reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

Witajcie dziewczyny w ten piękny słoneczny dzień :-)

kiki – no czasem tak bywa, że ma się pod górkę, ale przyjdzie taki czas, że w końcu wdrapiesz się na tą górkę co będzie wiązało się ze znalezieniem pracy, a następnie z zajściem w ciąże. Ja też odliczam dni do stymulacji, aczkolwiek nie wiem czy do niej mi tak spieszno jak sobie pomyślę, że znowu mnie będzie bolało i chyba wolałbym wziąć L-4 na czas stymulacji, a nie na czas po transferze. I pamiętaj, że wcale nas nie zanudzasz swoimi smutkami. My jesteśmy tu po to, żeby się wspierać w dobrych i złych chwilach :tak:

lenkabar – życzę spokojnej i nudnej ciąży.

dorotav – też mam te okienka i szlag mnie trafia. Co oni jeszcze wymyślą?? Jak znajdziesz sposób jak to wyłączyć to daj znać.

Juhasek – beta bombowa, super.

balbisia – super, że torbiel zniknęła.

Esiek – z niecierpliwością oczekuję na wiadomości od Ciebie. Trzymam kciuki, powodzenia.

mmm – zaciskam kciuki za dzisiejszą wizytę.

enni – życzę Ci naprawdę wysokiej bety.

agulla – nie tylko 3, ale aż 3. Pamiętaj, że zawsze mogło być gorzej. A często zdarza się tak, że na punkcji okazuje się, że pęcherzyków jest więcej :-)

Madzia – no to masz małego uparciuszka w brzuszku. Musisz z nim poważnie porozmawiać :-D

Byłam wczoraj na wizycie i tak Visanne nie będę brała, ponieważ dr stwierdził, że moja endometrioza jest tak znikoma, że nie trzeba brać. Jak zapytałam dr czy wogóle mamy szanse na dziecko z połączenia endometriozy stopnia 1 z przeciwciałami plemnikowymi u męża to powiedział, że mam się wogóle tą moją endometriozą nie przejmować :confused::baffled: Dostałam leki na receptę na te moje bóle miesiączkowe i muszę przyznać, że czuję się dziś lepiej, przynajmniej mogę normalnie pracować. W końcu pozbyłam się szwów :-) Ze względu na mój 1 dc dr darował mi badanie dopochwowe i zrobił mi USG przez brzuch, na szczęście wszystko w porządku. Muszę brać Pregna Plus takie witaminki dla strających się. Mam ustalony wstępny termin kwalifikacji do rządówki i wstępny termin stymulacji. Jest to już naprawdę niedługo, proszę trzymajcie kciuki, żeby terminy się potwierdziły. Na razie będziemy z M starać się naturalnie do czasu stymulacji, pewnie nic z tego nie wyjdzie, ale spróbować można :-D

Ostatnia edycja:
reklama
Estradiol 5200 :szok: Pecherzyków ok. 20szt w średniej wielkości 20mm. Dziś ovitrelle o 20,30 w piątek o 7,30 punkcja. Jeszcze czekam na wynik progesteronu i wtedy będzie wiadomo czy będzie transfer, ale wydaje mi się ze bedzie ok bo tempka ładnie niska jest od kilku dni jest. Boże kamień z serca:-)

Bziumelka piękny wynik! Teraz kciuki zaciskamy za piątek, na pewno wszystko będzie ok :)

Lilia no to może w takim razie naturalsik... :-) a gdyby tfu tfu nie, to mówisz, ze termin stymulki też odległy nie jest :)

Esiek czekamy :)

Pisze z tego cholernego telefonu bo w domu bede pozno ;)
A wiec.... dzidziol ma 1cm i sobie pieknie pika ♥.
Wszystko w jak najlepszym porzadku. Prof mowi ze musi byc dobrze no to mu wierze ;)
Mam zlecone badania, kolejna wizyta 16kwietnia ale juz wam zapowiadam, ze tyle niewytrzymam i polece do przychodni czy cos ;)
Leki bez zmian niestety.
W piatek zaczne 8tc.

Esiek no i pięknie :) bardzo się cieszę! A na którą masz wizytę? Bo ja 16 kwietnia o 8:30 mam USG prenatalne
a jak nie chcesz do Vitro, a nie wytrzymasz 2 tygodnie to bardzo polecam dr Kazimierza Kowalskiego w medicusie :) ma super dokładny sprzęt, świetnie robi USG i jest przesympatyczny. On mi wykrył krwiaka jak mój doktor był na wyjeździe

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry