reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Kto po in vitro?

mi mi o kurka Twoje wyniki porównując z moimi są ogromne:szok: to pewnie nie mam się czym przejmować ale na najbliższej wizycie pokarze lekarzowi niech spojrzy fachowym okiem. Dzięki :*
Czytam Was dziewczynki i nie mogę się doczekać kiedy w końcu ja będę mogła zwiększyć swoje szanse podchodząc do inv , jestem zdana na łaskę i niełaskę mojej szanownej niedoczynności tarczycy... To czekanie wykańcza:-( powodzenia wszystkim

reklama
Jo.M. – z tego co pamiętam to AMH robi się w 2-3 dc.

dzidzius118 – bardzo, bardzo się cieszę, że udało Ci zajść w ciąże naturalnie i że w końcu usłyszałaś upragnione ♥ Gratulacje :tak:

yplocka1 – beta całkiem, całkiem fajna :tak:

zula – bardzo dziękuję za poradę w sprawie tego płynu. W takim razie lecę do apteki go zakupić. A jeżeli chodzi o priobiotyki to wsuwam jak się tylko mi się zaczęły problemy z jelitami.

ona_tu_jest – witaj. Niestety nie pomogę Ci w Twoim problemie, ponieważ nie mam zielonego pojęcia.

GRUDZIEŃ:

10: elleni - kolejne podglądanie jajeczek
10: Lilia♥ - wizyta kontrolna

11: martaczi - podglądamy zdrowego maluszka
11: Bziumelka - kolejne podglądanie jajeczek
11: keki84 - kolejne podglądanko
12: dorotav - wizyta przed udanym crio
12: Olusia7982 - wizyta, ustalenie dalszego planu działania
12: ann.k1 - II weryfikacja
12-13: Zuzia2011 - przybliżona data crio - jestem mamą :)
13: peti30 - USG po wysokiej becie
13: Niepokorna - punkcja
13: Bziumelka - punkcja
13: Minni27 - kolejne USG po wysokiej becie
12: elleni - punkcja
13-14: ona_tu_jest – wstępna data punkcji
14: Infinity - kontrola przed udanym transferkiem
14: yplocka1 - III wysoka weryfikacja
15: Jogo - udany transfer
16: Lotinda - wizyta, ustalenie dalszego planu działania
17: genna - wyniki kariotypów (oczywiście tylko pozytywne)
17: Esiek - USG pęcherzykowe

STYCZEŃ:

Hope84 - udane crio

Jogo - udany transfer
(data nieznana dokładna) Kinga_1 - udany transfer

A ja mam dziś bardzo dobry humor :-) Wieczorkiem idę do lekarza i on mi go pewnie powiedzmy to zepsuje :-) Ale stwierdziłam, że się nie będę przejmowała, przynajmniej na sylwka się wybawię :-D

Ostatnia edycja:
Niepokorna - dziękuję :-) Ja do kliniki wzięłam sobie jeszcze skarpetki stopki i dobrze zrobiłam, bo leżałam po transferze 20 min. i trochę zmarzłam pomimo, że kocem byłam przykryta. Ale ja to w sumie zmarzluch jestem :-)

Ja po wizycie jestem i podglądanku ;) Dalej są po 3 komóreczki w każdym jajniku i przesunęliśmy punkcję na piątek. Niestety jakby wyszło, że trzeba by było zrobić transfer w niedziele to nie mogłabym dotrzeć do kliniki więc przesunęliśmy datę punkcji, tak aby ewentualnie transfer był w poniedziałek chociaż to też nie jest powiedziane, że w pon on będzie bo z tego co porozmawiałam dzisiaj z lekarzem to w refundacji najczęściej podają właśnie te zarodki w 5 dobie (więc hodują te najsilniejsze) ale wszystko okaże się w niedziele wieczorem jak zadzwonią z kliniki ;)

Któraś z was wczoraj pytała jak jest z nasieniem przed oddaniem w dniu punkcji do zapłodnienia. Aż zapytałam gina ilo dniowe nasienie jest dobre (bo akurat u nas sporo dni nic nie było już) to powiedział, że 3-4 i kazał zająć się dzisiaj mężem bo długa przerwa też nie dobra :]

Sporo leków do przyjęcia po punkcji i transferze zostało mi z pierwszego podejścia ale mam pytanie do was. Będę musiała kupić luteinę (2 opakowania). Koszt jednego w klinice to 140zł. Czy macie jakieś tańsze punkty w których można dostać ją ??? dokupić będę musiała też parę zastrzyków Clexane. Za pierwszym razem jak płaciliśmy za całość to kupowałam po groszu za zastrzyk, teraz przy IVF rządowym recepta jest na 100% wypisywana więc koszt (u nas w klinice) 115zł. Clexane już dokupię na miejscu bo brakuje mi chyba 9 zastrzyków do pakietu ale może luteinę uda się taniej znaleźć??

Niepokorna bierzesz piżamkę, kapcie i nic nie jesz ani nie pijesz przed punkcją ;)

Lilia ja skarpetek nawet nie ściągałam jak poszłam na fotel bo wiecznie stopy mam zimne ;D tym razem też zabieram ze sobą :tak:

Ann.1 czy możesz napisać coś więcej na temat ATOSIBANU, L-ARGININY i WLEWU TRACTOCIDE?

Jo.M. badanie AMH może być w dowolnym dniu, 1-3 dc bada się rezerwę danego cyklu z pomocą USG.

elleni zwykla luteina dopochwowa jest tansza wiec zapytaj się w aptece... za lutinus placilam 180zl w aptece o clexane te zapytaj się w aptece o cene i porównasz czy klinika nie podwyzsza cen a wiadomo ze nam tych lekow trochę potrzeba wiec zapytać nie szkodzi

reklama
elleni zwykla luteina dopochwowa jest tansza wiec zapytaj się w aptece... za lutinus placilam 180zl w aptece o clexane te zapytaj się w aptece o cene i porównasz czy klinika nie podwyzsza cen a wiadomo ze nam tych lekow trochę potrzeba wiec zapytać nie szkodzi

mi mi namieszałam trochę z tą luteiną, przepraszam ale myślałam że jest jeden rodzaj, a mi właśnie chodziło o lutinus. W klinice 140zł kosztuje. Widzę po twoim poście, że wszędzie zapewne będzie ponad 100 zł za opakowanie. Wcześniej miałam duphaston (a on tańszy),nie wiem dlaczego teraz zmienili na lutinus:confused:

Do góry