reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

Hejcia kochane….

Ja wczoraj wróciłam do domu 0 19:30, pogadałam chwile z moim i usnęło mi się, bylam tak padnieta jak bym nie wiem co robila… rano z kumpela na pogaduchy, potem do kliniki, potem z kumpela na pizzy…

W Klinice odebrałam recepte, wykupiłam ja i rozmawiałam z pania embriolog… otoz nie miałam podanego zelu, bo ponoc maja takie wymogi, odnośnie ile komorek mi pobrali to pobrali mi 13, 1 z nich była zla a reszta dobra, zapłodnili mi 6 a te 6 wyrzuclili, wkurzyłam się, bo mogli mi zapłodnić i bym miala na zapas może blastusia a tak to co? Nie przypominam sobie żebym podpisywala cos ze maja mi wyrzucic do kosza moje komkorki. ech.. Podłamało mnie to.. pani mi mowi ze mam prowadzic bardzo oszczędny tryb zycia i zrobic bete po weekendzie… ze blastus dobrze się rozmrozil, wykazywal cechy dalszego rozwoju… wiec nie robiłam jej… zrobiłam natomiast progesteron, estradiol i ths…
Progesteron mam – 18,41 ng/ml
Estradiol 247,8 pg/ml
Ths - 1,005

Rozmawiałam jeszcze z pania ze gdyby mi nie udalo crio mam rozmawiac z moja pania doktor żeby przy drugim podejściu zapłodnili mi wszystkie komorki które nadaja się do zapłodnienia.. żeby pani doktor wyrazila zgode… wiec tak mi zamiar zrobic…tzn porozmawiac z pania doktor….

Jo.M jak widzisz tez mam niski progesteron i estradiol tez chyba jednak nie to, nie wyszlo…. moj mrozaczek chyba nie chce zemna zostac.. :( jakie to wszystko nie sprawiedliwe jest…. U mnie napisane jest ze 1 trymestr ciazy progesteron od 11,22 – 90 ng/ml….no nic pozostaje czekac….

Basidrak to chyba mogę po cichu gratulowac… czekamy w takim razie do niedzieli
martaczi na pewno wszystko jest dobrze…. Nie martw się…:-)
33ewcia33 wydaje mi się ze dobrze beta przyrasta…:-)

Ostatnia edycja:
reklama
Martaczi - No jakoś tak mnie wczoraj po tych badaniach złamało. Nie wiem co to będzie ale chyba niestety nie tym razem , znowu:no:.
Zobaczymy , w poniedziałek jest 7dpt także już coś powinno być i wszystko się wyjaśni.

Olusia - No masz trochę wyższy ten progesteron i tsh masz super , a mi na dodatek tsh skoczyło na 2. Masakra jakaś . No trudno w poniedziałek się okaże. Też bete robisz w poniedziałek?
A z tymi komórkami pozostałymi to chyba jakaś kpina jest. :wściekła/y:

Ostatnia edycja:
Jo.M. to czekanie może wykończyć u kogoś jak się patrzy to tak szybko mija czas raz dwa i już beta a u siebie 7 dni to męka :-( proponuje jakoś fajnie spędzić weekend może kino albo dobry film kąpiel z bąbelkami i dobra kolacja:tak: ja jestem 16dpt i szaleję najlepiej na badania chodziłabym co 2 dni też już nie mogę się doczekać wtorku :szok:

Martaczi - no też na pewno bym szalała , także nie martw się to normalne w naszej sytuacji:-). Coś faktycznie trzeba wymyślić na weekend bo siedzenie i smęcenie na pewno nie pomoże. Dzięki.
Daj znać we wtorek jak poszło.

Kiki - No to faktycznie mnie pocieszyłaś.:-) Dzięki . Lecę trochę chatę ogarnąć. Później zajrzę. Pa miłego dnia.

Martaczi jestem w rzadowce, wem ze zapladniaja 6 komorek wg programu no ale nie moga chyba wyrzucic reszte dobrych ? jakas masakra...

olusia dziwne to trochę.ze nie zapytali co zrobić z pozostałymi komórkami.

Dziewczyny byłam na badaniu krwi. Udzielił mi się wczorajszy wisielczy nastrój i też się wystraszyłam.
Progesteron w 6dpt wynosi 40 :szok:. Pokusiłam się też na betę(wiem,że jest wcześnie, ale promocje mieli mikołajkową -10% na badania;-)) ale wyniki będą później.

reklama
Do góry