reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

reklama
Lawendowy - a mowilam ze ze mnie zadna wrozka - gratuluje coreczki - tez bardzo o tym marze:) Bardzo sie ciesze z Twojego szczescia:)

Labo75 - z calego serca gratuluje - duzo przeszlas i teraz to wszystko zostanie ci wynagrodzone:tak:

dziewczyny z całego serca gratuluję wszystkim i każdej z osobna :**
zanim tutaj was wszystkie "ogarnę" to trochę czasu minie więc wybaczcie jak którąś z was pominę

labo75 piękna betka :happy2:życzę ci spokojnych 8 miesięcy i szczęśliwego rozwiązania :*

Lawendowy gratuluję córeczki :happy2:teraz możesz szaleć w różach, tiulach, gumeczkach i spineczkach :-)

a mnie w niedzielę czeka zastrzyk z cetrotide i już mam stresa bo zostało mi w pamięci po pierwszym IVF że średnio przyjemny jest, bolący i piekący :szok:

Olusia7882
Zrobilam typo w oznaczeniu nie HCSS tylko GCSS.... poprawilam w moim poscie dla jasnosci.
Sluchaj, sama propozycja od lekarki o zrobieniu biopsji wywolala we mnie szok. Tu kliniki sa bardziej powsciagliwe niz w Europie, gdzie praktykuje sie to juz mniej wiecej od zeszlego roku. W tutejszych klinikach zacznaja aplikowac cos nowego dopiero jak juz bedzie istniala w swiecie dobra dokumentacja medyczna na dany temat i dane statystyczne po przeprowadzonych probach na podmiocie ludzkim.
Dlatego jak ostatnio wystapilam na forum z biopsja, co dla mnie jest nowym podejsciem, to dziewczyny zareagowaly....phi.... my to juz mialysmy, my to juz znamy.
W zwiazku z tym myslalam ze i zastrzyk domaciczny nie jest nowoscia w Polsce i od was dowiem sie wiecej na temat wstrzykiwania hormonow wzrostu.

Od mojej lekarki mialam tylko propozycje i powierzchowna informacje na ten temat. Potem, wczoraj dostalam wiadomosc na sekretarke ze rada lekarska zatwierdzila jej propozycje i te procedure przeprowadza u mnie. W dalszym ciagu jednak szukam glebszych wiadomosci na temat owego zastrzyku. Bardzo mnie to nurtuje z medycznego punktu widzenia, bo wiadomo ze miesniaki i nowotwory endometrium powstaja w scislym zwiazku z zachwianiem poziomu tkankowych hormonow wzrostu. Internet milczy. Nic nie moge znalezc, bo wszystkie badania na ten temat sa jeszcze w toku i zrodla medyczne jeszcze sie nie wypowiadaja.

Jak cos bede wiedziec wiecej to dam znac.

CM

Mnie po zastrzyku Cetrotide tez brzuch pobolewal, swedzial i nie przyjemnie sie go podawalo... no ale jak to mialo pomoc to niech juz bedzie taki...

Jo.M dostalas juz @ po odstawieniu lekow?

reklama
dziewczyny. chyba już mogę się cieszyć dziś 16 dpt beta ponad 1900 .

Serdecznie gratuluję!

Bziumelka jakoś zakodowało mi się w głowie, że to bolący zastrzyk :-) Zobaczymy w niedzielę

Mnie tylko lekko szczypało przy 1szym zastrzyku, a potem już nie :-)

Lawendowy_sen gratuluję córci :-) Ja Wam wszystkim polecam wróżenie obrączką, u wszystkich dzieciatych, którym robiłam wróżba się sprawdza ;-) Mi i mojemu M wychodzi chłopiec, a potem dziewczynka :-)

Ja jestem po USG. W lewym jajniku pęcherzyk 19mm, ale jest to wartość uśredniona, bo na niektórych ujęciach miał 18, a na innych 21... To mnie trochę martwi, bo w środę miał 15mm i do 21 to za szybki przyrost... Endo 10mm, więc jest dobrze. Pisałam do prof., ale ma wyłączony tel., bo pojechał na konferencję... A zapytałam go czy mogę wziąć Pregnyl i nie wiem czy doczekam się dziś odpowiedzi, a sama decydować nie będę... Ja tylko nie chcę torbieli... :-(

Do góry