Zuzia2011
Fanka BB :)
witajciejestem tu nowa czeka mnie całe przygotowanie do in vitro czy mogłybyście mi jakoś to opisac co mnie czeka mniej więcej jakie leki zabiegi itp.będę bardzo wdzięczna
pozdrawiam
Agulla witaj wsrod nas - co do tego jak wyglada IVF to dlugo by pisac jak bedziesz nas czytac to wszystko sie wyjasni no i lekarze tez ci duzo wyjasnia a pozniej i tak pewnie nie raz bedziemy ci doradzac. Zeby nie zadlugo pisac to sa dwa tak zwane protokoly dlugi i krotki - lekarz zadecyduje ktory bedziesz miala. Ja mialam krotki ktory wyglada tak ze od pierwszych dni cyklu bierze sie zastrzyki przez okolo 8-12 dni pozniej jest punkcja czyli pobranie jajeczek sa one zapladniane no i zaleznie od kliniki i jak sie zarodki zachowuja transferowane z powrotem po 3-5 dni... dlugi protokol polega na tym ze w cyklu poprzedzajacym podawane sa leki wyciszajace a dopiero pozniej leki stymulujace a reszta juz podobnie... nie wiem dokladnie co bys chciala wiedziec czy o takie podstawy ci chodzilo czy juz cos bardziej konkretniej??
No chyba ze chodzi ci jeszcze przed in vitro ?? nie wiem na jakim etapie jestes
Ostatnia edycja: