reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

reklama
SIAGA widze,ze masz blisko :),ja to 3 godz.do nich jade. Ja biore encorton,acard,4 razy luteine, 3 razy duphaston i fraxiparyne,co mnie DUZO KOSZTUJE,NAWET NA RYCZALT,BO DUPHASTON U FRAXIPARYNA I TAK NA 100% jest. Tylko na luteinie troche przyoszczedze :)

BASIDRAK trzymam&
Zalapalas to juz jest dobrze,ja z taka beta widzialam serduszko,male raczki i nozki,choc jest zagrozenie,ale to przez miesniaki i o te leki,co bralam jak nie wiedzialsm boje sie,jeszcze u mnie strach z konfliktem serologicznym jest,ale to po 12 tyg.bede sie martwic,jak dotrwam

Molla do kliniki mam 30 min :) chętnie się w tym tyg wybiorę. Co do recepty na luteinę dodrze,że napisałaś bo pojęcia nie miałam o refundacji :sorry: Wprawdzie jestem z rządówki, ale za mnóstwo rzeczy i tak płacę i chyba przywykłam,że wszystko kosztuje. Dobrze jest mieć doświadczoną koleżankę, która doradzi:tak:. Receptę bez problemu sobie załatwię. Masz jakieś ciążowe objawy?

zula – wcale się nie dziwię, że się wkurzyłaś na znajomych jak przyszli na imprezę z dziećmi :wściekła/y: Przecież to nie wesele tylko impreza. A teściów Twoich to był udusiła co za buraki!! Współczuję Ci :wściekła/y:

Jo.M. – bardzo mi przykro. Ale to dopiero 7 dpt. Tak jak Molla pisze jest jeszcze nadzieja :-)

Siaga - beta przepięknie rośnie. Gratulacje :-)

Jolka1979 – witaj. Ja też się leczę w Provicie. U Twojej dr byłam tylko raz, na USG, ale powiem Ci, że jestem nią zachwycona, wszystko świetnie tłumaczy :-)

ANN.K jak tak mi piszecie,to bym te karty chwycila,ale teraz i tak nie moge :) chyba,ze przysnie co :)
W przyszlym roku,kazda co jest tu teraz bedzie na ciezarowkach pisac.
Zobaczysz :)
Mollunia trzymam Cię za słowo :-)

Esiek - &&&&&&&&&&&&& za wysoką betę.

Minni - powodzenia na wizycie. Czekam na relacje.

Dziewczyny współczuję Wam teściów. Moja teściowa niestety już nie żyje, ale mogę powiedzieć, że jeżeli chodzi o dzieci to, ani teściowa, ani teść nigdy nie pytali kiedy będziemy mieli. Za to męczyli siostrę męża czy coś wie w tym temacie :-D

GRUDZIEŃ:

3: Esiek - wysoka beta
3: Minni27 - USG po wysokiej becie
3: martaczi - USG pęcherzykowe

4: Jogo - wizyta kontrolna przed crio
4: yplocka1 - udany transfer
5: olo2012 - wysoka beta
7: Bziumelka - podglądanko
9: genna - koooolejna wizyta u immonologa
12: dorotav - wizyta przed udanym crio
12-13: Zuzia2011 - przyblizona data crio - jestem mama:)
13: peti30 - USG po wysokiej becie
14: Bziumelka - wstępna data punkcji
17: genna - wyniki kariotypów (oczywiście tylko pozytywne)

Jogo - udany transfer
(data nieznana dokładna) Kinga_1 - udany transfer

Olusia za chwilkę powinnaś już znać wynik betki. Ciagle trzymam mocno kciuki &&&&&&&&

Martaczi: ciagle o Tobie mysle Kochana, wiem że wszystko bedzie dobrze. Musi byc.

Esiek: za Ciebie już też zaczynam ściskać kciuki :)

Jo.m kochana tule:shocked2::-( az sie popłakałam , bylas moja nadzieja i tak bardzo w was wierzyłam:-(
siaga grtuluje ci przyrastajacej bety;-) serduszka narazie nie zobaczysz bo mi dziewczyny mowily ze dopiero okolo 1000 becie widac serduszko, ja jak mialam 940 to bylo widac tylko pecherzyk ale to mogla byc wina mojego zarodka, bo dalej sie nie rozwinelo
Olusia i esiek zostala nadzieja w waszych rekach, a raczej w waszych zarodeczkach;-) mocno trzymam kciuki,
Olusia super ze bedziesz miala zmywarke, ja tez mam i nie oddalabym jej za nic, Jak remontowalam mieszkanie i byly same pustki to powiedzialam mezowi ze moge spac na materacu ale zmywarke musze miec. Nienawidze myc naczyń
Molli jestes moja iskierka nadzieji, mimo takich perypeti twoja dzidzia jest i zostanie z toba do 9 misiaca ciazy.bedzie dobrze kochana, no i te twoje zdolnosci i przeczucia, cudownie bedziemy czekac na twoje przeczucia odnosnie kazdej z nas
Basidrak wiem kochana ze bedziesz napewno na mnie zla za to co napisze inie wiem czy dobrze robie piszac to, wiem co teraz przezywasz bo we wrzesniu wlasnie to przechodzilam, zaczelo sie u mnie od niskiej bety w 10 dpt-17 i nie wiedzilam czy sie cieszyc czy nie, potem kontrolowalam bete roznie czasem co 2 dni czasem co 4 i przyrastala wg norm ale dr i tak kazal byc sceptycznym i kiedy mialam bete 940 i mialam juz 2 usg to byl tylko pecherzyk ktory nie rosł pozniej i okazalo sie ze to byla ciaza bezzarodkowa. wiem ze dobija moja historia i sama nie wiem co myslec bo mamy przykład u Molli ze tz miala niska beta a jest w ciazy i bedzie dzidzia, wiec jak to mowi dr musisz obserwowac. mnie te 5 tyg oczekiwania strasznie wykończyło.
jolka witamy u nas, napewno bedzie ci razniej, ja juz sie uzaleznilam od ego forum, bo mimo ze bylam na wyjedzie u mamy to caly czas musialam podczytywac co u dziewczyn bo sie martwilam o nie i rozmyslałam:-D ale zawsze jak czlowieka cos trapi to napisze na forum i ma konkretne odp i pocieszenie i ulge
Martaczi kochana martwimy sie tu o Ciebie, modle sie o Was

Ja juz wrocilam od mamy, fajnie bylo sie z nimi zobaczyc bo tesknie za nimi, choc tak jak pisalam emocje wziely góre bo wspomnienia wrocily jak bylam u nich ost to bylam w ciazy,ohh w najblizszym czasie musze sie skontaktowac z dr M zeby powiedzial mi jak sie zapatruje na moje crio lichych zarodkow mimo mojego miesniaka

SIAGA sama nie wiedzialam o refundacji,dopiero jak mi lekarz potwierdzil ciaze,co do kliniki to oni wystawiaja na 100%,jak mi zrobili usg to wtedy sie dowiedzialam,ze po potwierdzeniu ciazy przez lekarza,luteina jest na ryczalt. Sama tyle lat kupowalam na 100%.przeplacilam:( tyle kasiory. A co do objawow,to od 2 dni wrocil mi apetyt,a tak wczesniej nie spodziewslam sie ciazy,to tak jakis poltora tygodnia po tej becie pozytywnej nudnosci,nawet wymioty,ale ja mialam z tym zebem i zapaleniem ucha przeprawe i myslalam,ze od tego,do tego wrazliwosc na bol,jak dawalam zastrzyk to masakra,choc jestem zawsze twarda i piersi mi urosly o 2 rozmiary,sa ciezkie,sutki nie sciemnialy,ale czasem pobolewaja i do tego czasami brzuch czuje,jakby na okres,ale to normalne podobno,bo macica sie rozciaga,noi teraz spidni juz nie dopne,choc schulam pare kilo :)

reklama
Do góry