reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

reklama
Nie było mnie trzy dni i ciężko nadrobić :)
Esiek - nie martw się, musi być dobrze.Plamienia często się na początku zdarzają Oszczędzaj się, odpoczywaj ile się da :)
Tola32- brawo!!! Trzymam kciuki za transfer, żeby kropeczki pięknie się dzieliły i hop do brzuszka:-D
majka201- dobrze, że krwiaka już nie ma. A z Twojego maleństwa niezły pływak się zapowiada, po mamusi :-)
Bziumelka - wcześniej, gdzieś na forum wyczytałam, że takie uczucie ciągnięcia w pachwinach może być objawem rozciągania macicy, więc to chyba dobry znak:-)
U mnie trochę się pokiełbasiło, bo znowu zafundowałam sobie torbiel na jajniku i w tym cyklu z crio nici:-(. Mam brać przez 10 dni primolut - nor razem z estrofemem 1mg, a potem od 1dc 3 razy dziennie estrofem 2mg. Wizyta 7-8 dzień cyklu, według moich obliczeń wypadnie w okolicach majówki, a wtedy wiadomo, problemy z dostaniem się do lekarza, szczególnie jak się chce do jakiegoś konkretnego.
My to się ciągle na coś naczekamy, na stresujemy, namartwimy, ale czego się nie robi dla upragnionego bobo:-)
Pozdrawiam Wszystkie, trzymam kciuki za punkcje, transferki, wysokie betki i kropeczki u mamuś!

Hej witam sie z rana i życzę miłego dnia :-D

MADZIA udanego spotkania z dzidzią :-)
TOLA32 kciuki za trnasfer żeby dzidziolek został z Tobą na 9 miesięcy &&&&&&&&&&&&&&&&&&&
BALBISIA aż ta wstrętna torbiel :-/ trzymam kciuki żeby szybko się wchłonęła i abyś w następnym cyklu podeszła już do crio &&&&&&&&&&&&&
ESIEK dobrze że już nie plamisz :-) może wypuszczą Cię przed świętami :-)

KWIECIEŃ
15: Madzia 76 - kolejne spotkanie z dzidzią
15: Tola32 - udany transfer

16: lenkabar - badanie prenatalne
16: Esiek - kolejne spotkanie z dzidzią
16: _Infinity_ - pierwsze spotkanie z dzidzią
18: Jo.M - wizyta
18: Bziumelka - wysoka beta
18/19: mmm.... - wysoka beta
22: lenkabar - kolejne spotkanie z dzidzią
22: Uda się - wizyta, przygotowanie do crio
22: agulla84 - wysoka beta
22: Asita - podglądanko
24: Jo.M - wizyta kontrolna przed owulacją
24: ona232 - pierwsze spotkanie z dzidzią
25: montana8 - wizyta kontrolna przed 2 podejściem
25: genna - wizyta kontrolna
28: Bzibziok - badanie prenatalne

MAJ
13: dorotav - wizyta u genetyka

Ostatnia edycja:
Cześć dziewczyny

Szczerbatka - Ja bym na Twoim miejscu jeszcze wcześniej wybrała się na wizytę bo jesteś na cyklu sztucznym tj gdy masz estrofem od 2 dnia cyklu. U mnie przeważnie lekarz wyznaczał wizytę ok 7-9 dc potem kolejną za jakieś 2-3 dni. Lepiej idź wcześniej żeby potem nie było za późno. Transfer uzależniony będzie od Twojego endometrium i oczywiście od mrozaczków tzn w zależności w której dobie były zamrożone. Myślę że te dni cyklu 14 , 15 to lekarz powiedział Ci o transferze a nie o 1 wizycie. Zadzwoń do kliniki i dopytaj.

Lilia - Masz rację porządki mnie wciągnęły ale też kupę roboty w pracy miałam dlatego nie miałam nawet chwili żeby zajrzeć. A u Ciebie co tam , chata już na błysk ;-)? Czytałam , że czekasz na jakieś badania M - nasienia. Czy coś jest nie tak ?

dorotav - Doskonale Cię rozumiem bo sama mam już tyle rozczarowań że szkoda gadać. Człowiek już się na coś nastawi a tu zawsze coś nie tak:szok:. Ręce opadają. No nic czekamy w takim razie na szybką stymulację.:tak:

Olusia - Dzwoniłaś do dr Cz wczoraj , jak tam plamienia?

Dziewczynki z Gyncentrum , pisałyście coś że ciężko się dodzwonić do embriologa. W razie czego ja mam zapisaną komórkę Pani embriolog która zawsze z tego nr do mnie dzwoniła. Jeżeli chcecie to piszcie wyślę Wam na priv.

Dziewczyny, tak się zastanawiam czy w 6 dpt 2dniowego zarodka powinnam mieć już jakiekolwiek objawy, np. zagnieżdżenia, cokolwiek? Jak na złość czuję się zwyczajnie i martwi mnie to. Jak parę dni temu bolały mnie uda i brzuch jak przed okresem tak teraz lekko pobolewa mnie tylko jedna pierś z boku i tyle. Myślałam, że może chociaż macice powinnam czuć, a tu nic a nic:confused:

Mundek - wiele dziewczyn nie miało żadnych objawów.

Dziewczyny a ja jutro wyjdę :) Zrobią mi USG i do domu, już się boje jak moje dziecie tam się ma... Tak czy siak wizyte w Vitro odwołałam jutro i przełożyli mi na 5 maja a 14 maja mam badania prenatalne., to będzie 12 tydzień i 5 dzień więc chyba ok.
Martwi mnie tylko, że nie mam karty ciąży ani nic, miałam miec zakladana jutro a tu dupa - dopiero 5 maja.
Prof jak nie bylo tak nie ma, pani w sekretariacie mowi ze nagle odwolal i nie bedzie go jutro tez. dzwonilam ale ma zajete, mam nadzieje ze oddzwoni.

Cześć dziewczyny
Jestem już po criotransferze :tak: 14-04-2014.
Podano mi jedną blastocyste 4BB termin wizyty na 25-04-2014 :-)
Teraz wyczekiwanie oby było wszystko ok już nie mogę się doczekać.

całuski

reklama
Esiek a nie jest tak ze musisz mieć papier do 10 tyg ciąży ze jesteś pod opieka lekarza, czyli karta ciąży żeby w razie co dostać becikowe jeżeli na jakiekolwiek jeszcze można sie załapać?

Do góry