reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

Hej Dziewczyny,
wróciłam do domku po transferze :) ale jestem szczęśliwa, wszystko odbyło się ekspresowo, podano mi jeden zarodek, jak Pani Embriolog powiedziała, wszystkie moje zarodki są bardzo dobrej jakości, ten podany był już w stadium moruli (brzmi egzotycznie ale niby dobrze rokuje, nie zagłębiam się w temat )
Pokazano nam go na monitorze- niesamowity widok :) Mężowi mojemu zaparło dech na moment, po całej rozmowie dot. pozostałych 3 (będą obserwowane do piątej doby i mrożone) nastąpił transfer. Pan dr Ciepiela bardzo przemiły człowiek- miłyście rację, wzbudza taki spokój,bardzo taktowny i uprzejmy...poleżałam z 15 min i wróciliśmy do domku.
Teraz leże grzecznie w łóżku, piję herbatę z cytryną i delektuję się książkami Nepomuckiej, postanowiłam nie czytać za wiele w necie i się nie nakręcać, bo przede mną 12 długich dni do testu...dziś jestem mega odprężona i pozytywnie nastawiona, ale pewnie wraz z mijającymi dniami ten nastrój będzie się zmieniał na nerwowe wyczekiwanie "co dalej"
Leki mam brać, jak brałam, teraz to boję się nawet tego aplikatora od luteiny...
W ogóle niby już jestem z racji moich 33 lat dojrzała, ale normalnie bałam się iść do toalety zrobić siusiu, bo bałam się że ten zarodek wyleci :-/ durna baba ze mnie :)
Dziękuję, że trzymałyście kciuki.
Bziumelka przykro mi, że się nie powiodło, dobrze, że masz po kogo wracać.
Fajnie macie, że już planujecie zakupy...
pozdrawiam Was

zamierzasz leżeć aż do testowania?

reklama
Dziewczyny no ja na zakupy na koniec czerwca to piszę się jak najbardziej, już nie mogę się doczekać no chyba do tego czasu to moj kropek pokarze czy jest kropkiem czy kropką :-D:-D:-D.

sonia tak jak mówi Lenka takie objawy to rownież objawy na ciążę

Loyd (jeju nie mogę zapamiętać Cię przez ten nik :-D) ciesze sie ze transfer przeszedł ci sprawnie i szybko i oby Twoje zarodeczki dotrwały do blastocysty (to będzie w niedzielę czy będziesz mogła do kogoś zadzwonić aby Ci powiedziano czy musisz czekać do wtorku). Mam nadzieję że nie będzie lezec do testu ??? to nie ma znaczenia, ale dziaisj jak najbardziej poodpoczywaj bo teraz przed Tobą trudne 10 dni (ja nie dałam rady i zrobiłam w 8). Ale może Tobie się uda wytrzymać.

Bziumelka bardzo mi przykro.

Dziewczyny często zaglądam tu, podczytuje was. Ja transfer miałam 15 kwietnia, mam pięć mrożaczków. Już nie mogę się doczekać, kiedy będę testować.

Ja nie zamierzam leżeć do dnia testu, tylko dziś odpoczywam, zaraz po świętach wracam, do pracy z resztą nie wyobrażam sobie leżeć w łóżku bezczynnie ;-)
CzarnaS- witaj!

Madzia no aż takim uparciuszkiem na pewno dzidziuś nie będzie i pokaże znacznie wcześniej czy jest chłopcem czy dziewczynką. A przyszłemu tatusiowi chyba życzę i trzymam kciuki, żeby jednak dziewczynką :)

Anulla28, tak to już z tą naszą łachudrą już jest jak jej nie chcemy to przychodzi nawet wcześniej, a jak jest oczekiwana to się ociąga, przed badaniem weź sobie coś przeciw bólowego jak tak mocno Ciebie boli. I kuruj się kochana.

Esiek, gratuluje 10 tygodnia. :-)

nika13, witaj na forum, u mnie było podobnie z tym częstym nocnym wstawaniem i z bólem podbrzusza. Nospa pomaga, możesz brać 3 razy dziennie. Trzymam kciuki za udany transfer. :tak:

Bziumelka, bardzo mi przykro. Jak najbardziej załatw dla was skierowanie do genetyka, są długie terminy a i czas oczekiwania na wynik jest też masakryczny minimum 4 tygodnie a średnio to 6/8 tyg. Co do innym badań to np ja robiłam immunologię: ca125 (39zł), przeciwciała przeciw antygenom jajnika (139), przeciwciała p-kardiolipinie IgG, IgM (120), przeciwciała przeciwjądrowe i cytoplazmatyczne ANA-1 (55), przeciwciała p. beta 2-glikoproteinie IgG, IgM (177), do tego wirusologię: toxoplazmoza IgG IgM (78), cytomegalia IgM (45), wymaz z kanału szyjki macicy na bakterie tlenowe i beztlenowe + chlamydie (180), IBT z surowicy krwi u obojga + IBT + SCD nasienia (200), panel limfocytów w tym komórki NK (108). Badań jest od groma, może udaj się jeszcze do immunologa jeśli jeszcze nie byłaś.

Pani Loyd, trzymam kciuki za udany transfer. :tak:

CzarnaS, tak cichaczem transfer zrobiłaś :-), no to trzymam kciuki by się udało. :tak:

reklama
Do góry