reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

Dziewczyny jutro nie bede miec czasu wiec - Madzia trzymam kciuki za bete i lenkabar powodzenia na punkcji oby pobrali milion jajek !!!

reklama
To prawda napięcie jest masakryczne, a do tego jestem dziś sama w domu - mąż pracuje i nie za bardzo wiem co mam ze sobą zrobić. I powiem Wam że cieszę się że nie wzięłam zwolnienia bo bym tu chyba jajo zniosła.

Ja Madzia76 wzielam wolne bo mam nudy w pracy i wiem że siedziała bym tylko na necie i szukała objawów. W domu też tego nie uniknelam ale w domku zawsze inaczej ;)

Od jakiego czasu czytam wasze forum ale dopiero teraz pisze bo mam problem i nie wiem co mam robic dzisiaj mija 12dpt i od dwoch dni mam brazowe brzydkie plamienia brzuch mnie boli ale juz nie tak mocno dopiero we wtorek jade do szpitala do Polic na HCG jestem po crio piecio dniowych babelkow dali mi ostatnie dwa.Biore 3+1 duphaston i 3+1luteine 50 moze zwiekszyc dawke bo nie wiem co robic moze ktos byl w takiej sytuacji to powie co robic?:zawstydzona/y:

Renia brazowe plamienir może być przyczyną niedoboru progesteronu. Mozesz zwiększyć dawke. Dziewczyny tak robią. A swoją drogą to nie złą masz cierpliwość że wczednirj nie zrobiłaś bety. Nic się nie denerwuj, polez, ofpocznij a jutro zadzwoń do dr jeśli plamienia nie ustana. Myślę że jutro spokojnie możesz zrobić bete na pewno już coś wyjdzie i jeden dzień nerwów mniej ;) Trzymam kciuki.

Plamienie implatacyjne to mialam 4dpt i trwalo tylko chwile i to byla krew a teraz jest cos brazowego,a co do HCG nie bede robic wczesniej jakos wytrzymam wewrzesniu jak mialam pierwszy transfer to dostawalam jobla mialam wielkie piersi mdlosci i moze to sobie wmawialam teraz jestem spokojniejsza nie ma co wariowac ja mam ostatnia szanse zostac mama w tym roku koncze 40lat...przy pierwszym trasferze bete robilam 10dpt i byla 4,37 ale dr.Ciepiela powiedzial zeby poczekac jeszcze dwa dni bo cos sie tam dzieje ale niestety wynik byl juz 0 ja choruje na nadcisnienie i to moglo byc przyczyna ze beta nie urosla...

Renia witaj! Jeśli miałaś plamienie implantacyjne 4dpt to beta powinna wyjść już 2 dni później. A skoro miałaś transfer blastków to jutro z pewnością będziesz miała wiarygodny wynik. Co do plamień to albo niedobór progesteronu i śmiało możesz od razu zwiększyć dawkę najlepiej luteiny dopochwowej bo wtedy jest najlepsze wchłanianie, albo czego Tobie nie życzę @ się rozkręca. Weź leki i postaraj się nie stresować. Powodzenia.

reklama
Biore jeszcze co trzeci dzien plaster systen 50 to jest estradiol wzielam tera dwa duphastony i trzy luteiny dopochwowo i zobaczymy co bedzie plamienia mam koloru czekolady jescze takiego nie mialam przy pierwszym transferze od razu krew byla
przez dwa dni malo a pozniejjak zaczelo leciec to tak przez tydzien bol byl z.....sty nie pomogla nawet nospa...lecze sie od ponad osmiu lat mam stwierdzone PCO moj Misio wyniki ma bardzo dobre to ja nie moge dac mu dzieci...

Do góry