reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

witajcie :) jestem tu nowa czeka mnie całe przygotowanie do in vitro czy mogłybyście mi jakoś to opisac co mnie czeka mniej więcej jakie leki zabiegi itp.będę bardzo wdzięczna :)pozdrawiam

Agulla witaj wsrod nas - co do tego jak wyglada IVF to dlugo by pisac jak bedziesz nas czytac to wszystko sie wyjasni no i lekarze tez ci duzo wyjasnia a pozniej i tak pewnie nie raz bedziemy ci doradzac. Zeby nie zadlugo pisac to sa dwa tak zwane protokoly dlugi i krotki - lekarz zadecyduje ktory bedziesz miala. Ja mialam krotki ktory wyglada tak ze od pierwszych dni cyklu bierze sie zastrzyki przez okolo 8-12 dni pozniej jest punkcja czyli pobranie jajeczek sa one zapladniane no i zaleznie od kliniki i jak sie zarodki zachowuja transferowane z powrotem po 3-5 dni... dlugi protokol polega na tym ze w cyklu poprzedzajacym podawane sa leki wyciszajace a dopiero pozniej leki stymulujace a reszta juz podobnie... nie wiem dokladnie co bys chciala wiedziec czy o takie podstawy ci chodzilo czy juz cos bardziej konkretniej??

No chyba ze chodzi ci jeszcze przed in vitro ?? nie wiem na jakim etapie jestes

Ostatnia edycja:
reklama
mamy już wszystkie badania,mieliśmy podchodzic już w styczniu ale zaszłam w ciąże naturalnie ale niestety pozamaciczną :( teraz mam wizytę 27 lutego.a do programu już się dostaliśmy bo już nie mam dwóch jajowodów.pytam o wszystko bo mój lekarz prowadzący jest małomówny i nie wiele wiem:( ale wspominał coś o braniu leków od pierwszego dnia cyklu .

cześć dziewczyny jestem tu nowa, ale podczytuje Was od niedawna, chciałbym dołaczyć do Was bo jak dobrze pójdzie to w marcu będę podchodzić do ivf-ICSI niestety prywatnie bo na refundację się jeszcze nie łapię. Lecze się w klinice invimed w Poznaniu, czy któraś z Was też tam się leczy??? U nas problem jest z m. tzn. jego nasieniem mała ilość plemników 10 mln/ml i 81% brak ruchu :-( miałam 2 IUI i stwierdziłam, że więcej nie a sensu robić, odłożyliśmy kaskę i wystarczy nam na 1 ivf am nadzieje, że uda nam się podejść i zakończy się ciążą :zawstydzona/y: staramy się z mężem już od prawie 4 lat, ale tak intensywnie, gdzie monitoruję cykle to własnie zaczynam 20 cykl starań. Mam 28 lat, w kwietniu będę mieć 29 m. jest rok ode mnie starszy, tyle chyba o mnie bo i tak nieźle się rozpisałam :-D z kilkoma dziewczynami się znam z innych wątków ;-) jutro idę na badania potrzebne do ivf, gin. mówił że najlepiej zrobić w 3-4 dc cyklu ale niestety część z tych badań moje labo wysyła i robią tylko w poniedziałek i czwartek, ale gin. powiedział także że jak się nie uda trafić się w te dni to można zrobić je w sumie 2-7 dc, także trzymajcie kciuki żeby wszystkie badania wyszły ok, bo wtedy może już w marcu uda mi się podejść do ivf :tak: z rozmowy z gin. wywnioskowałam, ze chyba będę mieć długi protokół bo od 15 dc mam się do niego zgłosić, więc pewnie chce mi dać leki wyciszające :sorry2: ale się rozpisałam :-D

gratuluje wszystkim dziewczynom którym się udało :tak::tak::tak::tak:
a tym które jeszcze walczą życzę powodzenia i trzymam kciuki z całych sił &&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&

Dbrych wieści nie mam :(, moja beta w 7dpt 0,100 mlU/ml. Dopiero odczytałam wynik na necie bo bylam w pracy, jestem zalamana, tym bardziej ze mialam dzis objawy, brzuch bolal jak na okres, plamienia, z rana temp. 37,4. Nie ma co się łudzić, nawet chyba nie ma co robić badań w piątek jak zalecal lekarz :-:)-:)-(. To jest straszne uczucie. Załamana jestem....

Jogo super nowiny nam tu fundujesz, bardzo się cieszę. Życzę ci najnudniejszych 9-miesięcy w Twoim życiu

Lenkabar no to jednak blastusie będą no to trzymamy kcuki za całą szóstkę

Pyscek a czemu Ty czekasz do 16 dnia, kto ci tak kazał i po co się tak zadręczać ????

cześć dziewczyny jestem tu nowa, ale podczytuje Was od niedawna, chciałbym dołaczyć do Was bo jak dobrze pójdzie to w marcu będę podchodzić do ivf-ICSI niestety prywatnie bo na refundację się jeszcze nie łapię. Lecze się w klinice invimed w Poznaniu, czy któraś z Was też tam się leczy??? U nas problem jest z m. tzn. jego nasieniem mała ilość plemników 10 mln/ml i 81% brak ruchu :-( miałam 2 IUI i stwierdziłam, że więcej nie a sensu robić, odłożyliśmy kaskę i wystarczy nam na 1 ivf am nadzieje, że uda nam się podejść i zakończy się ciążą :zawstydzona/y: staramy się z mężem już od prawie 4 lat, ale tak intensywnie, gdzie monitoruję cykle to własnie zaczynam 20 cykl starań. Mam 28 lat, w kwietniu będę mieć 29 m. jest rok ode mnie starszy, tyle chyba o mnie bo i tak nieźle się rozpisałam :-D z kilkoma dziewczynami się znam z innych wątków ;-) jutro idę na badania potrzebne do ivf, gin. mówił że najlepiej zrobić w 3-4 dc cyklu ale niestety część z tych badań moje labo wysyła i robią tylko w poniedziałek i czwartek, ale gin. powiedział także że jak się nie uda trafić się w te dni to można zrobić je w sumie 2-7 dc, także trzymajcie kciuki żeby wszystkie badania wyszły ok, bo wtedy może już w marcu uda mi się podejść do ivf :tak: z rozmowy z gin. wywnioskowałam, ze chyba będę mieć długi protokół bo od 15 dc mam się do niego zgłosić, więc pewnie chce mi dać leki wyciszające :sorry2: ale się rozpisałam :-D

gratuluje wszystkim dziewczynom którym się udało :tak::tak::tak::tak:
a tym które jeszcze walczą życzę powodzenia i trzymam kciuki z całych sił &&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&

Cześć Asita, witaj wśród nas, razem zawsze raźniej. :-) Ja również leczę się w invimed Poznań.

co to są te leki wyciszające?po co się to robi?

agulla84, ja miałam długi protokół i polegał na tym, że miesiąc przed stymulacją przez cały cykl brałam antyki, mają one za zadanie wyciszyć jajniki i nie dopuścić do potencjalnych torbieli.

montana8, tulę z całego serca

reklama
Montana... bardzo mi przykro :-( tulę z całych sił ...

Magda nikt mi nie kazał, poprostu ja sobie coś tak ubzdurałam, może to z tego że boje się zrobić :( nie tyle co samego badania a boje się wyniku ..
Asita witaj i tutaj :)

Do góry