reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

Jo.M. dzieki ze pytasz u mnie wszystko ok... jeszcze chwile i mam nadzieje ze zaczne stymulke... 20 mam wizyte i mam nadzieje ze powie mi lekarz to co chce uslyszec..he he
Odnosnie Lili w piątek miala miec laparoskopie ale wypadla jakas pilna operacja i dopiero ma dzis Laparoskopie, jutro ma ponoc wyjsc do domku....:-)

Esiek po cichu gratuluje....

Kiki
a jak tam u ciebie?

mmm trzymam kciuki za bete

Anulla28 i dorotav trzymam kciuki za wizyty....

reklama
dokładnie Majka tak jak Madzia mówi, ja liczę, że jak jest jutro 8 tydzień i 1 dzień to zaczyna się 9tc. Tak mi tłumaczył "obcy" doktorek na USG, jak mi wykrył krwiaczka, że w ten sposób liczy się tc. Ale oczywiście spokojnie można podawać, że się jest np. w 8 tygodniu i 1 dniu ciąży.. tylko nie zawsze będziemy tak dokładnie pamiętały. Jak najbardziej jestem sporo za Tobą (transfer miałam 8.02) i niestety ten dystans nie chce się zmniejszyć :-D :-D:-D

przedwczoraj urodziła pierwsze dzieciątko moja najlepsza przyjaciółka i powiem Wam, że jej poród to było dla mnie takie przeżycie i radość, później zdjęcie tego Cudeńka... że normalnie jak to będzie mój poród i moje Cudo to nie jestem już nawet w stanie sobie wyobrazić jak ogromna to jest radość :-) coś pięknego.

Jogo naprawdę tak Ci powiedział Dr? ale mnie pocieszyłaś teraz dziewczyno.. :-) moje maleństwo tak naprawdę rzeczywiście odeszło wcześniej 7-8tc, tylko dowiedziałam się w 9tc, bo akurat była wizyta. Dlatego tak mi zależało, żeby na razie chodzić co tydzień.

Ostatnia edycja:
Olusia - Dzięki za informację o Lili. 20 już za 3 dni także myślę , że już niedługo zaczniesz stymulację. Jak dobrze pójdzie to chyba jeszcze przed Świętami będzie transfer ??? Fajnie się masz:-). Chyba jednak tym razem nie będziemy razem testować , no trudno. Daj znać po wizycie co ustaliliście.

Kikifish - ??????????????????????????????

Kiki - czekam na olbrzymią betę
dorota, anulla - kciuki za wizytę
Jo.M - ja jutro mam o 10 transfer, właśnie do mnie dzwonili

MARZEC:

17: dorotav - kolejna wizyta u immunologa
17: kikifish87 - wysoka beta
17: Anulla28 - wizyta kontrolna

18: Esiek - wysoka beta
18: Dove28 - wysoka beta
18: Mammoni - wysoka beta
18: kasik36 - wizyty kontrolne
18: Madzia76 - kolejne spotkanie z maluszkiem
18: lenkabar - czwarte spotkanie z dzidzią
18: zula_5 - transfer
19: Bzibziok - drugie spotkanie z dzidzią
19: _Infinity_ - kontrola + wyznaczenie daty crio
19: Foote - pierwsze USG
20: Olusia7982 - wizyta kontrolna
24: Uda się - wysoka beta
24: Asita - wizyta kontrolna przed stymulacją
27: Jo.M. - kolejna wizyta u immunologa
27/28: solimar - wysoka beta

Zula - No coś Ty , jak to ??? To ja chyba nie jestem w temacie. Ty masz crio ?

Sorki Zula właśnie doczytałam , że masz 7 pingwinków.:happy:
Kurcze ale fajnie , trzymam kciuki z całych sił. Nic nie mówiłaś że przygotowujesz się do crio już. A to niespodzianka:tak:

Ostatnia edycja:
Hej

Lenkabar - głowa do góry, u mnie też było identycznie - dowiedziałam się w 9tc ale dzidzia prawdopodobnie nie żyła już jakiś czas. W 7 tc byłam na USG i było OK więc stawiam na końcówkę 7tc lub 8tc.
Trzeba wierzyć, że będzie dobrze, ja sobie myślę że kiedyś los musi się do nas odwrócić!

Dziewczyny ze Szczecina - miałam Wam pisać, bo dla mnie to nowość - najtańsza bhcg jaka robiłam w Szczecinie to teraz jest w Diagnostyce z kartą ich wychodzi 23,50zł :) A punktów maja u nas massssę i do tego wyniki on-line.
A także wynalazłam tani Duphaston po 29zł - w aptece na Wyzowlenia 10 pomiędzy Lotem a Kaskadą, taka stara bardzo apteka. I tam mają takie niskie ceny. Może ktoś skorzysta, bo wszyscy nas pchają do Magnoli pod Medicusem a tam zdzierstwo strasznze.

Powtórzyłam dzisiaj bhcg, ale byłam dop o 11.00 w laboratorium bo coś nie mogłam wstać więc z wynikiem zadzwonią tak myślę ok 13.00-14.00.

kiki
- zapewne krew już oddałaś więc z całych sił trzymam kochana kciuki żebyś dołączyła do zaciążonych!

ESIEK trzymam kciuki za ładny przyrost bety &&&&&&&
jutro mamy dzień pełen wrażeń, kciuki to będę trzymała nawet palcami u nóg, żeby dla każdej starczyło ;-)

MARZEC:

17: dorotav - kolejna wizyta u immunologa
17: kikifish87 - wysoka beta
17: Anulla28 - wizyta kontrolna
17: Esiek - II weryfikacja bety
18: Dove28 - wysoka beta
18: Mammoni - wysoka beta
18: kasik36 - wizyty kontrolne
18: Madzia76 - kolejne spotkanie z maluszkiem
18: lenkabar - czwarte spotkanie z dzidzią
18: zula_5 - udany transfer
19: Bzibziok - drugie spotkanie z dzidzią
19: _Infinity_ - kontrola + wyznaczenie daty crio
19: Foote - pierwsze USG
20: Olusia7982 - wizyta kontrolna
24: Uda się - wysoka beta
24: Asita - wizyta kontrolna przed stymulacją
27: Jo.M. - kolejna wizyta u immunologa
27/28: solimar - wysoka beta

Ostatnia edycja:
Jo.M - po tak jakoś szybko poszło. W ten dzień co mi portfel ukradli to mi lekarz kazał przyjść w sobotę i teraz w sobotę powiedział, że crio we wtorek... Jakoś dziwny wogóle ten cykl bo w poniedziałek miałam pęcherzyk 13mm, dali mi estrofem po jednej tabletce dziennie i w sobotę lekarz mi mówi, że transfer we wtorek. A ja pytam co z owu a On mi na to, że nie ma pęcherzyka, który by zagrażał. Ja natomiast podglądałam jak robił mi usg to zbadał tylko śluzówkę - trwało to 5 sekund i nawet nie popatrzył na jajniki... mam nadzieję, że nie zrobi znowu błędu tak jak Gizie i nie zostanie mi po tym torbiel albo może teraz być już za późno na transfer 2dniowego zarodka. Nic mi nie kazali zbadać.

Esiek trzymam mocno kciuku za ładny przyrost &&&& tak jak mówisz w końcu szczęście musi się do nas uśmiechnąć i mocno wierzę, że jest i cały czas już będzie ok. ale gdzieś tam ta trauma siedzi

reklama
witam dziewczynki:-D
dziekuje wam za wiare w moja kruszynke, dziekuje ze choc wy wierzycie.
Moje zdanie znacie-ja jestem w 100 % pewna ze sie nie udalo- a jezeli sie myle to stawiam kawe:-D albo oficjalnie bedziecie mogly mi dupe przetrzepac.

Zula zaskoczylas nas, ale nie mniej zycze powodzenia. teraz tobie bedziemy towarzyszyc w oczekiwaniu na bete

Jo. m , Olusia mam nadzieje i ze wy juz niedlugo ruszycie i powiadomicie nas o szczesliwej becie:-)

esiek- trzymam kciuki za twoj przyrost bety. zazdroszcze pozytywnej bety ale wspolczuje stresow-wiadomo mimo radosci stres i czarne mysli siedza w glowie. ale bedzie dobrze i tym razem bedziesz sie tylko przygladac rosnacemu brzuszkowi:tak:

dorotav, anulla powodzenia na wizytach, aby byly owocne w pozytywne wiadomosci

Do góry