reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

Olusia jestem wierna BB ;-):-D Oprócz Waszego wątku jestem z sentymentu na wątku o IUI bo zżyłam się z dziewczynami i na zakwalifikowanych do IVF z rządowym dofinansowaniem. Na bocianie są zbyt restrykcyjne zasady więc tylko czasami podczytuję.

reklama
kasik36 restrykcyjne zasady na bocianie? myslalam ze latwo sie tam dostac i pisac hmmm... no ale tez mi sie podoba to forum... :-D i nie zamierzam opuszczac go...

bzibziok : Ja mam być 15 min przed . Tak mam do tego kuje mnie od czasu do czasu jajnik a brzuch mam taki napompowany że gdybyś zobaczyła nawet zdj to powiedziałabyś że jestem w zaawansowanej ciąży :tak:naaaprawde . :eek:

Lalka, ja właśnie też czuję się jakby miała straszne wzdęcie i cycki mnie co jakiś czas kłują i jajniki ale wszystko do przeżycia:)
Chyba jutro zadzwonię do kliniki i zapytam jak moje wyniki estradiolu.
Co macie dzisiaj fajnego na obiad??
Bo ja zaraz się zabieram za krem z brokułów, a na drugie danie będą boczniaki smażone

Olusia chodziło mi o to, że tam nie można pisać rzeczy niezwiązanych z tematem bo zaraz się dostaje ostrzeżenia i odnośnik do regulaminu. Ja nie mam nic przeciwko odstresowaniu w stylu co na obiad itp. Tu jest jakoś bardziej na luzie niż tam. Ale tam jest chyba więcej konkretów, dla osób tylko czytających jest ok bo nie ma tzw. zaśmiecania forum. Ja jednak wolę trochę konkretów ale też trochę luzu. Takie moje zdanie, każdy ma prawo wyboru więc broń Boże nie neguję tego forum. Sama czasami podczytuję.

Lalka ja zawsze byłam szczupła ale od czasu stymulacji, najpierw do IUI a później do ivf przybyło mi parę kg, pojawiły się boczki i brzuszek, dziwnie się z tym czuję. Przy obecnej stymulacji przytyłam już 2 kg i brzuch jest ewidentnie ciążowy, widzę jak ludzie patrzą i myślą, że pewnie jestem w ciąży, niektórzy nawet pytają a to niestety boli, no ale skąd ludzie mają wiedzieć o naszych problemach :zawstydzona/y:

dziewczyny ! już kiedyś pisałam , że zamiast robić badanie wit D3 to lepiej kupić u ją łykać .Pracuję w laboratorium i wierzcie mi na tyle badań , które zostały u nas wykonane zdarzają się tylko pojedyncze wyniki w normie . badanie to kosztuje u mnie ok 50 zł a za tą kasę kupicie bez recepty preparat Vitrum 2000 , który ma 120 tabsów i starczy na 3 miesiące . Ja brałam witaminę d3 bez robienia badań ,dawałam też mężowi i ruchliwość mocno się poprawiła . Poza tym ordynator ginekologii i położnictwa gdzie przez chwilę leżałam też zaleca wit d3 w dawce 2000 dziennie nawet przez cały rok bo są bardzo małe szanse na przedawkowanie nawet latem - więc nie bójcie się jej . W niektórych labach badanie kosztuje nawet ponad 100 zł a po co płacić za coś co i tak wyjdzie poniżej normy . Ja swoim pacjentom ,którzy robili u mnie badania zawsze mówiłam , że witamina d3 wyjdzie poniżej normy i byli w szoku gdy odbierali wyniki bo rzeczywiście tak było .

Bzibziok : Ja jestem otyła i teraz ten brzuch napuchnieny to już całkiem :laugh2:

Ja w zeszłym roku wzięłam się za siebie tzn. dieta i ćwiczenia, tak że udało mi się zrzucić 12 kg i zeszłam do wagi z przed ok. 7-8 lat zanim poznałam się z mężem:-D A teraz się czuję tak napuchnięta, jak w momencie kiedy zaczynałam nabierać ciałka.
Po cichu licze na to, że po punkcji ten balon gdzieś zniknie.

bzibziok & kasik : ja w styczniu ćwiczyłam i wogóle skakanka itp i nic nie zmieniło się spadłam 1kg i jak stanełam pozniej tak już nic nie zleciało . Teraz już jest wszystko ciasne na mnie :-( jestem napuchnieta i sama to czuje po sobie tylko najgorsze jest to że jem tyle co zawsze i niczym zbytnio się nie obrzeram ta stymulacja też dała swoje no i może te tabl anty hmm

reklama
Ja zaczęłam jeść zgodnie z dietą Montignaca, tak na prawdę to nie do końca dieta tylko bardziej zdrowy tryb żywienia, na pół roku zrezygnowałam z cukru, mąki pszennej i jeszcze paru rzeczy. Jak byś chciała to tu są szczegóły : Dieta Montignaca - dieta odchudzająca metodą Montignac, indeks glikemiczny
Mi pomogło i zamierzam dalej kontynuować dietę jak trochę się ogarnę z rozbudową. Bo póki co nie mam czasu, żeby tyle myślec o jedzeniu. Zakupy na diecie mi zajmowały 3 razy więcej czasu niż zwykle.

Do góry