reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

MagdaM33 czekaj na wiadomosć od lekarza i na razie przynajmniej próbuj sie nie strsować, wiem ze to nie łatwe. Nie na darmo przy krwawieniu mnie trzymali do bety czyli liczyli na to ze jeszcze cos z tego będzie. A ty jesteś po transferze czy po crio?

nie stresuję się już. tak raczej z sił opadłam i tak o leżę już bezmyślnie od czasu do czasu prosząc maluszki żeby to one tam poprostu narozrabiały przy meblowaniu się.
jestem po pierwszym w życiu transferze.

reklama
MagdaM33 dokładnie jak piszą dziewczyny, nie ma mowy o miesiączce przy braniu luteiny, coś czuje że to kruszynka gniazdko sobie wynalazła i tak mocno się Ciebie przyczepiła.

A powiedzcie mi ile czasu po transferze leżałyście na fotelu? ja z 10 min, po czym poszłam natychmiast do toalety bo już nie mogłam wytrzymać z pełnym pęcherzem, mam nadzieję że nie wypadła mi kruszynka ...

ja leżałam około 30 min. wszyscy wyszli z gabinetu, my z mężem zostaliśmy sami. pielęgniarka przygasiła światło i z radyjka muzyczka relaksacyjna leciała, jak i przez cały zabieg zresztą. później poszłam siusiu i jeszcze po ubraniu się z 15 minut na łóżku leżałam

Mmmm,MAgDA LINKna test
http://www.test na plecdziecka.pl/
Ale d mnie to wyrzucenie kasy,czytalam opinie wlasnie,ze gdyby byl cudo,to by w aptekach byl i lekarze by go sugerowali to kosztoje 120 zl,a vzytalam fora,ze malo komu sie zgadza,zgadza sie ale to akurat traf u kogos,zreszta nie mozna go robic,jak sie progesteron bierze,a my ciagle na progesteronie :(,ja go wlasnie zrobilam jak bealam i dlatefo nie wiem,czy ona,czy test zle wskazal. W 16 tygodniu mialam usg 3d
Dobrze,ze go dostalam,bo za ta kase wolalabym dziecku co kupic,albo usg dodatkowe :)
Czytalam na forach,ze skutecznosc to 50/5/,tak ze sama nie wiem czy warto

ja już wytrzymać nie mogłam z tym pełnym pęcherzem, i tak przed zabiegiem troszkę się wysiusialam bo inaczej bym nie wytrzymała na fotelu nawet 10 minut

Molla to ty rozliczasz l4? Mam pytanko jak to jest? Są trxy kopie jedna do ZUSu, druga dla lekarza i trzeci dla mnie? Na tym co ja dostałam nie na kodu choroby więc pracodawca nue będzie wiedział że mam l4 z powodu in vitro? Magda33 to krwawienie to napewno implantacja. Kropeczki wygryzają się w Ciebie i napedzily Ci strachu. Odpoczywaj i za 3, 4 dni zrób bete to już powinba cos pokazać. Dobre nastawienie to połowa sukcesu. A mnie dziś brzuch tsk triche cmi jak przed okresem ale yo jeszcze dużo za wcześnie więc się nie sugeruje ;)

Molla mój maluszek tak szybko rośnie,że jest tydzień doprzodu :-) Z. mówił, że to nie wiadomo czy chłopak na 100%, ale ja mam takie przeczucie. W sobotę mam prenatalne i podpytam jeszcze co do płci ;-)

Właśnie stronkę oglądałam i u mnie wyraźniej widać i faktycznie bardziej chłopakowo :-D, a tak naprawdę wszystko jedno, ważne,że jest!

Czytałam gdzieś o ruchach płodu i na początku czuć właśnie trzepotanie, jakby motyle wbrzuchu w brzuchu. Jak zacznie dziecina kopać to zatęsknisz za tym łaskotaniem :-)

reklama
MONTANA ja lezalam 20 min.jak Mmmpisze,u nas tak sie lezy,z tym,ze po 5 min.poszlam siku,az popuszczalam,sikslam z 5 min.:) i spiwrotem wlazlam na fotel astronauty,tak ze dobrze to lezalam 5 min.i potem po zalatwieniu potrzeby;) tez z 5,ale to laczne 10 ;) z przerwa...

Do góry