reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

Cześć dziewczyny, witam w piękną niedzielę.
Bzibziok, Lalka trzymam kciuki za jutrzejsze punkcje. Lalka ale masz super dzidziucha w stopce, świetny jest.

Montana to Twoje pierwsze podejscie było? Kochana przy następnym podejdziesz do tego troszkę inaczej, emocje oczywiście bedą ogromne ale już będzie inaczej, a teraz wypłacz się kochana i zaraz do roboty i walki o swojego dzidziusia.

Majka super że zobaczyłaś tą grubą krechę, a u Ciebie ona jest na prawdę taka gruba??? bo moja jest widoczna ale żeby jakś strasznie gruba to nie specjalnie hmmm. No nic to dowiem się wszystkiego we wtorek.

Faktycznie tak jak piszecie moment do punkcji to pikuś. Potem po transferze to dopiero masakra ten czas to tak się wlecze że szok ale Lenkabar ty sie chociaż postaraj mniej stresować, po prostu zajmij się czymś co zabije Ci ten czas.

reklama
lalka jak ja sie stymulowalam to tez mialam brzuch jak bym byla w zaawansowanej ciazy... he he to minie z czasem....

Poszlabym sobie na aerobik taneczny z jakimis ukladami tanecznymi.... bardzo to lubie ale zaniedbalam to...:tak:

Labo ja od 3 miesięcy biorę vit d3 w dawce 5000 a wcale jej nie badałam. Mam nadzieję, że nie robię sobie tym krzywdy:zawstydzona/y: A powiedz mi kiedy ją się odstawia? Tzn po transferze brać jeszcze a po pozytywnej becie? Może głupie pytanie w moim przypadku bo nawet nie wiadomo czy będzie co transferować ale chciałabym wiedzieć na zaś.

Ostatnia edycja:
Kasik36 ja brałam do transferu. Dr powiedział że co się miało unormowac to się unormowalo ;) a za badanie zaplacilam 65 zl!!!!!!!

Właśnie przeczytałam że wit d3 można przedawkowac. Jedt to zadkie ale jednak możliwe bo jednak większość z nas ma niedobór zwlaszcza w okresie zimowym ;)

ja biorę wit d3 cały czas właśnie w dawce 2000 j.m. co do przedawkowania to bodajże jest udokumentowanych kilkanaście przypadków na świecie przedawkowania wit d3 ale żeby tak było trzeba zjeść jej ok 30 tyś jednostek a przy dawce 2000 jest to nie możliwe bo trzeba też wziąć pod uwagę to , że jak każda witamina podana sztucznie nie wchłania się całkowicie.
Kasik jeśli bierzesz 5000 dziennie to jest to dawka uderzeniowa aby szybko wyrównać jej poziom w organizmie potem spokojnie można brać 2000 dziennie dla utrzymania stałego poziomu , w wielu artykułach jest napisane , że nawet latem można brać ponieważ ubranie całkowicie blokuje wytwarzanie jej pod wpływem słońca już nie mówiąc o kremach z filtrem - faktor chyba 8 blokuje wytwarzanie witaminy w ok 80 % no i w naszym klimacie wytwarzanie witaminy d jest tylko w okresie od maja do końca września i tylko jeśli mamy na sobie bardzo mało ubrań a to raczej mało prawdopodobne abyśmy chodziły w samym bikini nie mówiąc już o pracy w , której siedzimy praktycznie cały dzień .

Ostatnia edycja:
reklama
Ostatnia edycja:
Do góry