reklama
mmm...
Fanka BB :)
No i mam dziewczyny wynik bety 28,78 8dpt i co??????????????????????????????
aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa kochana gratulacje!!!!!
montana8
Pełna nadziei
No i mam dziewczyny wynik bety 28,78 8dpt i co??????????????????????????????
Cudownie :-), piękna beta... Madziu a jakiego zarodeczka miałaś podanego ?
kasik36
Fanka BB :)
Madzia gratki kochana, poprawiłaś mi normalnie humor swoją betką, cieszę się prawie jak by to była moja ;-) Dałaś mi wiarę, że w naszym wieku też się udaje
cross_mind
Zaangażowana w BB
cross-mind a to był ten transfer z neupogenem? Jeśli tak to możesz napisać jak wkońcu to było podawane? To że strasznie mi przykro to nawet pisać nie będę bo mnie to po takich negatywnych wiadomościach to szlak trafia...
Halo zula_5
Tak to bylo to podejscie z Neupogen. A zastrzyk, zdziwilabys sie, mimo ze domacicznie podany, w ogole nic nie bolal. Dla porownania: po scratchingu ktory mialam w cyklu poprzedzajacym, wyszlam z kliniki na rzesach. Brzuch bolal mnie bardzo dlugo, bo macica wpadla w jakis cykl niekontrolowanych skurczy. A ten zasttrzyk to takie wielkie nic.... lekarz wzial taka specjalna strzykawke z igla na takiej cieniutkiej rureczce (sorrki za niefachowe slownictwo, na pewno ten interes ma jakas specjalna polska nazwe) wjazd przez pochwe i cyk. Mialam wrazenie ze cos tam gmeral, tak jakby uklul w kilku miejscach, ale nie moge byc pewna co do samej techniki bo widzialam tylko moje kolana i czubek jego glowy, a nie czulam w srodku nic.
To tyle z samej techniki zastrzyku. Czemu sie nie udalo? Mam wrazenie ze to byla wina samego zarodka. Macica chyba byla dobrze przygotowana, na 3 dni przed transferem 8,9mm.
Klinika jeszcze nie skonczyla badan i nie ma statystyk, ani konkluzji na temat uzywania Neupogen (G-CSF). Tu ci wkleje krotki opis tych badan prowadzonych przez moja klinike.
Mysle, ze jezeli uda mi sie z klinika w Polsce, to tez postaram sie o scratching. Natomiast jesli chodzi o zastrzyk, to wszystko bedzie zalezalo od tego jak wypadnie moj cykl w stosunku do przelotu, bo sama podroz trwa ok 20 godzin a lek musi byc przechowywany w lodowce.
G-CSF FIVnat : Impact of follicular and blood G–CSF on pregnancy and implantation rate during modified natural in vitro fertility cycle.
| ||
| | |
Summary: | The biochemical marker G-CSF (Granulocyte-Colony Stimulating Factor) is a naturally occurring hormone that plays an important role in oocyte quality and endometrial receptivity, including improving the adhesion of the embryo in women. The purpose of this project is to validate blood and follicular G-CSF as markers of oocyte quality in natural IVF cycle. | |
Number of participants: | 230 participants or until 106 embryo transfers have been reach. | |
Clinicaltrial.gov ID : | NCT01668225 |
reklama
Podziel się: