drugi słaby 2 komorkowy też A. Dzis 4 dpt.

Czy któraś z Was pomimo tego że nigdy nie miala blastocysty jest w ciązy?

Yplocka bardzo mi przykro:zawstydzona/y:to jest niewyobrażalna tragedia, po radości z ciaży taki kolej losu niesprawiedliwy do granic możliwości. Znajdź w sobie siłe do walki a teraz odpocznij i dojdź do sienie.
Hope a Ty już w 9 tygodniu, super:tak:trzymaj się ciepłoi dbaj o siebie, jak widzisz jak dalej walczę ale jakby z wiatrakami:baffled:

Hey Gizas ja niestety nie pomoge bo nie bardzo sie znam...moze dlatego,ze u Nas inny byl problem...dziwne,ze embriolog nie wiem gdzie moze byc powod? A moze genetyka AZF CFTR kariotyp dalby jakas odp?

Czas leci szybko ja juz w zasadzie 10tc....a jeszcze niedawno plakalam,ze to sie nigdy nie uda itd...trzeba walczyc i poki mozna u Was cos wyskrobac z meza nasienia to walczcie, na dawstwo zawsze jest czas :* (przeczytala na zakwalifikowanych bo cos tam wspominalas o tym) :-)
Zyje normalnie, praca obowiazki domowe itd...fakt nie dzwigam itp...czuje sie dobrze jedynie meczy mnie sennosc i bol glowy...

reklama
Do góry