reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

Zuzia2011 ja byłam lekko stymulowana (Clo+Gonal), bo wychodzi na to, że mojemu profesorkowi zależy na naturalnej produkcji progesteronu... On chyba nie jest zwolennikiem crio na cyklu bezowulacyjnym, bo nawet o tym nie wspomniał, ciągle tylko powtarzał, coś coś rosnąć musi...

Keki ja tez podchodze teraz na naturalnym - tyle ze bez zadnych lekow mam miec naturalna owulacje i tez naturalna produkcje progesteronu. A czemu dostajesz ten gonal twoje pecherzyki slabo rosna?? czy na co to???
U mnie owulacje badaja tylko na postawie krwi czyli badaja estradiol i lh (chyba) - pytalam czy nie robia usg a oni ze nie:szok: troszke sie zszokowalam bo ani nie wiem jak moj pecherzyk a tym bardziej endo - pytalam pielegniarek czy nie musza tego sprawdzac a one ze podchodze na naturanym wiec jakie endo bedzie takie bedzie:szok:

Lilia - wiem ze kazda z nas potrzebuje czasem przerwy - jesli ty teraz takiej potrzebujesz to rozumiemy - mam nadzieje ze nie potrwa to dlugo i juz wkrotce zaskoczysz nas wspanialymi wiesciami - wiem ze ciezko tak ciagle czekac - ja tez ostatni transfer mialam 10 miesiecy temu wiec wiem co czujesz u mnie tez ciagle bylo cos nie tak:( Bedziemy tesknic za toba

reklama
lilia moze jednak to tylko lekkie zapalenie i nie musisz rezygnować z transferu. Smutno nam będzie bez ciebie:( ale rozumiem twoja decyzje . Kochana kto nam będzie prowadził kalendarz jak nas opuścisz :-D:nerd:
Zuzia to idziemy łeb w łeb ja tez spodziewam się owulki w pon i mam usg . Tyle ze ja mam prawie zerowe szanse po i nie wiem czy nie marnuje moich zarodeczkow. Ale czasami takie beznadziejne przypadki okazują się szczęśliwe. infinity​ welcome:)

Zuzia2011 prof. powiedział, że Clo jest tanie (dlatego dał, by pobudzić pęcherze do wzrostu), ale słabe na endo, dlatego dołożył 2x75j Gonalu. U mnie wcześniej mimo Clo endo było zawsze ładne, więc moim zdaniem Gonal tylko niepotrzebnie sprawił, że mnie ten jajnik boli...
U mnie tylko USG no i dziś miałam zbadać progesteron (podejrzewam, że po to, by sprawdzić czy hormony nie wyprzedzają pęcherzyka). Dziwne, że u Ciebie nawet jednego USG nie będzie, jakoś nie mogę sobie tego tak wyobrazić...

no widzicie dziewczyny takie ciemne baby ale wkoncu kiedyś nie wytrzymam i powiem co o tym mysle i o nich tylko ostatnio powiedziałam soebie ze nie będę się denerwować ale mi to chyba nie wychodzi

Olusia ja pracuje na detoksie :))) mowilam ze mnie to już nic nie zaskoczy :))))

dorotav i niepokorna posłuchałam was i tak właśnie wzięłam ten zastrzyk. Dzięki wielkie:-)

Niepokorna Ty nie czytaj tych ulotek bo zwariujesz, działania niepożądane są okropne ale wiesz oni tak piszą wrazie czego. Niestety co do tego leku nie pomogę bo nie brałam.

_Infinity_ witaj:-)

Lilia czasami takie przerwy są ważne dla naszej psychiki, wiec Cie dobrze rozumiem. Odpocznij i wracaj do nas z dobrymi wieściami a najlepiej to z wielka beta:) Możesz nam zrobić Noworoczna niespodziankę:-)

dziewczyny to która następna w kolejce do punkcji i ewentualnie później transferu ? bo widzę, że sporo nas tutaj przed wizytami kontrolnymi jest :-) Ja mam w poniedziałek wizytę i podglądanko jak tam jajeczka rosną ;) jeszcze pewnie nie dowiem się kiedy będzie punkcja ale choć może dowiem się jaka liczba komórek wyhodowała się :happy2:

aa i mam pytanko ;) czy w trakcie stymulacji czujecie jak pracują jajniki ???:-p

No sporo nas na tym podglądaniu i przed punkcja. Ja będę mieć punkcje jakoś środa/czwartek, ale to się okaże jeszcze w poniedziałek:-)

No to która przejmie tymczasowa funkcje naszej kochanej Lili i będzie uzupełniała kalendarz??

Dziękuję wam za pocieszenia, już wiem co czujecie jak znajdujecie pomoc na tym forum:-) Człowiekowi znowu chce się żyć:-)

Co powiecie na temat takiego wzrostu bety (dwa trzydniowe zarodki podane):
8dpt 3.5
10dpt 11.61
11dpt 13.30 (18h różnicy pomiędzy betami)

Koleżanka tak ma i sie trochę martwię ze to jest podobne do naszej Basidrak:wściekła/y:

Ostatnia edycja:
Dobry wieczór Kochane

Szukałam i szukałam jakiejś kliniki z programem typu : in vitro do skutku. Niestety już chyba się wszystko pokończyło :-( Ale znalazłam coś takiego Programy In vitro – Katowice – gyncentrum.pl
co o tym sądzicie???
A czy któraś z Was podchodziła tam do iv?
I jakiego lekarza możecie polecić?

Fusun cieszę się razem z Tobą :-D

Tyle o tych grzybach piszecie ze i mnie chyba cos dopadlo.
Piecze... nici z czegos wiecej niz przytulanie na dobranc.
Moja wizyta bedzie przyspieszina z czwartku na poniedzialek chyba bo zwariuje.

W piniedzialek po 16 jade na bete. We wtorek po 15 wyniki. Pozniej zostanie mi tylko porozmawiac z lekarzem telefonicznie bo w tym tygodniu mam na rano.

Dopiero wrocilam do domu. Nie wzielam luteiny dzis bo mialam byc rano w domu a snieg spadl taki ze nie bylo mozna jechac. Duphaston tylko mialam.
@ jak nie bylo tak nie ma. Rozumiem ze musze odstawic luteine aby dostac okres??
Boje sie @ naprawde dla mnie to jest najgorszy kres. Sama mysl o @ powoduje przyspieszone bicie serca ; ( i nerwy...

Bziumelka beta prawidłowo powinna przyrastać o minimum 66% w ciągu 48h. W tym przypadku i do tego przy tak małych wartościach ciężko jeszcze dokładnie to ocenić. Ja przy mojej ciąży biochemicznej miałam tak, że już po tym krwawieniu poronnym moja beta zamiast spadać, wzrosła (przed krwawieniem była 88, a po 3 tygodniach po krwawieniu 119). Usłyszałam wtedy od 2 ginów, że to jest błąd pomiaru (jeden z nich powiedział, że błąd pomiaru może dochodzić nawet do 200). Jeśli to prawda (co dla mnie trochę chore), to sprawdzanie przyrostu przy niskich poziomach bety nie powinno mieć sensu. A jednak się to robi. Niech się koleżanka nie denerwuje tylko powtórzy badanie po 2 dniach.

Basidrak ja dostałam @ dopiero pp odstawieniu lutki (na 3 dzień od odstawienia, w 16dpt), ale niektóre dziewczyny pisały, że dostawały @ w trakcie brania progesteronu, więc to sprawa indywidualna...

Ja mam takie pytanie do ciężarówek po ivf: od kiedy lekarze liczą wiek ciąży, od początku cyklu czy od transferu czy od transferu + wiek zarodka? Tak z ciekawości pytam :-)

reklama
Dziewczyny a ja nadal bede Was meczyc pytaniami dotyczace Medrolu :( jaka dawke bralyscie,jak sie czulyscie po leku i najwazniejsze czy lek nie nie zagraza zarodkowi...

Do góry